A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Szia qnagy!

    Érdekelne, hogy láttad volt rendszer abban, hogy mikor voltak a kapásaid ott az "A" szektorban? Volt pl. éjjel kapásod, vagy melyik napszak volt a jellemzőbb? Aztán még, hogy az amúr és ponty kapás között volt-e külömbség?

    Csaba
  • Sziasztok! Szia Marci!

    No én jelentketzem, bár tegnap is beszéltünk telefonon. Most értünk haza 1-2 órája az egy hetes Körös menti nyaralásunkról. Jól éreztük magunkat de nagyon jó, hogy nem csak a horgászatot céloztuk meg, mert akkor most még csalódotabb lennék, pedig így is az vagyok. A szálláshely egészen jó volt, bár erre nem is vagyok annyira kényes, viszont a víz pocsék volt. Ez a hely ahol mi voltunk konkrétan a Holt-Körös Káka-foki holtága. Ami elviselhetetlen volt mind fürdés mind horgászat szempontjából az az, hogy folyamatosan úsztak a vízen féltől - 3 négyzetméteres kiterjedésű nővény szigetek. A teteje békalencse az alja pedig hínár. Ez természetesen azt eredményezte, hogy bedobás után 10 perc - max 2 óra után tekerhetted ki a botot mert már régen elvitte a takony a damilokat. Ha szólt a kapásjelző sajnos biztos lehettél benne, hogy újra tekerhetsz, csalizhatsz és dobhatsz. Legtöbbször elég volt szakadás nélkül kitekerni a cájgot mert húztad magaddal az egész viziszigetet. Hal az elvétve még lett volna benne de nagyon siralmas mennyiség és minőség. Amit most leírtam csak az én tapasztalatom lenne akkor még balfék is lehetnék, de a helyieknek és a többi nyaralónak is ez volt a véleménye akikkel beszéltem. Megállapítottuk, hogy anélkül nem lehet üzemeltetni valamit, hogy ne költsünk rá. Pl. 2 legyet egy csapásra, amurokat a vízbe!!!!
    Szóval ha lehet még jobban várom már drága kis Gyékényest. Kirándulni viszont nagyon jó volt a környéken ha másért nem ezért mindenképpen megétte elmenni!

    Sziasztok, várom már a találkozót!

    Csaba
  • Sziasztok!

    Kéne valakinek jelentkezni!
    Vagy nem értek rá?

    Kismarpet
  • Qnagy!

    Az e-mail-címem:albertbocskai@msn.com
  • Köszönöm QNagy!

    Nem számítottam arra,hogy te vagy az!
    A Csabának csak azért adom a hírt,mert augusztusba jön hozzánk nyaralni.Szerintem a lebegtetésnek köszönhető az amúr,mert nagyon sok az iszap.

    Üdv.:Kismarpet
  • Szia!

    Ott horgásztunk melletted a csukás házban, előző héten, még beszélgettünk is :)) A csali az egy 14mm-es lebegő ananász-banán Fluoro PopUp volt félbe vágva és az alá felfűzve egy halas alapú gyümölcsös(barackos) süllyedő bojli. Mivel a süllyedőből csak 20mm-est vittem ezért azt a 14mm-eshez faragtam, így lényegében egy db 14mm-es golyót kaptam. Talán nem is a bojlin volt a hangsúly hanem a lebegtetésen, minden halamat így fogtam, tehát amikor a tigrismogyorót vagy a kukoricát raktam a horogra azt is meglebegtettem(max. 15cm). Végülis a halakat én a lebegtetésnek tudom be vagy a kikönnyített bojlinak. A bojli közepét átfúrva belehelyeztem egy parafa darabot és így amikor a hal az etetésre érkezik elsődlegesen ezt szívja fel a nehéz bojlik közt és könnyebben bekerül a szájába. Az etetést nem vittem tulzásba botonként kb. 25-30dkg csalogató anyagot dobtam, mivel a A szektor úgymond "etetve van", amiben bojli ,pellet, tigrismogyoró és egy-két marék kukorica volt. Főleg a nád előtt horgásztam, kb. fél méterre előtte, és törtem le mindig néhány szál nádat, hogy az amúr könnyebben elérje. Körülbelül ennyi...viszont azt tudom, hogy jövőre (remélem) vissza tudok jönni egy "nomád" horgászatra, és fogni pár kapitális pontyot :). A tervem már megvan hozzá, kérdés mit szólnak ehhez a gyékényesi pontyok majd :)

    Utóirat: Tudja valaki honnan lehet venni víz alatti kamerát?

