A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Szia Tipcsi !
    Előszöris pontosítsd, hogy stégről,nyaralóból akarsz horgászni, vagy bevállalod a parti, sátoros pecát, mert ez lényeges különbség. Ha nyaralót akarsz bérelni, nagyobb kutató munkát igényel, természetesen itt megkapsz hozzá sok segítséget. Ha sátorral, partról akarod nyomni, akkor nem kell különösebb időpontot , helyet kérni, elég, ha felhívod Mogyorósi Istvánt és egyeztetsz vele !
    Jeszy
  • Sziasztok most kezdtem el nézegetni a gyékényesi horgásztavat és látom itt elég sok segitséget találok! Eddig a tarcali kengyeltóra jártam de a mult hónapban uj tulajdonosa lett és gondok vannak tehát ott vége az évre a peccegetésnek! Én nyiregyháza mellett lakom tehát elég messze azért szeretnék segitséget hogy érdemes e oda mennem igy szeptember oktober környékén és melyik helyek az elönyösebbek igy összel vagy milyen csalik jönnek be ilyenkor leginkább? Meg hogy van e csónakbérlés vagy sajátot kell e vinni? Olyan oktober 1 környékén szeretnék menni,ha még lesz helyem ilyen közeli időpontban! Elöre is köszi a segitséget
  • Szép napot mindenkinek

    Sajna most semmi infóval nem tudok szolgálni mert 4 napja nem voltam kint, előtte még jött a hal. Annyit tudok segíteni hogy most nagyon gázos az idő eléggé hűvös van i, északi a szél.
  • Szevasztok!

    Ja Jeszy,megértik ám.:)
    Meg hát nem szoktál te a nőkről csúnya dolgokat mondani,hisz ha hazamész,a te Andid jól elbánna veled,vagy nem?:)
    Félbetörné a botodat,aztán vége a nagy közös pecálásoknak.:)
    Misi!
    Ha vannak még fotók,tényleg dobhatnátok be,illetve adhatnátok vmi infot arról,merre szoktatok lógatni,milyen csalikkal,illetve mik a fogások ebben az évebn,mik a tapasztalatok.
    Egyik ismerősöm most vonul le a hétvégén a tóra,az Anti bához ha jól tudom,majd beszélek vele telefonon,aztán megosztom veletek jövő héten ha van vmi fejlemény nála.

    Üdv:Szusy
  • Sziasztok !
    Misikém, no para, nem bántásból írtam, az én csajom is horgászik, és mi is 4 bottal kenjük... fotókat iééetően , ne legyetek szégyellősek, tessék csak benyomni, másis kíváncsi !
    Szusynak köszönöm, hogy kisegített, tökéletesen érezted !
    Hiába "régi"barátok már fél, vagy ki se mondott szavakbólis megértik egymást, nem ??
    Amúgy érdekelne, mik a friss hírek, tud-e valaki valami érdemi inft ?
    Üdv:
    Jeszy
  • Szia

    Kép az van bőven, másik halakról is, :) fogás volt rendesen vagyis egész évben.
  • Szia Misi!

    Szerintem félre értettél valamit.
    Senki nem mondta,hogy segítségre lenne szüksége.Azt említette a Jeszy bácsi,hogy 4 bot van fent,tehát nem egyedül pecál,hanem mások is vannak körülötte.Ettől még mindent lehet egyedül csinyánni..,nem?:)
    Ha meg van több fogás is,akkor javaslom azt is mutassátok meg,kiváncsiak vagyunk nagyon.
    Vagy ha ugyanerről a halról több kép,az is jöhet,tárhely asszem van,nem lesz gond belőle ha büszkélkedtek a halakkal.
    Bárcsak mi is tudnánk képeket bemutatni!

    Üdv:Szusy
  • Szép napot mindenkinek

    Andrea köszöni a gratulációkat , meg én is. Azt az egy dolgot nem értem hogy egy 4-es
    állványból hogy lehet levonni azt a következtetést hogy kell neki segítség. Meg nem csak ezt az egy halat fogta ezen a tavon, csak minek küldjünk el olyan sok képet, amikor egy is elég.
  • Andrea biztosan tud valamit, 20 kg-os amurral előnyösen fotózni minimum ! A mögötte látható 4 botos megoldás arra utal, hogy nem egyedül űzte a halakat és a szabad partról, nem a nyaralók elöl ... persze ez nem vesz el egy cseppet sem a fogása(uk) szépségéből, értékéből ! Mindenesetre gratulálok neki , így ismeretlenül is !
    Jeszy akisziasztokám
  • Jeszy!

