A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Üdv Mindenkinek!

    Csabi Ti pénteken érkeztek? Jeszy! Volt valami az éjjel? Mármint kapás...:)

    A Sikertelen hét után már csak a nagymama nem regisztrált. Még várjuk az Ő hozzászólását is.:) Bocs ha cinikus voltam!:)
  • Csao Mindenki! Gyékényes védelme már megtörtént több ember által is, köszönöm nekik, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem az én kedvemért tették, de megkíméltek egy esetleges kirohanástól. A haltalanságról annyit üzennék a panaszosoknak, hogy nem vagyok Gyékényesen már kezdőnek nevezhető, de mint az aa alant irásomból kiderül, sikerült 1 db hal kifogása nélkül hazaindulnom 1 hetes gyékényesi horgászatomból, annak a kóbor gondolata nélkül, hogy ezért bárki is hibás lenne. Ha valaki mégis, akkor azt hiszem az én volnék. Gondolj a régi kinai mondásra, mikor mutogatsz valakire! Ebben a vízben pontosan ez a szép, hogy fogalmad sincs, hogy milyen tapasztalatokkal leszel gazdagabb a peca végén. Ezt megfontolásra ajánlom mindenkinek aki mástól várja a "tutit"! Persze itt nem arra gondolok, hogy ne kérdezzünk meg az adott vizen rutinosabbnak számító embereket, de ne mutogassunk rájuk ha szappan szagú marad a kezünk. Aki ebben a tóban nem találja meg a szépséget, pihenésestől, fürdőzésestől, pecázostól, stb., annak sajnos senki nem fog tudni segíteni tanáccsal, esetleg csak gyógyszerrel!

    Üdv Mindenkinek! Találkozunk hétvégén!

    Csaba
  • Sziasztok !


    Mivardi nem teljesen értem a hozzászólásodat,de amit kiveszek belőle az elég elkeserítő.


    Erre szokta mondani Mogyorósi úr,hogy hol a bizonyíték.Bár szerintem a probléma létezik.



    J Ó K L E G Y E T E K ! ! !
  • Üdvözletem Mindenkinek!!!!!
    A minap egy magántó nagy ponty állományát gyarapítottuk ismerőseimmel. Több halgazdaságot is megkerestünk ponty ügyben, sikerrel. Egy kisebb (viharvert) párdarabos szállítmányról utólag kiderült, hogy Gyékényesről való. Állítólag kézen-közön egy Szlovén nyaralótulajdonostól vannak a halak. A halak mindegyike a 10 kg-os határ felett volt. Sajnos a telepítés után volt ez az információ :-( .
  • Jeszy!
    Légyszi küld el a számod az email címemre! Köszi!
    (angler@vipmail.hu)
  • Kedves Horgásztársak!

    Nekünk múlt héten sikerült egy teljes hetet a gyékényesi tavon eltöltenünk! Szívesen írnám, hogy csodálatos volt, de sajnos az nem lenne igaz, mivel a tó, a szállás, a környezet valóban remek és gyönyörű volt, csak éppen mi nem vitorlázni, csónakázni és strandolni mentünk, hanem non-stop horgászni és pihenni! Ez utóbbiakból horgászat és mérgelődés lett...hogy miért?
    Csupán csak azért, mert egy darab normálisabbnak mondható halat nem fogtunk, de még csak a szomszédoknál sem láttunk. Hozzá tenném, hogy nem ma kezdtünk horgászni, ezzel együtt jár, hogy minden létező technikát és csalit kipróbáltunk és sajnos semmi nem volt hatásos. Megjegyezném azt is, hogy nem kapitális méretű halakra gyúrtunk, csak azért szerettünk volna némi horgászati élményben gazdagodni, ha már nyaralási helyszínnek Gyékényest választottuk /nem kevés pénzért/.
    Persze a végén megtudtuk, hogy van aki 3 hete nem fogott semmit, hát azt hiszem ez nem vigasztal minket, de a saját kárunkon tanultunk ebből az 1 hétből.
    Röviden összefoglalva, szerintem ez a tó valóban a családos horgászoknak való, akik a más időtöltés mellett csak úgy horgászgatnak és nem konkrétan ezért mennek.
    Hát ha halakra nem is, de legalább új jó ismerősökre szert tettünk a szomszédok személyében...legalább ebben szerencsénk volt! :)
    Mindenkinek további jót...Görbüljön!
    Üdv.: H. Dorina
  • Sziasztok !

    Tisztelt Ribizli !

    A bojlis oldalon szívesen reagálok a kérdésedre,nem mint ,,Hozzáértő" hanem mint
    lelkes sporthorgász.


    J Ó K L E G Y E T E K ! ! !
  • Tisztelt Hozzáértők!!!!!!
    Szeptember 15 környékén szeretnék 5 napra lejutni Gyékényesre. Minden évben 2 bojlis túrát tartok a tavon, de a tavaszi túrám után teljesen elbizonytalanodtam. Tavaszi bojlozásomra rányomta bélyegét a "helyi menők " félelmetesen paraszt viselkedése, amiből elegem lett. Ezért szeretném kipróbálni az I és a II -es vizet , amiről semmilyen tapasztalatom nincs, mivel ezeken soha nem horgásztam. Érdemes-e 5 napot rááldozni ezekre a vizekre vagy tartsak ki a Nagy víznél? Főleg az I-es víz érdekelne mert ott van csónak, de a II-esen is megoldható annak az átszállítása. Bojlizni szeretnék pontyra de nem haragudnék meg az amurokra sem. Gyékényesre nem a nagy pontyok miatt járok, csak egy halban gazdag (nembaj ha nem 10 v. 20+-os) 5 napot szeretnék eltölteni.
    Szóval az idei évet nézve Nagy víz, I-es vagy a II-es legyen. Ha tudtok írjatok pár jó tanácsot az I-eshez és a II-eshez is!!!
    Köszönettel.
  • Szia Angler!

