A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Jeszy!
    Köszi! Meg foglak keresni ha aktuális lesz!
    Reggel irány Gyékényes...
    Sziasztok!
  • Szia Angler!

    A CFB projekt tulajdonosa személyes jóbarátom, ha érdekel a közvetlen kontakt, akkor nekem is jelezheted és nem a teszthorgászoktól kell kérdezősködnöd!

    Az amurok nem szakadtak, hanem leakadtak, lefordultak. Mindegyik magra jött (tigris + kukorica).

    Üdv:
    Jeszy
  • Szia Marci!

    Köszi, hogy megkérdezted! Holnap találkozunk és megbeszéljük! Majd rátok csörgök!:)
  • Szia Angler!

    Egyik CFB-s barátom mondta (Knitli Sándor), hogy a Carp Friend Baits-es golyók 3000HUF/ kg árban lesznek és,ha kérsz ad egy e-mail címet ahonnan tudsz rendelni! :-) Holnap jövünk hozzátok vagy biztos összefutunk! Sok sikert!

    Mindenkinek görbüljön!
    Kismarpet
  • Szia Jeszy!
    Az amurok megtéptek? Milyen csalival toltad?
    Már én is főzöm a hétvégére a tigrismogyorót.:)
  • Szia Angler!

    Mondjuk úgy, hogy szinte csak horgásztam!
    :)
    3 pontyot fogtam, egyet elengedtem (kiegyenesített egy fox kuro s3-as horgot), meg két amurt nem sikerült megszákolnom rendesen.

    Jeszy
  • Szia Jeszy!

    Horgásztál is?
  • Szia Angler!

    Most értem haza Szelidről, csak szerdán gyúrok.

    Fagyasztok is és szárítok is.

    Irigyellek...

    Jeszy
  • Jeszy!

    Meggyúrtad a golyókat? Fagyasztod vagy "szárítod"?
    Én már számolok vissza....:) Alig várom, hogy szombat legyen és irány Gyékényes.
  • Nem tudom a mixek árait, ahogy tudom, nem is árulja Csabi, csak kész bojlit. Persze annak sem tudom az árait. Ezeket a mixeket kvázi reklámcélokból kaptam tőle, egy részét a Flúgos Futamra ajánlotta fel, a többit nekem adta. Mindenesetre amilyen halakat fognak vele a tesztcsapata tagjai, biztosan az erős középkategóriás árfekvésben helyezkedik el. Kb. a 2.000Ft/kg körül mozoghat. De, ha érdekel a dolog, szívesen összehozlak Csabival és ő majd mondja az adatokat!
    Még ígyis, hogy a mixek nem kerültek nagy pénzeme, a kész bogyók ütni fogják a 2.000/kg árat. Elsősorban SBS, CCMoore, Pelzer és Berkley cuccokat teszek bele, meg amim van itthon.
    Reménykedek, hogy nem lesz rosszabb, mint a tavalyi széria, azzal többen fogtak több szép halat. Meg is lepődtem, mert nem volt jellemző egyik golyóbisomra sem ez a kimagasló eredmény, főleg, ha belekalkuláljuk a rám jellemző betlis rontást!

    A találkozót jó lenne, ha meg tudnád oldani, minél többen leszünk, nyilván annál rangosabb az esemény!

    J
  • Akkor nem kis projektbe kezdetek.:) Kíváncsi leszek mennyire lesznek fogósak a golyók! Főleg Gyékényesen ha majd viszel belőle. A CFB-nél milyen árban vannak az alap mixek?

    Remélem tudom úgy intézni, mert nagyon szeretném, hogy a találkozó idején egy hosszú hétvégét újra lent tölthessünk majd.
  • Egyik barátommal álltunk össze és a nagyobb felét ő használja majd el, elsősorban Merenyén. Nekem rengeteg gyári bojlim van, azt évről évre csak halmozom, alig bírom elhasználni, először azzal kell valamit kezdenem! Ebből is csak max. 20-25 kilót tartok meg, főleg olyan céllal, hogy azoknak adjam ajándékba, akik év közben segítenek a horgászataimban, meg persze, jól is esik, ha mindenki fogja vele a halat (csak én nem), mint tavaly!

    Három fő csapás irány van, egy fűszeres (elsősorban Robin Redes) Red Army alapon, amelyik Carp Friend Baits-es mix, ez lesz a nagyobbik hányada a mixnek.

    A másik szintén Carp Friend Baits-es, Birdfood-os, amihez még teszünk édesítő, krémesítő anyagokat (tejport például) ezt sárgabarackos- sztracsatellás íz felé visszük, persze teszek bele halolajat és hallisztet is rendesen!