    Jah és Kismarpetnek üzenem, hogy csináltam képet rólad a 7kgos amúrral azt a héten még majd elküldöm az e-mail címedre ha megadod nekem. Mondjuk nem lett valami remekmű mivel telefonnal csináltam, mert a fényképezőgép aksija az lemerült és nem vittem töltőt :D, de azért a Nokia jó képet csinál (:
  • Kedves Qnagy!

    Engem érdekelne hol horgásztál és ,hogy még milyen halakat fogtál!

    Kismarpet
  • Én voltam az:) Fogtunk még 4,5 meg majdnem 3kg-os amúrt, ezen kívül napi 2-3 db 1,5 és 3 kg közötti pontyot. Sajnos nem kedvezett nekünk az idő, a hét második felére elég hideg is lett ezért nagyobb halak nem igazán táplálkoztak ezen a részen. Jövő héten akartunk menni, sajna azt elhappolták előlünk és erre a hétre pedig jó idő lesz, beztos több halat fogtam volna...:D Na mindegy így is örülök neki hiszen nem sokan fogtak több halat a szektorban :), (na jól van ez nem dicsekedés volt) és természetesen fotózás, fertőtlenítés után mindegyiket vissza engedtem tóba. Amúgy Marpet is fogott pontyot, ha jól tudom nem is egyet, napközben pedig szépen fogdosta a dévéreket. Az amúrt pedig bojlival fogtam (és a nagyobb halakat is) ha valakit érdekel leírom.
  • Csaba!

    Most kifejezetten neked adom a hírt,hogy a szomszédunkban fogtak 7kg-os amúrt,és a saját szememmel láttam ,hogy vissza lett engedve.

    Kismarpet
  • Aki akkora hala(ka)t hazavisz, ezzel megöli, annak kívánom, hogy legyen 10 nagyon szép aranygyűrűje, de ujja egy se! De ugyanígy mondhattam volna nyaklánccal is ...
    Jeszy
  • Kedves Mogyorósi Úr!

    Sajnos minden egyes szavával egyet kell, hogy értsek. Mélységesen felháborító, hogy ilyen példányokat aki kifog, hogy nincs annyi jóérzés benne, hogy visszengedje és ezzel lehetőséget biztosítson a többi horgásznak, hogy átélje azt az élményt amit ő már átélt. Nem tudom elhinni, hogy ilyen mértékű húshorgászatra rá van utalva bárki is, vagy, hogy ennyire sötét lelkű lenne, hogy azért nem engedi vissza, nehogy más is kifogja. A képekkel kapcsolatban pedig azért csodálkozom, mert nem kell ahhoz exibicionistának lenni, hogy egy szép hallal az ember pózoljon egyet. Valamint azért a többi emberbe - aki a fórumot nézegeti - is megmarad a vizuális élmény és még vonzóbbá teszi a tavat. Hát ezek a dolgok úgy látszik rejtélyek maradnak!

    qnagy!

    A leírtakból és az eddigi bejegyzésekből a fantáziádra bízzuk, hogy mi lett a kifogott nagy halak egy jó részével! Sajnos!

    Csaba
  • Én azért kíváncsi lennék, hogy vissza engedték e mind :), úgy gondolom, hogy a többiek is szeretnék tudni, mi lett a halakkal...
  • Kedves Csaba !

    Most,hogy így meglettem szólítva elmondom, hogy az előző két hétben 3 db 20 kg feletti ponty és 4 db 20 kg feletti amur lett kifogva a vízből. Hogy ezekből hány lett visszaengedve azt csak sejtem, de biztosat nem tudok. A sejtésem maradjon az én titkom. Az ígéretek nem mindig valósulnak meg, így a képek sem úgy jönnek, mint azok elvárhatóak lennének. Megjegyzem előbb ér el hozzánk a külföldiek képe, mint a hazai horgászoké. /sajnos/
    Azon a helyen ahol meglesz tartva a találkozó, egy ismert horgász éli a minden napjait és a jövő héten küldi el a képet a fogott haláról. Én már láttam. Üdv: MI
  • Jeszy!

    No ez nem is hülyeség, ezt lehet, hogy megpróbálom én is! Én eddig sokkal bonyolultabnak gondoltam ezt a horgászat dolgot, pedig ezek szerint egyszerű mint a faék!!

    Csaba
  • Kár lenne kamu tippekkel elriasztani a horgászokat, maximum lényegesen le kell egyszerűsíteni, például egy egyszerű taktikai tanács, hogy "horog be, hal ki!"
    :-))))
    Jeszy
  • Tiszteletem Mogyorósi Úr!