    Hétfőn délelőtt érkezünk oda.
    Majd jelzem, ha lesz mit...

    Jeszy
  • Jeszy!

    Azért majd számolj be hét közben, hogy mit fogtatok! Mikor mentek?
    Jó utat Nektek!
  • Sziasztok!

    Vicc: Én nem emlékszem, hogy bármit és bárkinek itt megtiltottam volna, már hogy is tehetném?! Különben meg eszembe sem jutott, hogy trollkodnál...

    Sáska: írtam egy kiadós kommentet a felvetésekre, de mivel túl hosszú volt, nem töltötte fel a gépem, elveszett. Azonban kicsit később a többiek rövidebben, tömörebben megfogalmazták nagyjából ugyanazokat a gondolatokat!
    Ami azonban látható, az első és az utóbbi beírásod hangneme között hatalmas különbség lelhető fel, ami láthatóan mindenkiben enyhébb reakciókat váltott ki, ahogy bennem is!

    Anita: Először is az jutott eszembe, hogy gratulálok, hiszen ritkaság számba megy egy egy ilyen felhozatal a nyaralók előtti pecákon. Azonban a gratuláción felül elgondolkodtam, hogy egy 9 és egy 8,5-es ponty elvitelét te felejthetetlen élménynek nevezel. Szerintem így simán felejthető, mert azzal már sem neked, sem senkinek sem lesz soha többé élménye! Ha érted...
    Tudom, nem tilos, de sporthorgászok vagyunk, nem húshorgászok... legalábbis és szerencsére egyre többen!
    Azért elismerésem nektek és jó étvágyat ahhoz a 28 kilónyi gyékényesi pontyhoz!

    Mindenkinek, akit érint: Találkoz(z)unk jövő héten!
    (Nem tudom, Marpeték nem olvasnak itt, vagy olvasnak, de nem akarnak velünk leülni egy asztalhoz?)

    Üdv:
    Jeszy
  • Sziasztok!
    Mi most voltunk először Gyékényesen. 4 napot töltöttünk el ott úgy, hogy közben kirándulgattunk is. Így a horgászás kora estétől reggelig tartott általában. Számomra nagy élmény volt, mivel az otthoni tónál általában 2-3 kilós halakat lehet fogni. Bár körülöttünk nem sokan fogtak, mi egy 9 kilós, egy 8,5 kilós, egy 4,5 kilós és kettő 3 kilós ponttyal tértünk haza. Emellett fogtunk néhány 20-25 centi körüli sügért is. A nálunk jól bevált áztatott kukoricával etettünk, semmi extra.
    Bármikor szívesen visszamennénk, felejthetetlen élmény volt, és a tó is gyönyörű.
  • Kedves Horgásztársak! Nagy kíváncsisággal látogattunk el Önökhöz, megismerni a gyékényesi tavak világát. Hát az valami gyönyörűség...lenne, ha megbecsülnék ezt a páratlan kincset! Szomorúan kellett megtapasztalnunk, hogy amit beharangoztak és reklámoznak, annak a tizede sem igaz. Ha nem fognak rendet tartani, fellépni a szedett-vedett "azt csinálok amit akarok" vadhorgászokkal, vadkempingezőkkel szemben, és hagyják azt is, hogy ne a helyieké legyen a turizmus haszna, hanem az észér befektetőké, akkor nem lesz fejlődés és elriasztják azt, s el fog pártolni az, aki különben beleszeretne és visszajárhatna ehhez a Kincshez. Önök felvirágoztathatnák és felvirágoznának vele, de nem becsülik sem a környéket, sem a vendéget, de önmagukat sem!!! Azt kérik, írjuk meg a véleményünket, hogy javítsanak a helyzeten. Javaslatunk a következő: Ne adják el a további parti telkeket! Legyen önként, vagy megfizetett ember, aki ellenőrzi az engedélyeket, a tisztaságot, a horgász etikát betartatja, ill. az engedélyeket megvonja a visszaélőktől. Nem fogják elriasztani a vendégeket, higgyék el, az igényesek fognak odamenni. Ja, és telepítsenek bele több halat, mert a horgászok többsége nem kapitális halakra vágyik, -csak örül neki, ha az életében előfordul néhány-, hanem bizony a törpeharcsákon kívül esetleg keszeget, bodorkát, sütni és tevékenykedni való élményben szeretne részesülni. Nem napokat ülni tétlenkedve és amiben gyönyörködött, attól ürömmel távozni.Próbálják meg, megéri-e? Ha nem tesznek a mostani helyzettel szemben valamit, el fognak süllyedni és hiába a kapitális legendák, majd ezek a rossz tapasztalatok is legendákká lesznek!Ugye nem ezt akarják?
  • A projekt neve: Gyékényesi horgásztalálkozó

    Időpontja: 2012. 08. 31. péntek

    Helye: B10

    Témakörök: Kaja, pia, melódia, sztorizgatás és persze a horgászélmények megosztása

    Lista:

    Mogyorósi István + Peti

    Horváth Tóni

    Angler Feri + Beus + törpe tacskó

    Kefete + Hajni

    Simon Csabi + Móni

    Jeszy + Jeszyné

    Szmolek György

    ÜdV:MI
  • Sziasztok!

