A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Szia Misó!

    Etetésnél szerinted a büdös kukoricát a magvakkal keverhetem, nem zavarja meg a halakat? Valamint mivel nem amur fogó verseny lesz hanem összsúlyra megy, jöhet a ponty is, mi lehet esetleg az a vegyes etetés ami nem szelektál? Valamint két bottal horgászom érdemes-e mindent egy lapra feltenni és csak az amurokat megcélozni vagy úgy csalizni és etetni, hogy mindkettő szóba jöhessen? Nem szeretnék két szék közül a pad alá esni, viszont az sem szeretném, hogy csak az amurt célzom és azon a napon mégsem mennek igazán (front, szél, hőmérséklet stb.) Ez a dilemmám most. Okíts bátran!!


    Marci!

    A tanácsaidat mindenképpen megfogadom, köszönöm szépen!


    Csaba
  • Szevasztok!


    Szia Csabi!

    Sok újat nem tudok Neked mondani a témában,mindenesetre lehet érdemes lenne
    próbálkozni lebegtetett tigrismogyoróval,arra gondolok,hogy épp csak meg emelni a mogyoró egyik végét,tehát ne lebegjen az egész,és minél több szemes anyagot próbálj az etetésre juttatni,szerintem érdemes még néhány doboz csemege kukoricát
    is keverni a magokhoz,azt minden hal szívesen szemezgeti.
    Ja,ha megfőzöd a mogyorót, cukrozd meg.
    Görbüljön!
    Misó
  • HAL-ihó!
    Csaba!

    Sok sikert kívánok !
    Vagy még korai?

    Marci
  • Szia Csaba!

    Szerintem mindenképpen bojlis botot vigyél, 35-ös monofillal, fonott előkével.
    Etetőkosaras végszerelék,csalinak szemesmagvat, vagy valamilyen édes bojlit.
    Ha van édes dipped akkor azzal is föltuningolhatod,bár ha szükséges meg még a nádas pellet az például 18 mm-esbe, és még hatékony pontyra ,amurra az áztatott kemény kukorica.

    Marci
  • Csao Mindenki!

    Most mindenkihez szólnék mert hétvégén egy megmérettetésre készülök. A Jeszy szavaival élve egy "műanyag tavon" döntőt vívok 14 társammal és ponty, amur egyaránt van a tóban de azért szerencse is kell hozzá. Ezért arra kérnék mindenkit - aki veszi a fáradtságot -, hogy írja le nekem, hogy amurozáshoz milyen szereléket, csalit, és csalizást tudna javasolni, hogy igazán eredményes legyek. Természetes úton a nádon kívűl nem jut a tóba amur táplálék és a méretek általában 2-8 kiló között mozognak. Szóval ne kíméljetek ha tudtok valami okosságot!!

    Csaba
  • Csao Jeszy!

    Inkább arról mesélj, hogy mi volt hétvégén a Dunán? Betli? Esetleg zizi, bambi, körhinta?

    Csaba
  • Szia(sztok)!
    Abba a csalihalba én is beneveznék, ha nem gond!?
    :-))
    Jeszy akiszeretnerablózni
  • Szia Marci!

    Nagyon kedves vagy, de nem vagyok válogatos bármilyen lehet. A kárász, keszeg talán annyiból jobb, hogy tovább bírja a horgon mint a küsz! De tényleg bármilyet fogsz nekem nagyon szépen megköszönöm!

    Szia!

    Csaba
  • Oké Csaba!

    Mostanába elég sok rablást láttam!
    Milyen fajtájú kishalat kérsz?
    Sneci,bodorka,wörösszárnyú,kárász,dévér?
  • Szia Marci!

    Szokás szerint viszem az egész repertoárt: bojlis, feeder, picker, match, spicc!
    Ha fogsz nekem kishalakat azt nagyon megköszönöm, mert mindenképen szeretnék egy két csukát vagy süllőt zsákmányolni. Természetesen azért elsősorban az amurok és a pontyok lesznek a célkeresztben. Szóval megrakhatod a ládát ha van időd és kedved!
    Anyáék jól vannak, apa sokat dolgozik?