    Mit hallani a parton? Mostanában nem nagyon gyülekeznek a gelériában a képek. Nem küldik, ill. nem szólnak a horgászok a fogásaikról, vagy szándékosan rossz tippeket ad a mostani horgászoknak, hogy megtartsa nekünk a nagy halakat a találkozó idejére? Ha ez így volna nagyon díjaznám, megérne nekem legalább 6 palacsintát!!!!


    Csaba
  • Elnézést Jeszy!

    Akkor majd eszünk a Misó halából.
    (ha lesz)

    Üdv.:Kismarpet
  • Jeszy!

    Van egy kis ellentmondás az írásodban. Azt mondod, hogy az ideiről majd raksz fel egy képet ahol én egy nagy hallal vagyok amit Te adsz kölcsön nekem. Ezt nem értem, honnan szereznél Te nagy halat, vagy amit a Tesco-ban veszel az neked már nagynak számít??? Mert, hogy ugye fogni Te nem tudsz, más neked nem ad halat, szóval azt hiszem majd mégis csak saját halaimmal kell fényképezkednem!

    Csaba
  • Csabikám,
    akkor az idei cikkembe rakok egy képet, amin te leszel egyedül ... egy nagy hallal a kezedben ... majd kölcsönadok egyet az enyéimből! Különben meg, ha már választanom kellett ( volna ), hogy inkább ki legyen a képen Móni vagy te, nem hiszem, hogy ennél nagyobb töprengésbe merültem volna el!
    :-))))
    Jeszy
  • Szusy!

    A sör-virsli versenyt a Misó-féle pörkölt előtt, után, vagy helyett gondoltad?
    Ha előtte az jó mert kevés pénzt kell beadni a pörköltbe, mert alig fogyna. Ha utána az is jó, mert közvetlen a parton lehetne rablózni mert a csukák, harcsák kijönnének a húsért amit szájból-szájba jutatnánk nekik. Ha pediglen helyette akkor a Misó azzal a kevés pörkölttel el lenne szeptember végéig.
    Jeszy!
    Még meg sem dícsértem az izlésedet: A Haldóradon írt Gyékényes-i irásodat ilusztrálván a 2007-es fórumos találkozó képei közül sikeresen kiválasztottad azt amelyiken nem én, hanem a nejem van rajta, mivel a képet én csináltam! Csókollak!!!

    Csaba
  • Szusy!
    A sör-virsli versenyt a találkozóra terveznéd? Jól néznénk ki ... utána. Mondjuk, biztosan hirhedtebb lenne, mint így békésen eleszegetve, eliszogatva!
    :-)))
    Jeszy
  • Marpi!

    Tudom,hogy nincs törpe benne,csak ez jutott eszembe.
    Környezet szennyező egy étel,nem hiszem hogy akár elásni is érdemes lenne valami gödörbe.:)
    Te Csaba!
    Nem is volt szar vicc.Sőt jó volt.:)
    Emlékszel, a Kincs ami nincs-ben is etette a hős Bud Spencer a cápákat Puffin lekvárral,és ekkor mondta Ő:"Dögvész fog pusztítani a cápák között!"
    Erre akartam célozni!
    De ha elakadtok bármi ilyen klasszikus filmben,csak szóljatok,fejemben van sok minden..:)
    "A csokoládé kifogyott,pisztácia nem is volt."
    Erről jut eszembe,lehetne egy sör virsli versenyt is rendezni éppen!Vagy az nem fér be a nyugodt, lassú mozgású pecások szórakozásai közé?:)

    Szusy
  • Szia Marci!

    Hagyd csak, ez a Szusy részéről csak egy szarul sikerült vicc volt!

    Csaba
  • Szusy!

    A Gyékényesi tóba nincs törpeharcsa állomány.
    De ne is legyen!!!!!!

    Üdv.:Kismarpet
  • Csao Fiúk!

    Csak, hogy tanuljatok a kandírozás az mikor a gyümölcsöt cukorral, karamelizálják, tehát adott esetben nem áll messze a horgászattól, bár közel sem! A Jeszy pedig nem tudom, hogy miről beszél C&R ügyben hiszen ahhoz, hogy valamit visszaengedjen Gyékényesen, ahhoz előbb fognia kellene, amiről pedig még ember nem hallott!!!:)

    Csaba
  • Szusy, Susy, nem vótá Te ilyen!
    Akkor fonetikusan is leírom céender ( catch and release, keccs end riliz, fogd meg és engedd vissza ).
    A "peredájz szuppéba" meg rakatunk Misóval betűtésztát ( mert az dukál hozzá!), amit olvasgathatunk is ... a pelletet inkább hagyjuk, nem hiszem, hogy a hallisztes leves bejönne!
    :-)))
    Jeszy
  • Te Jeszy bácsi!