    Tiszteletem Mogyorósi úr !

    Írásomban utaltam arra,hogy Gyékényes egy speciális víz,amit ön is megerősít.
    Ha a körülmények tisztázva lennének,akkor sokkal átláthatóbb lenne a helyzet.
    Szerintem a helyi horgászokkal is sok probléma van.Sokan horgásznak 3 bottal,a
    bójákat senki nem szedi ki,tákolmányokkal elfoglalnak helyeket.


    Október végén készülök egy hétre,szívesen elbeszélgetnék önnel.

    Én örülök minden Gyékényesen eltöltött percnek !Remélem a fiaimnak is lesz részük
    még ebben.

    A találkozóhoz sok sikert kívánok !


    J Ó K L E G Y E T E K ! ! !
  • Kefetének ! A részleteket, az I. fokú ítéletet, majd a találkozón elmondom !

    ÜdV:MI
  • Tisztelt Mogyorósi Úr!

    Gratulálok az elkövető(k) kézre kerítéséhez, és bízom benne, hogy a bíróság megfelelő ítéletet hoz az ügyekben! További sok sikert kívánok Önöknek!

    Kefete
  • Sziasztok!

    Sáska,
    Így már minden tiszta számomra is, és meg is értelek. Véleményem szerint a segítő szándékú kritika is hasznos, ugyanis felhívja a figyelmét a magam fajta egyszerű horgásznak, valamint az egyesületnek is a problémás, vagy problémásnak vélt területre.

    10+ -os halelhordás: így, hogy rávilágítottál egy nálunk az Alföldön is lehetséges problémára, jobban odafigyelek majd, és ha kell azonnal jelzem az illetékeseknek. Ennél többet magam részéről nem tudok tenni.

    Nem ide tartozik közvetlenül, de a véleményem még mindig az, hogy egy horgászatból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Látom, hogy keményen megdolgoztatok a halért egész héten, de a betli benne van a pakliban. Sajnálom, hogy sikerek nélkül távoztatok. Járok egy Holt-Tiszára gyermekkorom óta horgászni, úgy ismerem, mint a tenyerem. A legutóbbi 4 napos horgászat alatt 4db "teszkós" nyurgapontyot sikerült "kiszenvednünk kettőnknek a vízből. Az előtti pecánkon hihetetlen jól fogtunk termetes amurokból, pontyokból, és utána lévő hét második felében az egyik barátunk is szépen szedegette a halakat ugyanazon a helyen, és most pedig ő is benullázott a hosszú hétvégén. A "természetes" vizek ilyenek. A helyismeret sokat segít, de nem garancia az sem a sikerekre. Megértem az elkeseredésed, és remélem minél hamarabb horgodra akad a nagy Ő.

    Örülök, hogy a család jól érezte magát!
    Kefete
  • Viccnek ! A problémákat mi is ismerjük. A házak magánkézben vannak, az árakat ők szabják meg. A víz és a terület szintén magánkézben van, a nagy része a bányával együtt az osztrák tulajdonosé. Az egyesület csak A HALÁSZATI JOGGAL RENDELKEZIK, így nem tilthatjuk meg a fürdőzést,a vitorlázást és a búvárkodást.

    Így köszönjük a segítséget, várjuk az újabb ellenőrök jelentkezését,akik szemtől szemben is ilyen hatásosan tudnak véleményt alkotni.
    Amit a vendégek nem tudnak, az ellenőrzés nem a házakban üdülő horgászokra terjed ki,hanem a hálózásra,szigonyozásra és egyéb zöldterületen történő horgászokra.
    Most is folyik több bírósági per,mert megfogtuk a szigonyozót, és a hálózót.
    Így ismételten köszönjük a távoli tájékoztatást, mert az a mi gondunkon nem segít,
    csak rombolja az amúgy is nehéz helyzetet !!!!

    Üdv: Mogyorósi István
  • Sziasztok !


    Kedves Sáska !



    Ahogy megvédtem hozzászólásomban a tavat,úgy most részben neked is igazat adok.Ezen hozzászólásod már sokkal barátságosabb és átgondoltabb,és ami a lényeg,hogy rávilágítottál egykét már régi problémára.

    Én a bojlis oldalt megpróbáltam fellendíteni de érdeklődés híján ez abbamaradt.Pedig szerettem volna,ha ezen az oldalon segítettük volna egymást.

    Nekem a Jeszy megtiltotta,hogy ne ,,trollkodjak".Problémák igenis vannak.


    I.A szállás tényleg drága /kb. 3 ember irányít/
    II.Az ellenőrzés hiányos
    III.Nem tisztázottak a körülmények /bánya,saját stégek,bóják,fürdőzők,búvárok/

    Speciális víz,speciális szokásokkal.