    Csaba

    ui. csak tudod az úszót nézd, ne a halat, úgy ahogy apa tanította!
  • Sziasztok!

    Nemsokára lesz a találkozó mindenkinek köszönöm a rendezést külön a Jeszynek és a Gumikacsának.
    Csaba!

    Milyen cuccokkal készülsz hozzánk ,mert ha hozol ragadozóst akkor én (lehet),hogy fogok neked kishalat rablóra.

    Útói.:Üdvözlöm az összes fórumozót.

    Kismarpet
  • A mult héten írt incidensre amely velem történt a tavon,örömmel tudatom horgász társaimmal,hogy az egyesület vezetése kellő szigorral járt el az elkövetökkel szemben.
    És ezuton szeretném köszönetemet kifejezni a Horgász Egyesület vezetősége iránt.
  • Jeszy!

    Újabb sok sikert kívánok!
    Hány harcsát fogtatok?

    Marci
  • Sziasztok!
    Marcinak köszönjük a jó kívánságokat, bejött, mivel a 4. helyen végeztünk 29 csapatból. Mindössze 7 csapat fogott harcsát! A hét végén megyünk két éjszakára a Dunára, jöhet az újabb jó kívánság, hátha ...
    :-))
    Jeszy
  • Kedves Mógyórósi Pista bácsi!

    Nincs valami hír a halakról fognak-e nem-e?
    Jeszy!
    Ez ternészetes,hogy szerencsét kívánunk egy fórumózó társunknak,ha megy valahova.

    Kismarpet
  • Szia Csaba!

    Tudni szeretném ,hogy mi a helyzet!
    Valami kérdés csali ügyben?

    Kismarpet
  • Szia Csaba!

    Szerintem nagy jelentőssége van a bojli ízének amúrra. A bojli nem bojli halliszt nélkül, véleményem szerint és sokak véleménye szerint is, de az amúr a pontyal ellentétben ritkán veszi fel a halas, rákos, polipos bojlikat. Én nekem nagyon beváltak az édes bojlik, mint pl. az ananász, banán, eper, barack. Egy apró trükköt szoktam alkalmazni, hogy ha mondjuk 20mm-es bojlit viszek nem szórom be az összeset egyben, van amit ketté vágok, negyedelem, mert sokszor van mikor a halat csak órák után tudom az etetésen megfogni vagy nem is sikerül, mert rájön, hogy egyforma szippantással tudja megenni a kaját, és esetleg ott is hagyja az etetést, de a kisebb halakkal nincs ilyen probléma. Amit tudok még ajánlani, hogy ha gyári bojlit veszel akkor nem érdemes megvenni 1000-2000 Ft-os bojlit, mert olyan fontos öszzetevőket spórolnak ki amelyek amelyek rontják a minőséget. Tehát 1kg. jó minőségű bojli többet ér, mint 5-6kg rosszabb minőségű véleményem szerint. Felesleges is több kiló bojlit beszórni, én botonként 10-20 szemet alkalmaztam, ami bőven elég egy kis kukoricával, tigrismogyoróval, és mondjuk 10 szem pelettel, ráadásul kölcségkímélőbb megoldás is ez így. Jó megoldás a PVA termékek használata, koncentrált, hatékony. Ha a helyedben lennék akkor én első nap csak a nád előtt horgásznék, mivel melegebb is van mikor én voltam, biztos többet jár a hal a nád előtt, és reális esély van 10kg. körüli amúr fogására, ráadásul ponty is biztos van a nád előtt, mert a az iszapot biztos túrja a tubiflex miatt.
    A pop upból a Mainline High Visual flouro bojlit alkalmaztam 14mm-est ananász-banán ízben.



    Sok a szúnyog, vigyetek mindent ami szóba jöhet, mert különben úgy jártok, mint én, napi 1 fenisztil...:)
  • Nem kell hoznotok, van bőven!!
  • Sziasztok!
    1-én megyünk a "C" szektorba 1hétre!
    Érdeklődnék hogy szúnyogilag hogy készüljünk?
  • Mi a helyzet Skacok, senkinek semmi mondanivalója?

    qnagy!