    Láttad a hölgyemény amurját a fényképek között? Szerintem mi elmehetünk kapálni.:-)
    Így ismeretlenűl is gratula neki a halhoz!!!!:-)

    angler
  • Sziasztok, szia Angler !
    Tudom mit érzel, hasonló gondolatok támadtak bennem is, én se adom fel ! Jövőre ismét támadok !! Kevesebbféle cuccal, még bátrabb etetéssel, agresszíveb pecával...
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Hazaértem Gyékényesről, de sajnos gyakorlatilag benulláztam. A júnisusban 12db amurt adó hely most semmit nem hozott. Sokat beszélgettem a környékbeli horgászokkal és azt mondták, hogy ebben a szektorban ("A") gyakorlatilag nem eszik a hal úgy 1-1,5 hónapja. Azt gyanítom talán a meleg időjárás miatt. Ezen a részen ugyanis "sekélyebb" a víz a tó többi részéhez képest és ezért a halak talán bementek a mélyebb vízre. Viszont a júniusi szép fogáseredményt pont a gyorsabban felmelegedő kisebb víznek köszönhettem. (Szerintem) De ez csak tipp, próbálom megmagyarázni, mert azt gondolom részemeről mindent megtettem a fogás érdekében.:-) (többféle csali, rendes mennyiségű etetés, stb...)

    Azért egy slusszpoén akadt a végére: Ma reggel mikor már pakoltam be a kocsiba, persze a botok még a vízben, megszólalt a jelzőm, és azt a tipikus elrongyolós kapást jelezte. Futok le és látom, hogy a swinger táncol a bot alatt, besuhintok, éreztem is, hogy akad. (Tudni kell, hogy ezt a szerelést egész a nád mellé vittem ki éjszakára úgy kb. 2 méter mély kristály tiszta vízbe.) Mivel a helyet megszórtam bőségesen kukoricával, vilásgosban a sok szemes odavonzotta a vadkacsákat is. Nos ebből sikerült egynek beletekerednie a zsinóromba a lábával.:-) Aztán rendes fárasztás és szákolás után, (sebfertötlenítésre és pontymatracra nem volt szükség:-) szépen elengedtük amit egy látványos fosással meg is köszönt. Szóval halat nem de kacsát azért sikerült fognom.:-)
    Lehet sokat nézem a "Fishing and Huntingot" és összemosódott a két sport?:-)

    Azt hiszem hirtelen ennyi.
    De jövőre biztosan folyt. köv. egy másik szektroban. Mert soha nem adjuk fel.:-))
    A helyet már ki is néztem. :-)


    Üdv. Mindenkinek!

    angler.
    (Fr.)
  • Jó reggelt mindenkinek !
    De nagy a csend ? Tud-e valaki valamit ? Kíváncsi vagyok Anglerrel mi hír !
    Üdv.
    Jeszy
  • Szia Jeszi

    Várunk jövőre is.
    Készülj azért az amurokra is

    Kismarpet aki amurtakarfogni.
  • Járj sikerrel Angler ! Hasznos időtöltést !
    Üdv mindenkinek !
    Jeszy
  • Üdv. Mindenkinek!

    Jeszyt "leváltva" most én is elindulok Gyékényesre.:-)

    angler
    (fr.)
  • Marpet!

    Úgy 13 óra körül érünk le. Remélem azért pár szót tudunk váltani.
  • Sziasztok !
    Az éjszaka 2x is behúztam, volt egy lemaradt halam, egy keszegem bojlira és egy füstölős kapásom magokra, de kicsit lekéstem, mire a bevágáskor szakadt a fonott előtét zsinór. agyarán mozgottavíz, deszámomra eredménytelen lett ez az éjszaka is...
    Mostanra pedig már haza is értünk, kipakoltunk és kicsit kipihenjük a "fáradalmakat". Ezúton is köszönettel tartozom a helyieknek,Mogyorósi István , Horváth Tóni, Horváth János úrnak és mindenkinek, aki segített eltölteni a 10 napot... jövőre replay !
    Jeszy
  • Szia Angler

    Vasárnap délelőtt leszünk lenn.
  • Jeszy!