    Röviden ennyi.Ha valaki kíváncsi bővebben is kifejtem a véleményemet.


    J Ó K L E G Y E T E K ! ! !
  • Kedves Sáska ! Nagyon sajnálom,hogy keserű szájízzel ment el Gyékényesről, de megvigasztalom a héten én sem fogtam halat.
    2007.10.05-i S.H. Napilapban olvastam egy nagyon találó mondatot,amit szó szerint meg is jegyeztem. Az újságíró feltette a kérdést a BH. illetékesének,hogy miért nincs hal a Balatonba, a horgászok panaszkodnak,hogy nem tudnak halat fogni.
    Az illető szó szerint ezt a választ adta: " Az engedély kiváltásával mindenkinek lehetőséget biztosítunk a horgászatra,de biztos fogást mi nem garantálhatunk."
    A fogás mindenkinek a saját ügyességétől függ !!
    Tegnap este úgy 21.50 körüli időben felhívott telefonon egy hazatérő horgász Heves városából és újságolta,hogy egy hét alatt 20 db pontyot fogott a legnagyobb 12.5 kg-os volt. Nagyon meg van elégedve a vízzel és hamarosan újból visszajön.
    Látja az ilyen esetek nyugtatnak meg !!

    Üdvözlettel Mogyorósi István
  • Sziasztok kedves védelmezők!

    Először is kezdeném azzal,hogy nem vagyunk húshorgászok,mert nem szeretjük a halat, egy éveben egyszer eszünk karácsonykor, akkor is a tescoban vásároljuk. A valós tény az, hogy elég sokat olvastunk a tóról érkezésünk előtt és fel is készültünk az olvasottak alapján.az, hogy nem itt kértünk segítséget talán azért van,mert egy horgászegyesület fórumán csak az istenítő hozzászólások találhatók meg.Meg igazából a 2006 os kommentekből nem is nagyon tudtunk volna táplálkozni.

    Véleményem szerint nem sértettük meg a horgászegyesület elnökét,csak leírtuk azt amit telefonon mondott nekünk és azt, hogy az állítását megcáfolta a tapasztalat. Nem csak élő csalival horgásztunk,de szerettünk volna egy pár kárászt vagy keszeget fogni, amiből elméletileg rengeteg van a tóban.
    A további helyzet az, hogy nem vagyunk millerek,nincs radarunk meg egyéb speckós ketyerénk, ráköltöttünk a szállásra 150 ezer forintot egy hétre (ez volt az éves családi nyaralásunk) és egy picit igazán lehetek csalódott, amikor azt mondják a tavon a szomszédok és a falusiak is, hogy Gyékényesen előfordul több hetes haltalanság. Nagyon jól éreztük magunkat, szép a táj,fantasztikus a környezet és a gyerekek is élvezték,ezzel nem is volt hiba. Vittünk etetőanyagot, a jól ismert büdös savanyított kukoricát, pellet, bojli, kukó és társai sósan, édesen, büdösen mind játszottak nálunk, a lehetőségeinkhez képest mindent megpróbáltunk és sajnos nem jártunk sikerrel.

    Távozásunk napján egy szomszéd, aki egyben ház tulajdonos (30 éve) azzal az infóval bocsájtott minket utunkra, hogy neki is van legalább két olyan tel.száma, amit hasznosítani tud pl. egy 20 kilós hal kifogása esetén. Remélem ezt nem kell részleteznem mire gondolt. Továbbá azt mondta, hogy ilyen mindenkinek van, nyílt titok.A búvárok is tesznek róla, hogy a nagy halak "fogyjanak". Ezek alapján azt gondolom, hogy jobban oda kellene figyelni a horgászok ellenőrzésére a tavon, mivel hozzánk egy hét alatt nem jött senki.

    Ez a fórum jó és rossz vélemények kinyilvánítására készült, nem kell egyből harcba szállni, ha valaki nem úgy gondolkozik ahogyan ti!

    Kívánom, hogy továbbra is szerencsével járjatok és ne csalódjatok a kedvenc tavatokban!

    http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1141 Íme egy link érdekességként!
  • Sziasztok!

    Szusy,
    Sajnálom, hogy nem tudsz a találkozóra eljönni. Szívesen találkoztam volna veled is.

    Jeszy,
    Nem, is szerettem volna mást választani. :-)

    Csaba,
    Sajnálom, hogy nem sikerült halat fogni. Majd legközelebb biztos kárpótol a víz.

    Sáska és Szilakrisz,
    Sajnálom a betlit, de egy horgászatból ne ítéljétek meg a vizet véleményem szerint.

    Pitlee,
    Remélem sikerrel jártál a pergetésnél. Írnál légy szíves pár szót az eredményről? Minden vágyam pár gyönyörű ragadozó halat ideiglenesen kisegíteni a vízből másfél hét múlva.

    Vicc, Jeszy, Angler,
    Köszi, hogy a másik oldalát is bemutattátok a tónak!