    Szeretném megkérdezni Tőled, hogy milyen márkájú ananászos pop-up bojival nyomtad Gyékényesen? Valamint, hogy szerinted volt -e jelentősége a süllyedő bojli ízesítésénak?

    Csaba
  • "Nekünk hús kell!!"

    Jeszy!

    Erről tudod mi jutott eszembe?! Nem akarom leírni, mert kicsik is olvassák!!

    Csaba
  • Marcinak köszönjük, igyexünk! A verseny Tabdin lesz a Pék tavon.

    Csaba, a verseny helyszínén faházas stégekben leszünk, mondjuk, klíma nincs bennük, de majd hűtjük magunkat belsőleg!

    Misókám, be vagyunk pörögve, mint kockás szoknya a centrifugában, a paradicsomlevest pedig akkor egyedül eszed meg! Nekünk hús kell!!
    :-)))
    Jeszy
  • Szevasztok Urak!

    Ez igen!:-)Pörög ám a fórum:-))
    Úgy tünik,egész kikerekedik már az a lista,aminek örülök,de a paradicsom leves az marad:-)))))

    Misó
  • Jeszy!

    Én csak azon fogok röhögni, hogy mennyire fogsz izzadni ha kitart ez a csodálatos idő! Szerintem Ti csak csak az éjszakai etap-ra nevezzetek, mond meg, hogy még ennyi könnyítést is adsz nekik, hogy Te vak sötétben fogsz horgászni, nehogy az legyen, hogy a jó szemed miatt nyered meg a versenyt. Mond meg nekik, hogy egy ilyen "vérprofinak" már a látásra sincs szükség ahhoz, hogy fogdossa a 40-70 kg-os harcsákat. Meg sötétben amiatt is jobban jársz, hogy legalább nem látod, hogy milyen félelmetes egy kifejlett harcsa, mire meg meglátod meg már mindegy lesz!!!

    Csaba
  • Jeszy!

    Sok sikert kívánok a harcsafógó versenyen.
    Érdeklődhetnék,hogy hol lesz a verseny?

    Én se igen vok másképp . Csak képen láttam harcsát
    Marci
  • Én már zokogva röhögök! Főleg, ha eszembe jut, hogy holnap megyünk 48 órás harcsafogó versenyre ... érted? Én, aki még harcsát is csak képen látott! Mindenesetre nagy önbizalommal és elánnal megyünk a csajommal!
    :-))))
    Jeszy
  • Igazad van Jeszy! Sírva vigad a magyar!!!!!
  • Affrancokat! Én még a betlit is stílusosan csinálom, utálok keveset bukni! A legjobb ( árú) cuccokat, bojlikat hordom befelé ... hánéhogymáné, kiszónamánekem?! Jut eszembe, jövő héten gyúrok pár kilónyi golyót, remélem, ez már hoz valami böszmét!
    :-))))))
    Jeszy
  • Értem kollega, neked akkor tulajdonképen csak az a lényeg, hogy a csalit tartsa meg a boton amíg behordod? Akkor tudnám neked ajánlani az akciós hímzőcérnákat is, az még a CarbonX-nél is sokkal olcsóbb!

    Csaba
  • Csabi!
    Te egészen jól ismered az én horgász szerencsémet, asszem! Nekem nincsenek halfogási gondjaim ... ahogy halfogásaim sem! Nálam a bajok nem az előke szakadásával kezdődnek és nem is ott fejeződnek be! Egyszerűen képtelen vagyok halat fogni ... de ez mostantól megváltozik! A hétvégi dunai versenyen mindkét szomszédom fogta a halat, én csak néztem bután a vizet, amikor egy idősebb hölgytársaság odajött érdeklődni, hogy mi az eredményem! valószínűleg a nézésemből kiolvasták, hogy ne ... sztassanak, mert harapok, mert az egyik azonnal rám olvasott egy voo-doot, hogy "... mostantól sok halat fogsz fogni!". Gondoltam, ne "tegezz vazze!", na de mindegy, ettől kezdve is pont ugyanolyan kukaságban telt el a versenyem, mint előtte. Biztosan lejárt a varázsszó szavatossági ideje ...
    :-))))))
    Jeszy
  • És a 15 lbs-tól nem félsz egy korrektebb bevágás és méretes hal esetén bírja az a spagóca?
  • A bojlis horgokat Yo-zuri fluorcarbonra ( 15 lbs-ra ) vagy CarbonX fonottra ( 0,10-esre ) kötöm. Fonott előkének még használom a Pelzer Rope-ot is csak az elég drága. Tavaly ott Gyékényesen Marpettől kaptam sebvarró cérnát, az is korrekt!
    Jeszy
  • Jeszy!