    A harmadik íz a tavalyi favorit után, kicsit átdolgozva a májas-halas lesz. Ebben bízok a legjobban! Szintén CFB-es Monsterfish mix + tilápia haltáp alapon, sok halliszttel, sok halolajjal, májporral.

    Mindháromhoz persze mennek a szokásos sztenderd dolgok: aktivátorok, attraktorok, aminók, betain, semoline és már második éve kizárólag CSL-lel hígítom a tojást, vizet egy cseppet sem teszek bele! A CSL is már eleve ízesített, a fűszereshez borsos-frankfurtis, az édeshez scopex-epres, a májashoz májas CSL kerül.

    Szerencsémre van egy barátom itt, akinek van egy dagasztógépe és azzal egy óra alatt bedagasztunk 60 kilónyit, majd egy nagy kinyomóval, ami egy nyomásra kitol vagy 2-2,5 kilót, két mammutrollerrel kigolyózzuk, így csak a főzés vesz majd igénybe nagyobb időt.

    Találkozó lesz, reményeim szerint, a szokásos augusztus végi időpontban. Miután augusztus 27-től szeptember 2-ig ott leszünk, igyekszem megszervezni majd ekkorra. Szerintem az augusztus 31, péntek jónak is tűnik! De majd ahogy a többségnek megfelel...

    Üdv:
    J
  • Jeszy!

    Huhh... Az rengeteg! Annyi golyót... Eladásra gyúrod?:) Vagy a Balcsiba szórod majd be?:) Mondjuk akkor vízfelület elbírja.:)))
    És milyen ízekben gondolkodsz? Hol szerzet be az alapanyagot? Mi lesz benne?
    Más...
    Tudom, hogy korai, de idén terveztek fórumtalálkozót?
  • Az igazat megvallva, nem szerettem meg a vizet, igaz alkoholt sem iszok, de vizet sem, belefulladni meg nem szeretnék, szóval maradok a biztonságos szárazföldön! Úszni nem nagyon tudok, de ügyesen lubickolok...
    Már így is sokszor vagyok bátrabb, mint azt a víziszonyom indokolná!

    Egyébként most szervezkedek, mert két hét múlva gyúrásra adom a fejem. Valami ütős golyókat kellene kreálni, vagy 50-60 kilónyit!
    Éppen a tojás beszerzésén ügyeskedek. Nem olcsó... de talán sikerül takarékos megoldást találnom egy tojótelepről.

    J
  • A nénivel nincsenek terveim. Meg ilyen idős korban már nem túl jó a koordinációs képességük.:) Szóval inkább maradnék a radarnál és a bójánál.:) Viszont ahogy olvasom Te még mindig inkább maradnál a szárazföldön...
  • Szia Angler!

    A néni simán megdobja azt a távot! :)
    Húzd meg a nénit, vagyis húzd be a néniét is, akkor legalább tudod koordinálni a helyzetet!
    :)
    Jeszy
  • Nekem is át kell húznom a baloldali szomszédon, hogy elérjem a nádfalat. De a néni úgy 70 év körül van, úgyhogy remélem nem vett horgászbotot az elmúlt évben... Mert ha igen akkor lesz gondom.:)
  • Itt is hasonló a szitu, körben 8-9 méteres a víz, a törésen 4 métertől 5,5-ig. Viszonylag kis terület a törés, de jól meghorgászható. Ha a harmadik szomszéd éppen nem hisztizik... ráfogta a frissen letett bójámra, hogy az övé már tizenöt éve.
    :)

    J
  • Szia!

    És ott mekkora víz van? Én az utolsó pecánál találtam előttem olyan törést a radarral ahol 6 méterről 12 méterre ment le folyamatosan.
  • Szia!

    B10, ha jól tudom. Húzok természetesen, mert a közelben nem találtam jó helyet.
    Tavaly az SBS M1 működött nekem. Meg persze a magok...

    J
  • B szektor melyik része? Merre húzol vagy dobálsz? Nekem nem nagyon működtek a bojlik Gyékényesen csak a tigrismogyoró. Nálad melyik íz szokott bejönni?
  • Szia Angler!

    Az idén is, mint tavaly nyáron a b szektorba megyünk egy nagyon korrekt, kényelmes, szép nyaralóba. Öregszem már a folyamatos nomádhoz, meg a családnak is kell kicsit kedvezni!

    Ma össze is készítettem a mixeket, amikből majd ismét összegyurkászok valami ütős, vagy ütősnek hitt golyóbisokat!