    Nem soká találkozunk. :-) Hajrá Gyékényes! :-)
    Kefete
  • Sziasztok!
    Csatlakozom Jeszyhez és Vicchez…

    Kedves Szilakrisz, Sáska!
    Nagy hibát követtek el ha egy ilyen, számotokra rosszul sikerült hétből próbáltok következtetést levonni erről a csodaszép vízről. Én 2006 óta járok le Gyékényesre Székesfehérvárról, ha tehetem évi két alkalommal. Eddig egy olyan hetem volt amikor nem fogtam halat, de akkor sem kezdtem el senkit hibáztatni. Ti is feleslegesen teszitek!
    Ez a víz nehéz „pálya”, ahol minden kapásért keményen meg kell dolgozni… És itt nem a horgász boltban kapható összes csali márka kipróbálására gondoltam!!!
    Szóval ezt a tavat nem is lehet és kár is lenne összehasonlítani egy intenzíven telepített maszek tóval amiben több hal mint a víz.:)
    Ez a fórum elég összetartó, ha esetleg itt feltettétek volna a kérdéseiteket az utazásotok előtt biztosan sokat tudtunk volna segíteni hasznos tanácsokkal!!!


    Magam részéről már alig várom, hogy újra lent legyek Gyékényesen. Már csak 10 nap.:)
    Érezzétek jól magatokat a hosszú hétvégén(is:)!
  • Na, de kérem! Uraim?!

    Miféle hangnem, közönséges stílus ez? Aki másoktól szerzett információk alapján vár halat a horgára, az meg is érdemli a sorsát. Ha esetleg olvasgattatok volna itt (és még ezen felül ezer helyen) előbb, mint siránkoztok, elég tapasztalatot szűrhettetek volna le, ahhoz, hogy tudjatok eredményt kicsikarni ebből a több, mint 400 hektáros gyönyörű bányatóból.

    Más sem úgy fog halat, hogy csak élő csalival próbálkozik és felbőszül a törpeharcsákon, majd sopánkodva befejezi a próbálkozást! Maximum a húshorgászok, nekik gyors és nagy mennyiség kell, hogy a vágyaik kielégüljenek!

    Igenis van rengeteg szép hal abban a vízben, ami nincs, arról sem a vezetőség, sem az elnök, sem a 14.000 forintos (megjegyzem, nem drága a mai viszonylatok között!) hetijegy nem tehet!

    Ezt a "nincs hal a vízben" cumit már sokan próbálták szopogatni, aztán unottan kiköpték, amikor rádöbbentek, vagy esetleg rá lettek vezetve, hogy az anyagi lehetőségeikhez képest legnagyobb mennyiséget beleteszi az egyesület, a benne lévőre pedig a emberi és fizikai lehetőségeihez mérten vigyáz!

    Jómagam sok versenyen veszek részt, mint szervező, versenybíró, ritkábban mint versenyző, de versenyen kívül is rendszeresen látogatunk meg ismeretlen, vagy már jól ismert vizeket. Aki nekem azt mondja, hogy ismeretlenül is, de még ismerősként is valaki elhiszi, ha halat ígérnek nekik az adott vízben, sokat és nagyokat, az vagy naiv, vagy hülye! Ugyanez a szituáció ennek ellentettjével is, amikor egy-egy vízről próbálnak lebeszélni, valamilyen vélt, vagy ne adj isten valós okból kifolyólag! Majd, ha én megtapasztaltam, nem egyszer, többször is (mert ugye, egy mérés, nem mérés, egy esetből nem lehet tényszerű konklúziókat levonni), akkor mondok véleményt, saját kútfőből!

    Hogy egy érthető példával éljek, az időjárás-jelentések is csak jósolgatnak, aztán vagy bejön vagy nem, senki sem anyázza őket véresre érte. De nem is indulsz el nyáron vastag bundakabátban, hótaposóban nyaralni, mert valaki azt jósolta arra a napra, hogy mínusz 20 fok és hatalmas hóesés várható!

    Azért vagyunk sporthorgászok, hogy kiaknázva a tudásunk és a felszerelésünk adta összes lehetőséget, megpróbáljuk becserkészni a vízben lévő halakat. Ha ez mégsem sikerül, a helyi egyesületet, vagy éppen annak elnökét hibáztatni elég kicsinyes és valljuk be, primitív hozzáállás!

    Próbáljátok meg higgadtan összegezni a tapasztalatokat, hogy mi volt a pozitívum és mi a negatívum az ott töltött időben! Ha a nyaralás, a környezet kielégítette a család igényét, és esetleg láttok esélyt egy más módszerrel, egy következő alkalommal, hogy halat próbáljatok fogni, akkor gyertek! Hátha sikereket értek el! Ha semmiféle pozitívumot nem leltetek az ott töltött időben, helyben, akkor meg tényleg nektek is és az ottaniaknak is jobb, ha ez volt az utolsó ottani "görcsölésetek"!

    Lehet, kicsit esetleg sértő volt a véleményem, ezért utólagos elnézést kérek, de úgy hogy tisztelet köröket futkározik az ember és csak körülírja a véleményét, nagy valószínűséggel nem értettétek volna meg!

    Köszönöm a szót!
    Gyékényes, én így szeretlek!
    Üdv:
    Jeszy
  • Sziasztok !



    Kedves Sáska és Szilakrisz!

