A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Sebőce akimárkergetnéahalakat

    Csao Sebőce!

    És mit csinálnál ha megfognál egy feketét?

    Csaba
  • Sziasztok!

    Hát...hogy...véletlenül kisbetűvel írtam a neved...:-(

    Tehát, mikor is lesz az első idei peca?

    Üdv:

    Sebőce akimárkergetnéahalakat
  • Szevasztok!

    Szia Sebőce!

    Semmi gáz:-))),de miért is?:-)))
    Misó
  • Sziasztok!

    Ezer bocsika GUMIKACSA!
    Ezer bocsika GUMIKACSA!
    Ezer bocsika GUMIKACSA!
    Ezer bocsika GUMIKACSA!
    Ezer bocsika GUMIKACSA!.....


    Sebőce, akinagyonbánjahogyfigyelmetlenvolt
  • Csao Jeszy!

    Ez az időpont dolog önzés, szemétség, és trógersé,g részedről, undorító dolognak tartanám, ha most éppppen nem poénkodnék. Szóval az időpont nekem is jó! Akkor maradunk a páros versenyzésnél vagy van ellene kifogásotok? A szervezésben pedig tényleg Te vagy a legaktívabb és a legjobb is!

    Csao Mindenkinek!

    Csaba
  • Szép Napot Mindenkinek!

    Az időpont megfelelő, még semmi a találkozótól távoltartó okról nem tudok a magunk részéről.

    Ha jól emlékszem, gumikacsa is felvetett egy májusi pecát?!
    Jó lenne a dátumát megvitatni, mert szabit kell intézni rá...

    Sebőce, akiszívesseneszikJeszyfőztyéből
  • Sziasztok !
    Tájékoztatásul közlöm mindenkivel, hogy eldőlni látszik a nyári programunk, aminek következtében a már tradicionális találkozóé is. Javaslom,hogy augusztus 29-én, szombaton legyen megtartva ! Nem szeretnék önzőnek látszani, hogy akkorra szervezem, amikor éppen ott tartózkodunk, de mivel az előző kettő megszervezésében és lebonyolításában is igyekeztem nagy szerepet vállalni, így ez tűnt a legoptimálisabb szempontnak !
    Köszönöm a megértést és várom a véleményeket !
    Üdvözöllek benneteket !
    Jeszy
  • Szevasztok szivesen mennék az éven gyékényesre már folynak a tárgyalások vagy április vagy május! De a találkozó és a verseny is nagyon érdekel! Ha tudtok valamit irjátok ki légyszives! Mindenkinek sok sikert erre az évre!
  • Sziasztok!

    Végre sikerült megszervezni, mikor és hol fogunk horgászni Gyékényesen. A szállásunk Gyékényesen a Petőfi u. 88.-ban lesz a tó jobb oldalán van. A kérdésem az lenne, hogy horgászot már valaki azon a részén a tónak?? Ha igen van valami jó tippje mivel lenne jó ott kergetni a halakat? Amúgy május 21-22-23 leszünk lent, remélem jól fog sikerülni.
  • Szevasztok !
    Jelzem, hogy Misóval továbbra sem tettünk le arról, hogy rendezzünk, szervezzünk egy gyékényesi versenyt ! A tervek érnek, majd értesítünk mindenkit a részletekről ! Addig ki-ki rendezze az egészségügyi és a lakásproblémáit !!
    Jó éjszakát !
    Jeszy
  • Üdv!

    Hát emberek,bevallom,nagyon tele a brém most már.Balatonról kezdtem az életem,onnan Bp tanulni.Megfordultam vagy 3 koleszben,2 albérletben,asszonynál,innen megyünk Leányfalura anyóshoz kb 4-5 hónapra holnap este.
    Idén még egy költözés van bejegyezve,amikoris át tesszük a székhelyünket anyóséktól 3 utcányira Leányfalun.Ez kb júniusra tehető,attól függ mennyi időm lesz felújítani a kecót amit vettünk.Utána megállapodok örökre és szinte csak dunai pecás leszek.(Csak pecálni mozdulok ki az udvarból,meg sört venni.)
    Amúgy nem is vagyok én olyan fiatal már Csaba bácsi!Bár még a 3X sincs meg.
    Lesz idén akkor nagy összeröffenés,közös peca,verseny meg minden?Fórumos találkozó,evés,ivás gondolom igen,annak már hagyománya van Gyékényes berkekben.
    Vigyázzatok magatokra,és fényezzétek a fegyvereket!(Nem félreérteni!)