    Candír horgász vagy, vagy mi a fene ez?:))
    Ha jól tudom a kandírozás is valami gasztronómiai dolog.De kandírozott pontyot nem nagyon láttam még.:)
    A paradicsonylevest meg, Misó majd betölti lukas bojlikba,és pusztítja vele a törpeharcsa állományt max.:)
    Itt mindenki olyan bélpoklos,hogy az őrület.....lehet fel kéne majd még dúsítani azt a csumit egy kis pellettel is, hogy elég sűrű és laktató legyen.:)

    Szusy
  • Te Marci!
    Én CandR horgász vagyok, tudod az mit jelent ? Kifogom ( lefotózom), visszaengedem ... nem megeszem!!
    Boltból veszek pontyot pölö ... a kárászt, keszeget is csak annyit viszek haza, amennyit megeszek ... ha érted? Szóval a gyékényesi hal ízét nem nagyon ismerem, kivéve pár vörösszárnyúét, amit megsüttettem a csajommal.
    :-)
    Jeszy
  • Jeszy!

    Milyen horgász vagy te?
    Remélem a halra is gondoltál!
    Mármint szerintem a Gyékényesi ponty szerintem nagyon fincsi.
    Ez legyen az E terv.

    Marci akinagyonvárgyaatalálkozót.
  • Misókám, ha nekünk paradicsomlevest akarsz főzni, megesszük, de utána a számládra hozatunk pidzát desszertnek!
    :-))))

    Csaba úr, a ropi csak a "Z" terv, addig még nagyon sok alternatívát kipróbálunk! Valamivel csak jól lakunk, legfeljebb majd sok ásványvízzel isszuk a jaffát, hogy valamivel tele legyen a belünk!
    :-))
    Jeszy
  • Csaba!

    A Jeszy felőlem ihat bármire!!!!!!!!

    Kismarpet
  • Jeszy!

    A ropi lehet, hogy egy kicsit megüli a gyomrodat, no de ennél nagyobb baj ne legyen! Fő az egészség!

    Kedves Misó!

    Köszönöm szépen a köszöntést, annak ellenére jólesett, hogy úgy erőszakoltam ki!
    A menüváltozásról pedig egy régi vicc jutott eszembe, aminek a poénja ez " hapsikám változott a menü, kapd be a .............m!! Aki ismeri annak jó, aki pedig nem privátban szívesen elmesélem!

    Csaba
  • Nyahh!!:-))

    Szevasztok!

    Istel éltessen sokáig ,a cerka nyőljön bokáig kedves Csaba!:-))

    A főzésről meg annyit,hogy változott a menü!Paradicsom leves lesz!:-))))))))

    Szevasztok!
    Misó
  • Csaba!
    Sejtettem, hogy nem a saját cuccodat ajánlgatod, hanem a miénket akarod ! Én adok belőlük szívesen, idő, pénz nem számít, csak ingyen legyen és ne kelljen egy percet sem dolgoznom vele!
    :-)))))

    Kismarpi!
    Ha nem lesz jó, vagy nem jut kaja, akkor eszünk ropit, iszunk rá tóvizet! Gondolom, nem lesz nagy problémánk ... utána!
    :-))))
    Jeszy
  • Jeszy!

    Ígérek én neked bármit, csak mond, hogy mire van szükséged! A pontosítás kedvéért Churchil nem a saját vérére és very take -re gondolt, mint ahogyan én sem.

    Kismarpet! Ne féltsed te a Jeszyt, iszik Ő bármire nem kell neki éppen a "medve bőrére" innia!

    Csaba
  • Jeszy!

    Te akkor szomjan akarsz halni?

    üdv.:Kismarpet
  • Csabának idézek:

    "Sok könyörületet nem ígérhetek, "csak vért és verítéket"! Ez eredetileg az én mondásom volt csak ez a finomlelkű Churchil lenyúlta!

    Csaba "


    Az, hogy te a very take-edet és a véredet kinek ígéred, az magánügyed, a közügy inkább az lenne, ha sört és pálinkát ígérnél! Augusztus végére, nekünk!
    :-)))


    Szusy: Egy hülye százat csinál, tartja a mondás, én valahol a mezőny végén vagyok, a legkevésbé hülyék között. De vajon ki volt az az egy?
    :-)))))


    Kismarpet: előre ne igyunk a medve bőrére, vagyis a Misó főztjére!
    :-))

    Jeszy
  • Csaba!