    Én használtam a Silky Soft-ot, az is jó volt csak hűtlen lettem hozzá a Berkley Crystal-ért, de azt vagy kapok vagy nem.
    A horgot is ezzel kötöd, vagy azt monofillal?

    Csaba
  • Hal(i)!
    Én fonottnak ( előtétnek ) már a 2. spulni Sufix Gyro-t használom, szuper, jól kezelhető és legalább nem is drága, 100 méter 2.390.- a haldóban.
    Jeszy
  • Szerintem Csaba fonottal is jöhetsz ,mert a szomszédunknak megint volt egy szakítása.

    Kismarpet
  • Csao!

    És fonottnak te mit mondanál?

    Csaba
  • Jeszy !

    Az msn-cím nem neked szól,hanem a Qnagynak.

    Marci
  • Sziasztok!
    Szusy, örülök, hogy rászántad magad, és jó lenne találkoznunk! De tényleg ...
    Csaba, szerintem ne cseréld le a zsinórt, maximum forgasd át! Én is sokáig nyúztam a Trilene-ket.
    Kismarpet, nem szoktam MSN-ezni, így sajnos az MSN címeddel sem tudok mit kezdeni...
    Üdv mindenkinek!
    Jeszy
  • Csao Mindenki!

    Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy 2 éve használom a két bojlis botomon a 0.31 Berkley monofilokat, valamint tavaly tettem fel előkének a Berkley Crystal-t amiből már csak az egyik boton van. Szemre nem nagyon látszik rongálódás rajta, szerintetek cseréljek azért? És ha igen milyen fonottat ajánlanátok előkének és horgot kötni?

    Csaba
  • De én az msn -címemet adtam meg

    Qnagynak

    Marci
  • Elküldtem már egyszer, meg most még kétszer. Szólj ha megérkezett...
  • Jeszy!

    Akkor mégse PARADICSOMLEVEST főz a Misó!
    Qnagy!
    Megtaláltad az e-mail címemet?
    Ha nem itt van:albertbocskai@msn.com

    Marci
  • Üdv mesterek!

    Feliratkoznék én is a listára,ha van elég nagy kondérja Misónak.:)
    (Meg ha a főnökeim is úgy akarják és adnak szabit!)

    1. Jeszenszki János ( Jeszy ) + Jeszyné Andi = 2 fő
    2. Kucsera Sebestyén (Sebőce) + Kucseráné Farkas Irénke = 2 fő
    3. Härter Mihály(gumikacsa)+Härter Szabolcs=2 fő
    4. Csanádi Zsolt(Didó)+Csanádi Ádám=2 fő
    5. Vieger Ferenc(angler)+Vieger Ferencné(angi)=2fő
    6. Simon Csaba (Csaba)+Simonné Móni (Móni)+Simon Bence +Bakró László=4fő
    7. Mogyorósi István
    8. Horváth János
    9. Horváth Antal
    10.Bocskai Albert(marpet)+Bocskainé Maya+Kismarpet=2,5fő
    11.Szücs Gábor (Szusy) = 1 fő
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.