    Egyelőre azonban elhorgászom a gyári és a régebbről megmaradt bojlikat, mert abból is van elég sok...

    Jeszy
  • Jeszy!
    Akkor a Te zsinórjaid sem maradnak szárazon...:) Legyen szerencsétek!:)
    Gyékényesen idén nomád vagy "kényelmes" peca van tervben?:)
  • Hajrá Angler és kíváncsian várom a fejleményeket!
    Mi most kicsit elgolyózgatunk a következő hetekben. Egy pár napot a Szelidi tavon, aztán egy szűk hetet a Búzásvölgyin. Jó lenne végre szép halat is fogni! Aztán már csak az augusztus végi gyékényesi turnéra gyúrunk! Ott lenne igazán jó, igazi nagy halakat bezsákolni!
    Jah, meg közben még egy hetet a Balatonon is elparittyázunk júliusban, ahogy Misó mondaná! :)

    Üdv:
    Jeszy
  • Szia Jeszy!

    Június másodikától megyünk egy hétre. Tóni bácsitól visszafelé az A szektor felé a 3. ház. Az öböl bejáratától kb. 100 méterre. Ott az elmúlt pecáim alatt bejött, hogy a nádfal felé húztam. Csak az édes, ízesített tigrismogyoró játszik szemes etetéssel.:) Sajnos ott a golyó nem működött valamiért. Azért majd meglátom....
  • Szia!

    Hova mész pontosan és mikor is? Már, ha nem titok...
    Meg aztán, mi a taktika? Magozás vagy golyózás?

    Üdv:
    Jeszy
  • Szia Jeszy!

    Természetesen beszámolok majd részletesen!:)
  • Szia Angler!

    Nehogy már bocsánatot kérj, hiszen pont erre van ez a fórum, hogy ez a kis maroknyi csapat - és persze mindenki, aki beregisztrál ide - leírhassa a gondolatait! Ha ez éppen nem kötődik szervesen a horgászathoz, hát istenem?!
    Majd azért jelezz, mit sikerült elérned!

    Üdv:
    Jeszy
  • Üdv Mindenkinek!

    Ma kicsit nosztalgiáztam a fórumot olvasgatva és hihetetlen, hogy már 6 év eltelt mióta elindult ez a topik. Hiszen én pont azon az éven jártam ennél a távolságban tőlem igen messze, de a szívemhez azóta is nagyon-nagyon közel álló tónál..:) Na jó, ez egy kicsit szentimentális mondat volt, de így van....:)
    Azóta sok változás történt az életemben, rossz és jó dolgok, és sajnos az elmúlt két évben úgy alakult,hogy nem is jutottam el a kotróra.
    De most már számolok vissza, hiszen kicsivel több mint egy hónap és újra a gyékényesi vizet vallathatom.:)
    Tudom, hogy nehéz pálya és halak sem adják könnyen magukat (bár én nem panaszkodhatom, hisz fogtam pár gyönyörű uszonyost) de valahogy a hangulat, a légkör, és valami megfoghatatlan érzés, de "rabbá" teszi az embert. Szerintem erről a "rabságról" tudnának még itt többen mesélni a törzs fórumozók közül.:)
    Szóval már nagyon várom!!! Remélem tudok is majd írni Nektek egy hosszabb beszámolót.:)
    Bocsánat az "érzelmi kitörésért" és, hogy kicsit off-oltam a topikot, de ezt ki kellett írni magamból!!!:)

    Tisztelt Mogyorósi úr!
    Friss infókért majd telefonon jelentkezem!

    Szép napokat mindenkinek!
  • Üdv Horgásztárak!

    Azt szeretném megkérdezni hogy a Közúti 2-es tónak mennyi a hőmérséklete? :)

    Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv.: Dani
  • Köszönöm szépen a válaszát!
    Mindenkinek Görbüljön :)
  • kismarpetnek !

    Hivatalosan nincs a kotrón csónakbérlési lehetőség. Igaz sokszor keresik,mert igény lenne rá. Jó lenne,ha valaki befektetne és működtetne egy csónak kölcsönzőt.

    Üdv:MI
  • Tisztelt Horgásztársak!
    Egyik barátomnak információ kellene, hogy a tó partján van-e csónakbérlési lehetőség.
    Megköszönném a válaszokat!
    Üdv.:Kismarpet
    Ui.:Utólag is megköszönném , hogy Jeszy barátom közzétette a fogásomat amire szavazni lehetett, és köszönöm azoknak akik rám szavaztak :)
  • Sziasztok!