    A Misóval kapcsolatban,én csak azért írtam azt,mert biztos vagyok benne,hogy a főztje nagyon finom lesz.

    üdv.Kismarpet
  • Szusy!

    Rajtam kívül szerintem sem veszi senki komolyan a zrikálást, de nekem már igen komoly anyagom van a fórumon engem ért atrocitásokról és már csak a kellő alkalmat várom, hogy a kiválasztott személyekre Grisa és Szerjózsa /UA/ lecsaphassanak!
    Sok könyörületet nem ígérhetek, "csak vért és verítéket"! Ez eredetileg az én mondásom volt csak ez a finomlelkű Churchil lenyúlta!

    Csaba
  • Szia Csaba!

    Értjük hát,de tényleg csak próbálkozás volt,mert elég szarra sikerült.:)))))
    Jah meg tanulj már meg helyesen írni,a nevenaptya az gy-vel van.Nevenapgya.:))
    Azt gondolom,hogy ritka egy droid társaság jött itt össze ezen a fórumon az évek alatt,persze jó értelemben véve..:)
    Nincs helye haragnak,meg sértődésnek,nem hiszem hogy bárki is komolyan venné ha a többiek zrikálják.:)
    Szusy
  • Csao Jeszyék!

    Ha tudnék most egy hatalmas nyelvet rajzolnék ide, hogy kellőképen megtudjam köszöni a Ti jókívánságaitokat is, de tényleg jólesik az ember gyerekinek ha megemlékeznek a nevenaptyárúl! Szóval mégegyszer mindenkinek köszönöm szépen, aki pedig nem tette meg annak maradt még egy kis ideje ami még belefér a tűréshatárba. Azt a kifogást pedig nem fogadom el, hogy én sem köszöntöttem meg, mert, hogy hun van Ű énhozzám!!

    Csaba akiremélemértitekhogyviccelődnipróbált
  • Sziasztok!
    Bár már múlt héten sms-ben megtettem ( előre), most is leírom ( utólag), hogy mi is boldog névnapot kívánunk Csaba nevű fórumozó társunknak és természetesen barátunknak!
    Kismarpetnek: nem kell semmiért sem bocsánatot kérni, nem haragszunk meg itt senkire, ahogy megsértődni sem illik, ehelyett inkáb mindig tisztázni kell az esetleges félreértéseket!
    Kellemes napot mindenkinek!
    Jeszy
  • Nagyon szépen köszönöm a jókívánságot! Én megbocsátok Neked, bár konkrétan nem tudom, hogy miért?! Amennyiben a Misó föztjét illető jelzőre gondolsz addig míg nem kostoltuk, nem tudhatjuk, hogy tévedtél-e. Bár én azt mondom, hogy a Jeszy már annyit fényezte, hogy adjuk meg neki a bizalmat. Remélem a Rod Hutchinson-al keveri majd a pörkölt témát!

    Csaba
  • Csaba!

    Boldog névnapot kívánunk és üdvözöljük az egész családot.
    Minden egyes fórumozótól bocsánatot szeretnék kérni,a nem oda illő hozzászólásért.
    A pontyokat amit fogtunk az egyik 32 cm-es volt ,a másik 35 cm-es.

    Üdvözöl mindenkit Kismarpet.
  • Tudtam ám! Nem szabad nagyobb és több halat fogni, mint a fater! Had örüljön ! Gratulálok mindkettőtöknek!
    Jeszy
  • Ok Jeszy!

    Apa pontya 1 kicsit nagyobb volt,mint az én potykám.
    De a dévérrel kiegyenlítettem.
  • Én értettem tökéletesen, meg olvasni is tudok, szerencsémre ... a pontyaitok közti különbségre próbáltam kicsit élcelődve utalni, illetve rákérdezni!
    :-))
    Jeszy
  • Jeszy!

    Apa nem fogott dévért!!!!!!

    üdv.:Kismarpet
  • Szia(sztok)!
    Azért ponty és ponty között is lehet különbség, feltételezem ! Főként, hogy a dévér megkapta a "nagy" jelzőt ! Bár lehet, hogy az "öregé" a kisebb!
    :-)))))
    Jeszy akigratulál
  • Gratulálok Szusy!

    Végre egyszer igazad van!

    Csaba!

    Apa még nem olvasta a szöveget.
    Jut eszembe ma voltunk gyékényesre, az én fogásom: 1 ponty 1 nagy dévér
    Az apa fogása :1 ponty

    üdv.:Kismarpet

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!