    Szeretném megvédeni az egyik kedvenc vizemet,ez azért is aktuális mert múlt héten 3 napot horgásztam Gyékényesen.Ketten 6 pontyot fogtunk 4 és 14 kiló között.Ez egy intenzíven telepített vízen lehet hogy kevés,de Gyékényesen úgy gondolom nem rossz.Nekünk a bojli és a kukorica is működött.Törpeharcsával a nagy vízen emlékezetem szerint nem találkoztam,pedig egy évben 2x1 hetet horgászok Gyékényesen évek óta.

    Ne ítéljetek elsőre,a vízben szép pontyok,harcsák,csukák és süllők élnek!


    J Ó K L E G Y E T E K !!!
  • sziasztok!
    egy hete gyékényesen törpeharcsán kívül semmi!azt az infót kaptam a peca előtt a "kedves"egyesület elnökétől,hogy itt esetleg elvétve törpeharcsa!!!!!!ajánlanám az "úrnak",hogy menjen már ki a vízre és lógasson,de lehetőleg a pecabotját!miért kell így félre informálni a horgászt?????abszolút haltalanság persze törpéken kívül.első gyékényesi pecánk,de nagyon valószínű,hogy utolsó is!nem lehet egy lapon említeni ,más,ismert horgászvizeinkkel.én csak azt mondom,hogy jól gondoljátok át,hova mentek,ha van egy pár nap szabadidőtök!!!!!!!!!!!!
  • Sziasztok!

    Én családdal és barátokkal gyaralok Gyékényesen már egy hete,de törpeharcsán és hínáron kívül mást még nem fogtunk. Az egyesület elnöke telefonon azt a tájékoztatást adta, hogy a vízben törpeharcsa csak elvétve fordul elő, ennek ellenére már vagy 25-öt fogtunk. Élő csalira más nem is kap. Próbálkoztunk szinte mindennel. Kanizsán a horgászboltban is kértünk segítséget, de azt a választ kaptuk, hogy Gyékényesen előfordul több hetes haltalanság. Kérdezem én, hogy mire fordítják a 14 000 Ft-ot,amit elkérnek a heti jegyre.
    Kicsit becsapva érezzük magunkat! Minden évszaknak és a víznek megfelelő horgász módszert kipróbáltunk (pénzt nem sajnálva) de nemhogy 1 kilós,de még 20+-os halat sem láttunk!!
    Szomszédokat is körbekérdeztük és saját bevallásuk szerint ők sem jártak sikerrel,sem nappal,sem éjjel. Biztos,h élnek itt halak????
    Vajon ezt megengedheti magának Gyékényes????
  • Sziasztok!

    Akkor egy gyors összegzés...

    A projekt neve: Gyékényesi horgásztalálkozó

    Időpontja: 2012. 08. 31. péntek

    Helye: B10

    Témakörök: Kaja, pia, melódia, sztorizgatás és persze a horgászélmények megosztása

    Lista:

    Mogyorósi István + Peti

    Horváth Tóni

    Angler Feri + Beus + törpe tacskó

    Kefete + Hajni

    Simon Csabi + Móni

    Jeszy + Jeszyné


    A listát lehet még bővíteni korlátozott számban!
    Részletekről még kicsit később...

    Üdv:
    Jeszy
  • Szia Pitlee!

    Sajnos a gyékényesi pergetéssel kapcsolatosan még nincsenek infóim. Mondom MÉG NINCSENEK... :)

    Jeszy
  • Sziasztok!
    Új vagyok itt és még soha nem voltam a tavon, de augusztus 18-19-én mennék Gyékényesre horgászni.
    Sok pergetésről szóló hozzászólást nem láttam, de azért feltenném a kérdéseimet.
    Arra gondoltam, hogy estefelé ill. hajnalban próbálkozom a nagyobb testű ragadozókkal (csuka, süllő). Napközben dobálóznék valami UL-es cuccal (csapó)sügérre, vagy domolykóra. Jól tudom, hogy feketesügér már nincs a tóban?
    Az említett halakat merre érdemes keresnem (esetleg a Posseidonhoz közel fekvő helyen)?
    Így látatlanban a félszigetet ill. a valamelyik közútit gondoltam átfésülni, talán azok nyugisabb helyek. Rosszul gondolom?
    Előre is köszönöm a tanácsokat.
    Üdv és görbüljön mindenkinek. Pitlee
  • Szia Jeszy, Szusy, Angler, Besus, Kefete, Andi, Pista, és kedves mindnyájuk!
    Úgy döntöttünk, hogy mi sem szeretnénk lemaradni az idei találkozóról sem. Ezen okból vezéreltetve ott leszünk mi is a nevezett időpontban, hogy hol húzzuk meg magunkat az még képlékeny, de max. sátrat állítunk.
    Angler, jó volt olvasni a beszámolódat, én sajnos kevésbé voltam szerencsés (vagy ügyes). Én totál betliztem a múlt héten. Hozzátartozik az igazsághoz az, hogy radarom hétfőhöz képest csak szerdán lett, valamint helyem, hogy horgásszam is, az pedig szombat reggel, mi pedig vasárnap reggel indultunk haza. Szóval ez a hét nekem sajnos nem a pecáról szólt, de az összes szomszádasszony nagyon elégedetten ment haza! Szóval egy nagy pihenés lett a dologból ami végül ránk is fért, de azért több peca jobb lett volna. Sajnos nekem még választási lehetőségem sem volt, 3 napig 11 méteres vízben áztattam a csalikat, 2 napig 7,50-esben, az utolsó éjszaka pedig egy ideális 2,50-es plató tulsó oldalán, de sajnos előzetes etetés és szerelék kisérletek nélkül eseménytelen volt ez az éjszaka is 2 kisebb ejtéstől eltekintve. A víz szint esése szerintem már az 1 métert is meghaladta, inkább 1,5m, de mint ahogy Angler mondta, a kiszáradástól azért még nem kell tartani.
    Várom már a találkozást Veletek, vigyázzatok magatokra!
    Jeszy: 2-en megyünk!