    Csak jelzem, ha eddig nem tudtátok volna, hogy a mai Haldorádós cikkben Marci compójára is lehet szavazni! Akinek van regisztrációja oda, az hamar dobjon egy szavazatot rá!
    :-)
    Üdv:
    Jeszy


    http://www.haldorado.hu/nvote.php?nvoteid=27
  • Boldog, békés új évet kívánok minden Gyékényes imádónak!

    Jeszy
  • Sziasztok!

    Én is Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! Köszönöm a szíves fogattatást és igyekszem majd újra "hasznos" tagja lenni a fórumnak! És természetesen a találkozón ott leszünk! De első körben jelen állás szerint Június 2-9-ig "vallatjuk" majd a nagy vizet.:)
  • Tisztelt horgásztársak,barátaim,vezetőség!

    Békés,Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk szeretettel mindenkinek!

    Marpet és családja
  • Szia Angler!

    Örömömre szolgál, hogy aktívnak látlak végre, lehetőségeitek szerint várunk a jövő nyári találkozóra!

    Üdv:
    Jeszy
  • Kedves Barátaim!

    Elérkezett az idő, hogy az ünnepi hangulat hatása alá kerülve jó kívánságainkat fejezzük ki egymásnak. Nos, mi, párommal nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket és örömökben, halfogásban (is) gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!

    Jeszyék
  • Kedves angler ! Szívből örülök a visszatérésednek hozzánk. Remélem minden rendben, és várom a jövő évi érkezésedet. Addig is légy aktív és mozgasd meg a fórumunkat.

    Üdvözlettel: MI
  • Kedves Mindenki!:)

    Üdvözlet Mogyorósi úrnak, Marpetnek, Jeszynek, Csabinak, és minden fórumtársnak a teljesség igénye nélkül!:) Visszatértem!!!:) És természetesen már tervezzük a jövő júniusi horgásztúránkat! Már nagyon várom, hogy újra horgászhassak kedvenc vizemen! Látom nem túl aktív a fórum, de remélem előbb-utóbb olvassátok!:)
  • Szia Szusy!

    Először is sajnáljuk, hogy nem értél oda, remélem, a következő(kö)n már ott tudsz lenni!

    Igen, az egy ponty, a múlt hetem egyetlen értelmes terméke...

    Sajnos a szél miatt túl feszesre állítottam a zsinórokat és a swingereket, a közben a széltől felerősödő hullámok - szinte észrevétlenül - behintáztatták a cuccokat és egy óvatlan pillanatban berántotta a tóba. Utána aztán láncreakciószerűen következtek az események, a csónakom eloldódzott, elment a csónak, a csónakmotorom, radarom lelazultak, majdnem leestek. Most már csak mosolygok rajta (bár a Long Castok újracsapágyazása potom 13.500-ba kerültek), de végül jól sikerült kijönnöm a szituból, bekalkulálva a víziszonyomat, amit kénytelen voltam leküzdeni, hogy visszaszerezzem a cuccokat!
    :-)


    Üdv:
    Jeszy
  • Sziasztok Urak!

    Te Jeszy bá!Mi az ott a kezedben a képtárban? Jól látom, hogy hal?
    Mi történt.....?Lesz beszámoló írásod a kék oldalon a közeljövőben, olvashatunk majd az élményekről?
    Hogy sikerült megúsztatni a motyót a tóban?
    Látom nem volt túl nagy létszámú az összejövetel,de a törzstagok ott voltak....és biztos finom kaja és jó hangulat is rendelkezésre állt,ahogy szokott...

    Üdv:Szusy
  • Sziasztok!

    Sajnos ez is, mint minden jó dolog az életben, elmúlt. Van viszont miért dolgozni, hiszen már a jövő évit tervezhetjük, szervezhetjük!

    Köszönöm itt is Mogyorósi István odaadó, figyelmes segítségét, miáltal kellemesen tölthettük el a múlt hetet ezen a gyönyörű vízen!

    Sikerült megdöntenem a gyékényesi pontyrekordomat, sikerült kiszednem a tóból a vihar által behurcolt horgászfelszerelésemet, aztán a kánikulában sikerült fürdenünk a tóban, ami kellemes meglepetés volt, így egy igazán sikeres és mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött!

    Üdvözlettel:
    Jeszy(ék)
  • Sziasztok!

    A jelek szerint akkor a lista a következőképpen alakult:

    1. Jeszy család 2 fő
    2. Mogyorósi család 2 fő
    3. Horváth Tóni
    4. Marpet család 2+2fő
    5. Simon Csaba+Móni+V.Sanyi

    Eszerint készülünk, vásárolunk. Előzetesen jelzem, hogy tanyasi kakasból készült pörkölt lesz, tésztás megoldással, italt pedig mindenki azt iszik, amit szeretne... ja, persze, amit hoz magának!
    :-)
    A többit majd személyesen, jövő hét pénteken!