    Remélem nem én leszek az utolsó a listán és jelentkezik még valaki!
    Ahoi:
    Szusy
  • Egy-két jótanács a tó-ra értkező horgász társaknak.
    Itt is kezzdenek elszabadulni az indulatok, vannak eggyes társaságok akik horgászat helyett a balhét és a verekedést keresik.Velem ez történt jelezve a Horgászegyesület veztősége felé a problémát.Kezüket széttárva semmit nem tettek.Mindenki magára számíthat, önvédelmi célra gáz-sprayt vagy baseball ütőt tanácsos hozni.Aki kiváncsi a részletekre az keressen meg.
  • Csao Mindenkinek!

    qnagy! Köszönöm szépen a beszámolót, remélem tudtál vele segíteni. Voltam már párszor én is az A szektorban csak egy kicsit beljebb, így a kacsák tevékenységét én is jól ismerem. Tudom nem szép dolog de én csuzlival szoktam őket rendszabályozni úgy, hogy bojlit lövök ki. Tudod kettő az egyben!! :)
    Jeszy! Egy kicsi módósítást megejtenék mert a Bence és Laci barátja is megtisztel bennünket a jelenlétével így javítom a listát.

    elentkezési lista:

    1. Jeszenszki János ( Jeszy ) + Jeszyné Andi = 2 fő
    2. Kucsera Sebestyén (Sebőce) + Kucseráné Farkas Irénke = 2 fő
    3. Härter Mihály(gumikacsa)+Härter Szabolcs=2 fő
    4. Csanádi Zsolt(Didó)+Csanádi Ádám=2 fő
    5. Vieger Ferenc(angler)+Vieger Ferencné(angi)=2fő
    6. Simon Csaba (Csaba)+Simonné Móni (Móni)+Simon Bence +Bakró László=4fő
    7. Mogyorósi István
    8. Horváth János
    9. Horváth Antal
    10.Bocskai Albert(marpet)+Bocskainé Maya+Kismarpet=2,5fő
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.


    Csaba
  • Sziasztok!
    Szerintem lassan véglegessé válik a lista, de még egyszer frissítek, hátha valaki csak most veszi észre! Jövő hét vége felé meginterjúvolom Misót, hogy mennyire kalkulálja a beugrót!
    Szóval:



    III. Gyékényesi Horgásztalálkozó, Gyékényes.

    Nagy örömmel értesítek minden gyékényesi kavicsbányató kedvelő és a tavon horgászni szerető horgásztársat, természetesen azok közül is az itteni fórumba regisztráltakat, hogy az idén ismét lehetőséget találtunk egy jó hangulatú, evős-ivós, jókat dumálós összejövetelre!
    Azt hiszem, aki már volt ilyenen annak nem kell mesélnem, miről is van szó, aki még csak most jön majd először, annak legyen meglepetés, de annyit előrebocsáthatok, azt hiszem, hogy az előzőeken még nyoma sem volt a rossz kedvnek!
    Szóval a részletek:

    A találkozó ideje: 2009. augusztus 28. péntek délután, ki mikor tud odaérni, de előreláthatóan a kaja kb. 2-től kezd főni, onnantól már lehet kóstolgatni, szörpözni.

    A találkozó helyszíne: Nos, ez egyelőre képlékeny, de terveink szerint a vad vízparton szeretnénk most tartani a változatosság kedvéért! Ez viszont azt az üzenetet hordozza magában, hogy mindenki hozzon magával evőeszközt, étkészletet, ülő alkalmatosságot és ugye, a wc sem lesz adott, sem folyóvíz, viszont lesz állóvíz vagy 300 hektárnyi !

    A találkozó témái:
    1. napirendi pont: Amennyiben lesznek ( és remélem is, hogy lesznek! ) új arcok, akkor bemutatkozás, ismerkedés. Beszámoló minden résztvevő egyévnyi horgász és hétköznapi életbeli eredményeiről, változásairól. Sztorizás, szerény nagyot mondás, ahogy az már horgász berkekben megszokott.

    2. napirendi pont: A jövő évi, Gyékényesen megrendezendő horgászverseny előzetes megbeszélése ( amit az idénre szerettünk volna, de néhány akadály miatt ez már nem fog összejönni ) a tervek, javaslatok meghallgatása és összesítése.

    3. napirendi pont: Kiadós és ( reméljük) finom kaja elfogyasztása, amit az idén Misó készít el! Én már ettem Misó füstölt csülökkel dúsított, sertés pörköltjéből többször, több helyszínen is, így megjósolhatom, hogy senki nem fog éhen maradni és egy nagyon jó ízű kajától fog jóllakni ! Előtte, közben és utána is italozással ütjük el az időt és hozzuk magunkat hangulatosabb állapotba ( Sebőce ugye majd valami szörptől fog mosolyogni, ahogy azt már megszokhattuk). Itt ragadom meg a lehetőséget és jelzem, hogy várhatóan a dátumból következik, hogy meleg lesz így mindenki erősen hűtött italokat hozzon, ki-ki amit iszik!