    Sziasztok!
  • Sziasztok!

    Szusy: sajnáljuk, hogy nem sikerül lejutnod!

    Kefete: ne viccelj már, neked nincs is más választásod, csak hogy részt vegyél!

    Hamarosan listázunk is...

    A kapitális halakat meg készítsétek fel az érkezésünkre!

    Üdv mindenkinek:

    Jeszy
  • Sziasztok!

    Meg szeretném kérdezni, hogy ki mehet a lentebb említett találkozóra?

    Mert, ha nyilvános, akkor szívesen részt vennék én is. :-)

    Üdv:
    Kefete
  • overall economy [url=http://www.heardress.com/beach-wedding-dresses.html]beach wedding dresses uk[/url] .You could simply just brighten manufactured of any young girl when she's the dress you actually consequently i implore you to provided.There, now you have 3 ways to put those people attire to get affordable make use of.Doesn't this feel good? Now you must in order to pack everything clean place with brand new garments.Time for you to go shopping!, 1, replica watches, replica rolex watches, replica tag heuer watches, [url=http://www.heardress.com/bridesmaid-dresses.html]discount bridesmaid dresses[/url] replica cartier watches, Wedding outfit is considered the most substantial thing a lady buys in the course of her lifetime time period.Stylists realize your aspirations in doing wonderful textile varieties to get wedding gowns for every one's tastes.In the past decades [url=http://www.heardress.com/]princess wedding dresses[/url] [url=http://www.heardress.com/homecoming-dresses.html]cheap homecoming dresses[/url] , textile variety to get bridal dresses have been prepared regarding regular height and width of girls who fairly trim [url=http://www.heardress.com/cocktail-dresses.html]dresses cocktail[/url] . [url=http://www.heardress.com/]short red dresses[/url] People which arrive at a
  • short red dresses evening dresses 2012 bridesmaids dresses sexy cocktail dresses evening gowns for wedding lbd
  • Szusy!

    A tavaly tavasz szinthez képest 1 méterrel lejjebb van a vízszint. Én most voltam júniusban és látványosan kisebb volt a víz a bérelt háznál ahhoz képest mikor utoljára lent voltam. De Gyékényesen így sem kell aggódni mert a stégtől 10 méterre már 5-ös víz volt...
  • Sziasztok a mindenkik!

    Sajnálattal közlöm a tényt, hogy sajnos idén sem tudok menni a találkozóra.Persze ez nekem sajnálat,lehet másnak öröm,hogy eggyel kevesebb adag kaja fogy el és több jut nektek.:)
    Idén júniusban és júliusban is voltam már nyaralni és sajnos nem adnak ki több szabit már, augusztusban nem kerül rám a sor,a kollégáim mennek abban a hónapban..:( Helyettesítések meg sok minden miatt nem jön össze...amit nagyon bánok....
    Ettől függetlenül ha szeptemberre sikerülne,lemegyünk a találkozótól függetlenül talán...Majd amit hagytok morzsákat azt felcsipegetjük, ami marad ital benyeljük,amit nem fogtok ki halat azt kifogjuk.

    Ui:Tud vki infót, hogy milyen a vízállás a tavon,van nagy apadás eddig?

    Üdv:Szusy
  • Szia Angler!

    Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség! Tudok még olyanokról, akik biztosan jönni akarnak, de még nem volt bátorságuk beiratkozni... :)

    Jeszy
  • Jeszy!
    Ennyien el fogunk férni?:)
  • Szia Mindenki, Szia Jeszy!

    Mi szeretnénk ott lenni a találkozón...
    Fecó(angler)+Beus+ egy tacskó a törpébbig fajtából.:)
  • Sziasztok Mindenkinek!

    Jelentem, bejelentem a döntésünket, ami remélhetőleg nektek is meg fog felelni, miszerint az idei gyékényesihorgászatponthu találkozót 2012. 08. 31-én, pénteken tartjuk! A helyszín a tavalyi.

    Kérlek benneteket, véleményezzétek, és akár a megjelenési szándékotokat is jelezhetitek!

    A részletekről később beszámolok, addig is rágódjatok ezen...
    :)

    Üdv mindenkinek:
    Jeszy
  • Olvastam, hogy van sügér a tóban. Mennyire gyakori? Érdemes próbálkozni vele? Mekkorákkal találkoztok? A család nagyon szereti beirdalva és paprikás lisztbe, ehhez jók a kicsik is :)
  • Sziasztok!

    Angler, úgy látom a találékonyság ismét meghozta a jutalmát. :-) Köszi az infókat!

    Üdv:
    Kefete
  • Sziasztok!