    Mi lett a végeredmény? Utolsó éjszaka jött valami?
  • Hogy hozzávetőleges számokkal érzékeltessem, hoztam kb. 25 kg magot ( kukorica 8 kg, tigrismogyoró 4 kg, csicseriborsó 3 kg, csillagfürt 3 kg, borsó 2 kg, bab 1 kg, búza 2 kg, köles 2 kg... ). Áztattam, főztem, etettem vele, csaliztam velük. Bojliból vagy huszonvalahány félét, dippelve, natur, gyáriakat, sajátokat. Ennyi lett belőlük...
    :-))
    Jeszy akinemadtamégfel
  • Jeszy!

    Ismerős az érzés...:-( Sajnos az ember ilyenkor teljesen tanácstalan, hisz már minden csalit minden verzióban kipróbál, de a kapások elmaradnak. Tavaly így voltunk 3fán. Egyszerűen semmi nem jött be és minél "görcsösebben" akartuk a halat annnál inkább elekrültek minket.:-)

    Szemessel is etettél vagy csak bojlival? Én mikor lent voltam nyár elején elég nagy mennyiségű kukoricát szortam (akkor ez be is jött), mivel nekem az amúr volt a fő a "célom".
  • Szia(sztok) !
    Angler, bevallom, nem kutakodom, de amiről tudok: a közelben tegnap hajnalban egy haresz ( kb. 15 kg-os ), egy amur ( kb. 7 kg-os ) , ma hajnalban 2 db 4-5 kg közötti ponty. A nagy szigeten egy amur, egy koi ponty ( kicsik mind, 3 kg alattiak ) Ennyi. Most megint elgondolkodok, mivel van baj? Velem, a technikával, a csalikkal, a hellyel vagy a szerencsémmel ? Nekem az elmúlt 12 órában egy kb. 2 cm-es húzásra tellett...
    Üdv:
    Jeszy
  • Jeszy!

    Az egész tavon nagy a csend? (na jó csak amíg ellátsz...:-)
    Szóval más sem fog vagy csak téged kerülnek ezek a fránya halak?
  • Sziasztok !
    Éjjel csend volt, nagyon nagy csend.......
    Jeszy akimamegmutatja
  • Sziasztok ! Változatlanul semmi, holnaptól előveszem a polyfoamot és a magokat is meglebegtetem...
    Üdv mindenhova:
    Jeszy
  • Marpet!

    Akkor köszi. Lehet kipróbálom...
    Vasárnap lent leszel?
  • Szia Angler

    Én írtam de nem a Jeszinek.
  • Sziasztok!

    Jeszy azért ne csüggedj,előbb utóbb beesik a godzilla hozzád, és akkor mindenki úgy fog irigykedni,hogy hajjaj.Majd akkor igazolod,hogy tudsz valamit,mert így el sem hisszük.:))))
    A tigrismogyit én is folyamatosan erőltetem mindenhol,minden formában,de őszintén megvallva,ha elfogy ami most van,nem veszek többet asszem.
    A pelletes kukoricás szendvics fent volt nálam,de a pelletekkel is kezdek hasonlóan állni,mint a mogyival.
    Ezévi tapasztalataim alapján,kukorica keményen,főzve,kefíresnek,na meg néhány bojli,ezek jöttek be.
    Az összes többi variálással nem jutottam semeddig sajnos,pedig mindenhova mint egy búcsus úgy mentem,feleslegesen.
    Azért kiváncsi vagyok,hogy valaki belenyúl-e végre innen a fórumosok közül valami nagyba,és ha igen,hol,mikor,mivel....stb.

    Üdv:Szusy
  • Ezt nem a Jeszynek írtad?:-)
  • Angler

    Tudok egy csalizási módszert.
    Egy szem fúrt pellet ütközőnek egy szem kukorica.
  • Szia Marci!

    Vasárnap érkezünk.:-) Majd biztosan találkozunk.
  • Szia Angler

    Gyere szeretettel várunk mi is és a halak is
    üdv Kismarpez
  • Jeszy!

    Tigrismogyit is lebegtesd meg! Hidd el az is fontos.
  • Szia Marci !
    Köszi , hidd el mindent elkövetek a célért ! Kívánom Neked is, hogy sok szép halat fogj ebben a szép vízben !Szia !
    Jeszy
  • Szia Jeszi

    Remélem lesz élmény továbbra is.
    Jó kapást!