    4. napirendi pont: Ha lesz kedvünk, akkor a horgászati ismereteink szélesítése, ha nem akkor csak úgy sztorizgathatunk tovább !

    A találkozó ismét önköltséges, így mindenki a ráeső részt vállalja, amit a jelentkezők számának tudatában, időben jelezni fogunk, hogy a helyszínen kiegyenlíthesse ! Addig mi megelőlegezzük, de kérek mindenkit, hogy jól fontolja meg, hogy tud-e biztosan jönni, hogy ne kelljen kidobnunk a saját magunk fizette ételt! Szokás szerint a vezetőséget vendégül látjuk, ezt gondolom mindenki megérti!
    Természetesen mindenki hozhat magával kísérőket, családtagokat. Mindenkit szívesen látunk, mondjuk 100 fő felett már kicsit át kell szerveznünk majd a dolgokat ...
    Remélem, ismét sokan összejövünk és mindenki jól fogja érezni magát!


    Jelentkezési lista:

    1. Jeszenszki János ( Jeszy ) + Jeszyné Andi = 2 fő
    2. Kucsera Sebestyén (Sebőce) + Kucseráné Farkas Irénke = 2 fő
    3. Härter Mihály(gumikacsa)+Härter Szabolcs=2 fő
    4. Csanádi Zsolt(Didó)+Csanádi Ádám=2 fő
    5. Vieger Ferenc(angler)+Vieger Ferencné(angi)=2fő
    6. Simon Csaba (Csaba)+Simonné Móni (Móni)=2fő
    7. Mogyorósi István
    8. Horváth János
    9. Horváth Antal
    10.Bocskai Albert(marpet)+Bocskainé Maya+Kismarpet=2,5fő
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
  • Szia Csaba!

    A halak este 20-tól reggel 8-ig, 9-ig jöttek. A kapás? Nem voltak az igaziak:), főleg beejtették a swingert. Úgy gondolom napközben teljesen felesleges horgászni, a szektorban a héten egy valaki fogott egy kisebb pontyot 13 óra körül. Fixen horgásztam, safety klippel, szinterezett ólmokkal(70gr-120gr). Előkehossz a patkánal kb. 10cm, a nád előtt kb 15cm az iszap miatt, viszont nem kell félni az iszaptól, mert a lágy iszap vastagsága 2-3 cm lehet, ezért én feleslegesnek tartom az óriási méretű, előkehosszban megemelt csalit, mint ahogy horgásztak páran, ugyanis zavarja a halat. Elég ha csak a csali felfelé áll. Trükkök olyanok nem voltak :), esetleg a nád előtt törtem le nádat az amúroknak(amit mindig meg is ettek, és nem a kacsák, hattyúk voltak), a bójánál pedig a patka mögött horgásztam, ahol kezdett mélyülni a rész és a "lejtőre" raktam le. Itt azért van néhány kagyló, ha nem is sok de fonott vagy leadcore az ajánlott.

    Utói.: Vigyázz a kacsákra a nád előtt!(etetést eltüntetik 1 perc alatt, ha megtalálják) :)))
  • Köszönöm a beszemolót Csaba!

    De, teljesen úgy van.

    Kismarpet
  • Szia Marci!

    Azt nem állítom, hogy pocsék a hely, de nekem az említett dolgok miatt nem tetszett. Az pedig, hogy nem fogtunk semmit az ebben a formában nem igaz, mert fogtam két keszeget egy retur leső harcsát és még pár említésre sem méltó példányt. Szóval ez nem túl sok, igaz?

    Csaba
  • Tudom Csaba,hogy beszéltünk,de én azt az előtt írtam mielőtt mi beszéltünk.
    Csaba!
    És különben nem fogtatok(fogtál)semmit?
    Ha olyan pocsék a hely akkor soha nem megyek oda horgászni.

    Kismarpet

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!