    Kefete!
    A horogelőkén is változtattam menet közben. Most a hosszabb jött be, kb 30 cm. Egyébként a végén már csak egy bójára hordtam mind a két horgomat, mert szinte csak azon volt kapás. Főleg akkor lett több elhúzás amikor újra körberadaroztam és láttam, hogy kezd feljönni a hínár a bójám előtt. De visszább úgy 5 méterre volt egy nagyobb több négyzetméteres tiszta terület, aztán ide tettem le a csalim. Talán ezért is volt fontos lebegtetés... Meg az amurnak amúgy sem árt...:) A parttól ez kb 15 méterre volt mégis 4-es vizet találtam. Egyébként annyira nem volt iszap, hogy mikor készülődtünk haza és felvettem a bóját olyan volt mintha a súlyt egy aszfalt útról vettem volna fel.:)
    Jeszy!
    Az esélyt meg kell adni! És az fontos, hogy hiszel a golyóidban.:)
    Ami pedig a kérdésedet illeti.. Szerencsére nem állt vissza a régi rend. Egy új, sokkal jobb kezdődött egy éve.:) Majd a találkozón megismeritek Őt!:)
    Szép estét!
  • Sziasztok! Szia Angler!

    Köszi a beszámolót, tanulságos lehet még sokunknak!
    Én azért még adok majd esélyt a golyóimnak... :)
    Persze, azért már áznak a mogyoróim is.. :)

    Egy remélem, nem tiszteletlen kérdés: a "párom" kire vonatkozik, csak nem visszaállt a régi rend?

    Üdv mindenfelé:
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Köszi a beszámolót Angler és gratulálok! Felüdülés volt olvasni a hozzászólásod. Kicsit kiszabadultam az irodából a gondolataimban. :-)

    Megkérdezhetem milyen hosszú volt a horogelőke?

    Üdv:
    Kefete
  • Sziasztok!

    Nos akkor pár szóban leírnám a gyékényesi horgászatunkat.:)
    Szombaton mikor megérkeztünk a tóhoz és kiléptem a korláthoz, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a bérelt ház stégjén van egy peca bedobva.
    Aztán, hogy tovább fokozzam az örömöm megláttam, hogy kb. 5 bója van azon a nádfalon amit szerettem volna meghorgászni.:) Szerencsére a botért jött hamarosan a gazdája aki egy "ismerős" szomszéd volt. Ezután megbeszéltük vele, hogy én hová vihetem a horgaimat úgy, hogy ne legyen gubanc.
    Kipakoltunk és nekiálltunk radarozni, ugyanis nem csak én hanem a párom bátyja is horgászott. Neki kerestünk törést, 5-ös és 6-os vizeken.
    Ő mindenképpen az állta készített bojlit akarta tesztelni, bár megjegyeztem, hogy nekem itt még a bojli sajnos nem jött be.
    Az alapozó etetést tigrismogyoróval, főzött kukoricával és néhány szem bojlival követtük el. Nálam a csali végig a "jól bevált" tigrismogyoró volt. Egyedül a felkínáláson változtattam. Sajnos a "tutira" csak az utolsó két éjszaka jöttem rá.:(
    Egyébként is a horgászataink főleg az éjszakákra és az estékre korlátozódtak, mert sokat kirándultunk, hiszen van pár szép hely a környéken amit érdemes megnézni. Például közel van Őrtilos ahol a Dráva és a Mura összefolyik. Azt nem szabad kihagyni ha arra jártok!!!
    Visszatérve a pecára... Bojlira egy kapása sem volt Zolinak, így a hét közepe felé ő is csalit váltott. Nekem azért egy-egy "csippannásnyi" szinte minden nap volt tigrisre... Azért írom így, mert ami teljesen új volt, az-az, hogy a kapásaim többsége ejtős volt!!! Régebben úgy elindultak a szereléssel, hogy már azt hittem kiviszik a szigetre. Most ez egyáltalán nem volt jellemző... Az ejtésekből jó pár sajnos meg sem akadt.:( Nos ezért a sokadik ilyen után változtattam a csalin és a horgon is. Két szem meglebegtetett tigrismogyoró helyett csak egyet tettem fel, és a horgomat is egy számmal nagyobbra (6-osról 4-esre) cseréltem.
    Aminek meg is lett az eredménye, mert az utolsó előtti éjjelen 3x húzták el a szerelésemet.
    A végeredmény 3 amur és 6 ponty lett. Sajnos most a nagyok elkerültek.:( A legnagyobb amur 4kg-os volt, pontyban pedig 3,5kg-os jött.
    Ennek ellenére kicsit sem vagyok csalódott, hiszen nagyon jól éreztük magunkat ismét!!!
    Főztünk bográcsban, grilleztünk, na és persze nagyon jó volt újra találkozni a rég nem látott ismerősökkel, barátokkal! Akiket innen is üdvözlünk!:)
    Hirtelen ennyi lenne....
    Szép napot Nektek!
  • Sziasztok!

    Angler, megtennéd légy szíves, hogy beszámolsz a fogásokról? Augusztusban mi is mennénk barátainkkal Gyékényesre, és ahogy közeledik az időpont egyre izgatottabb vagyok. :-) Köszönöm.

    Üdv:
    Kefete
  • Hajrá Angler!

    Irigyellek és kívánom, hogy folyton-folyvást dolgoztassanak a nagy halak!

    Üdv Gyékényesnek!

    Jeszy

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!