    Üdv mindenkinek:
    Jeszy(ék)
  • Szia Szusy!

    Kedves tőled, hogy reagáltál és még kedvesebb, ahogy cinkelsz! De majd nagyra fog nyílni a szemed, amikor megtudod, hogy az idén nem kell lapátolnia senkinek sem, mert villanymotorral rendelkezem, másrészt saját magamnak fogok halat!
    :-)
    Sajnálom, hogy nem jutsz le közénk!

    Jeszy
  • Sziasztok Többiek!

    Megnéztem a kis zsebnoteszem,amiben minden fel van jegyezve az agyam helyett és sajna idén arra jutottam, hogy nem veszem ki a részem a Gyékényesi találkozóból.
    Lehetne kifogásokat keresni, de nem teszem-nem magyarázkodom.Idén szinte sehova nem jutottam el pecálni és épp augusztus utolsó hetére terveztem be olyan intéznivalókat,meg olyan 1 napos közeli tavi és folyóvízi pecákat,amikkel pótolni szeretném az idei hal hiányérzetem.
    Az tuti hogy hiányozni fog mindenki a társaságból,de engem az a tudat vigasztal,hogy amíg közületek valaki majd a Jeszyt fogja véres verejtékekkel csónakáztatni (radarozás címen), addig én majd butára fogom magam mindenféle halakkal az árnyékban, hideg sörrel a kezemben.:) Legalábbis ez a tervem.
    Azért lélekben veletek leszek és lehet még egy váratlan pillanatban be is csatlakozom konferenciabeszélgetés formájában a találkozóba...

    Kívánom Nektek az alábbiakat azokra a napokra Gyékényesen:
    Enni, inni, keveset alunni, élvezkenni, fárasztani, megin inni (ezután sok okosat mondani :) ), találkozni, mérlegelni, fotózkodni, semmittelenkedni, egymást kiröhögni, Jeszynek az egyik horgára kölcsön halat adni, stb....

    Üdv:Szusy
  • Szusy!
    Én még élek és a botjaim is megvannak. Többször eszembe jutott, hogy legyen már valami a megbeszélt Velencei tavi lógatásból, de szégyen ide-oda Te vagy a TUTI ismerője, ezért nagyon várom a jelentkezésed, hogy mikor. Nekem a hely közelsége miatt az időpont szinte bármikor jó és nagyon örülnék egy közös pecának. A számom: +36305453369 csörrents és megyek!

    Csaba
  • Csao Mindenki!

    Olvasgattuk a fejleményeket és ha nincs ellenvetés akkor mi is tiszteletünket tennénk a találkozón. A legvalószínűbb variáns a 2+1 fő. Akinek van ellenvetése az tartsa meg magának!:) Hogy hol lesz a szállásunk az ma estig még kérdéses, de vagy nomád vagy "B" szektor. Várjuk a találkozót, mindenkinek baráti ölelés.

    Simonék

    1. Jeszy család 2 fő
    2. Mogyorósi család 2 fő
    3. Horváth Tóni
    4. Marpet család 2+2fő
    5. Simon Csaba+Móni+V.Sanyi?
  • Akkor részletezzük:


    V. "gyékényesihorgászatponthu" fórumtalálkozó, Gyékényes

    időpont: 2011.08. 26. péntek délután

    helyszín: Gyékényes, B9 szektor 10-es épület

    program: egy kaja, pár ital, rengeteg érdekes történet (lehet, hogy megint kapásaim lesznek és így szép halakat is láttok) és egyébként pedig mindenki azt csinál, amit szeretne és persze, amire ott lehetősége lesz, tehát a bungee jumping sajnos kizárva!

    Hogy a kaja mi lesz, még nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy egyáltalán lesz-e erre a programra az idén érdeklődő. Ha kevesen is leszünk, de mi megtartjuk, legfeljebb többen csak olvassák majd, hogy mit csináltunk, hogy telt a pár közös óránk!

    A találkozó - szokás szerint _ önköltséges, a helyszínen rendezhető, de arra kérek mindenkit a precízebb szervezés érdekében időben jelezze szándékát!

    Köszönettel és a közeli találkozás reményében üdvözlettel:
    Jeszyék

    Részvételi lista:

    1. Jeszy család 2 fő
    2. Mogyorósi család 2 fő
    3. Horváth Tóni
    4. Marpet család 2+2fő
    5.

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!