    üdv Kismarpet
  • Köszi Angler !
    Sajnos az a helyzet, hogy a tigrismogyoró első perctől kezdve itt fityeg a horog alatt, többed magával ( tigrism., csicserib., bab, borsó, kukorica, csillagfürt, búza, köles )... volt már, hogy a Big Carpos gyümölcsös plazma dipbe mártva, de semmi komoly. Most éccaka is 3 fagyit tettem le, de mindössze 3 csippantásig jutottam 03:00 környékény. Mindegy, még nem adtam fel !
    A lebegtetést nem próbáltam, csak bojlival, de kipróbálom a magokkal is...
    Üdv:
    Jeszy
  • Jeszy!

    Nekem a tigrismogyoró jött be nagyon. Ha tudod, valami édesbe dippeld és kicsit lebegjen.:-)
  • Angler !
    És ezt csak most mondod ?? HELP !!!
    Azonnal várom az 5leteket !!
    :-)))
    Jeszy akiamurtisszeretne
  • Jeszy!

    "Csak" a ponty érdekel? Mert esetleg amúrra lenne csalitippem.:-)
  • Sziasztok !
    Köszönöm a biztatást, sajnos tegnap hajnal óta egy mozdításom nincs és ez kezd aggasztani. Ma, úgy döntöttem, olvadó bojlikkal kísérletezek, Izsákon bejött a kapásszegény időszakban. Hátránya, hogy sűrűbben kell cserélni... de igazából, ha halat ad, nem érdekelne, van belőle bőven !
    Üdv továbbra is:
    Jeszy akifolytköv
  • Szevasztok!

    Először is: Csaba,jobbulást kivánok Nektek!

    Örömmel olvasom,hogy a Jeszy az idén már nem betlizik:-))

    Az idén nekem sajna kimaradt,mindössze egy rövid sétára volt időm a tó körül,ami még mindíg gyönyörű.

    Jeszy!Húzzá bele wazze!:-))))


    Szevasztok!
    Misó
  • Csao Mindenki!

    Jeszy! Gratulálok a halakhoz, ez már most több mint tavaly és még hol van a szombat. Ha emlékszel én is azt tapasztaltam, hogy napközben szinte sosem volt kapásom, max. még a reggeli órák úgy 7-ig! Ügyes legyél bízom Benned!
    Sebőcével mi újság!

    Csaba
  • A remény hal meg utoljára.... Fogynak a napok, remélem az egyedsúlyok meg fordított arányban, valóban növekedni fognak !!
    :-))
    Jeszy akineknapközbennincskapása
  • Jezsy!

    Gratula a halhoz.:-) Az jó jel ha növekedik az egyedsúly.:-)
  • Hasznos hétfőt mindenkinek !
    A hajnal kicsit mozgalmasabb volt az előzőnél, 02:20-kor egy újabb pacni cuppantotta be az este behordott 1/2 szem NASH tutti-frutti pop up + 1/2 szem Big Carp panama banán cuclit. Partról fárasztottam kb. 15 percig, majd egyedül szákoltam meg. A hal 3,38 kg-os . Hamarosan fotózom és búcsút intek neki ! Míg ezt írom , az egyik cumit valami szopogatja, mert becsippant a távjelzőm...
    Mindenkinek kellemes napot , ha valami történik, jelentkezem !
    Üdv:
    Jeszy
  • Határozottan javult az időjárás, Zsolliék hazamentek, most már kőkeményen a bojlizásra koncentrálok. Behúztam mindent, a szomszédom már csinált is egy kapást nekem a keszegezése közben, de nem nagy baj, korrigáltuk. Remélem a következő 24 óra már hoz valami komolyabb eredményt...
    Természetesen, ha a technika ördöge nem viccel meg, akkor onlány közvetítem a fejleményeket !
    Jeszy
  • Ahogy júniusban megfigyeltem, Gyékényesen a hidegfront egyálltalán nincs jó hatással a halak kapókedvére. Valószínű ezért maradhatott el Neked éjszaka a kapás...

    Mi majd vasárnap érkezünk, de addig is légyszi írd meg a fejleményeket.

    Üdv.
    Fr.
  • Üdv mindenfelé !
    Angler ! Jövő hét szombaton megyünk haza, addig leszünk.
    Most éjszaka nem történt semmi, hacsak az áztató eső nem, ami nem régen állt el, megyek is és behúzok pár friss golyót !
    Jeszy
  • Jeszy!

    Ti meddig leszt lent Gyékényesen?

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!