    Szusyatejfogú
  • Kedves Jeszy és Szusy!

    Köszönöm kedves és bíztató szavaitokat! Mindent megteszek a gyógyulás érdekében és nagyon bízom benne, hogy újra teljesértékű horgász lehetek, már ha előtte az voltam?! Szusynak én is gratulálok a kitartásához, ebből is látszik, hogy Ő még nagyon fiatal, nekem ehhez már nem lenne lelkierőm. Szóval sok sikert!
    A viszontlátás reményében:

    Csaba
  • Sziasztok Mindenkinek !
    Megrőkönyödve olvasom Csaba sorait, ugye-ugye, ha az ember öregszik, mik előjönnek ?! Kívánom Csabikám, hogy mielőbb gyógyulj meg, mert a szezonban már nem fogsz ráérni a horgászatok miatt !
    Szusynak is elismerésem, hogy képes évente, de legalábbis rövid időnként áttelepülni egyik településről a másikra és kitartást továbbra is a siker kereséshez !
    Mindenkit üdvözlök!
    Jeszy
  • jupi01. nek.

    A telefonszámom megtalálható a honlapon. Keressen meg telefonon.

    Üdv: MI
  • Üdv fórumozók!!

    Örömmel láttam, hogy egy ilyen szép tónak ennyi lelkes horgásza van. Én is horgászok és keresem az újabb és újabb élményeket, ahol csak tudom. Az elmúlt pár napban kerestem rá erre a tóra, mert májusban megyek Csúrgóra lagziba. Mivel ez tűnik a legjobbnak, ezért ide szeretnék pár napra lemenni. Látom itt sok segítőkész ember van, ezért regisztráltam magam. Egy kérdésem lenne csak: megoldható-e egy engedéllyel két ember horgászata / természetesen két napijeggyel/, mert édesapámnak nincs sajnos, de szeretne velem pecázni. Segítségetek előre is köszönöm.
  • Sziasztok!

    Ejj Csaba bá!
    Akkó nem valami szépen telt az év vége.Bízzunk benne,hogy ennél már csak jobb lehet a 2009-es éved.Azért gyógyuljál,ne siettesd,csak szépen alaposan,hogy utána minden rendben legyen örökre!Vagy max egy 30 kg-os ponty megemelése miatt merüljön fel a sérv gondolat.(de még akkor sem)
    Szerencsére nálam az egészséggel minden rendben,bár van fejlemény erre is.
    Új melóhelyen vagyok,ami kész vicc,de legalább van benne pénz.6 napom van hogy elköltözzek a jelenlegi otthonomból,úgyhogy minden este mennyezetig tele a BMW és pakolok mint a búcsúsok.Persze ez még mindig szerencsésebb mint ha bármi egészségügyi gondom lenne.
    Már tervezem a 2009 évi túrát,valószínűleg tavasszal már megyek is egy ismerőssel, de még nem kiabálom el,mert nem tuti a dolog.
    Bízom benne,hogy össze futok majd ismerős arcokkal,és mesélhetünk,iszogathatunk egy finomat.

    Üdv:Szusy
  • Kedves István! Köszönöm a jókívánságokat, igyekszem mihamarabb összeszedni magam és az idén is többször meglátogatni Gyékényest és találkozni az ott megismert kedves barátaimmal.

    Csaba
  • Kedves Csaba ! Kívánom,hogy a sebek gyorsan gyógyuljanak és mielőbb teljes értékű horgász legyél. A vízen a jég olvad, a kotró teljesen be volt fagyva. Lassan megkezdődik az új szezon. Naponta hívnak telefonon az ország minden részéről, mert jönnének horgászni Gyékényesre. Megjegyzem a december 8-9-10-ét én is kórházban töltöttem,mert a kezemet műtötték,de én már el is felejtettem. Még egyszer további gyógyulást kívánok és a családodat is üdvözlöm.

    MI
  • Csao Funok!

    Jól eltüntem, igaz? Sajnos volt rá okom nagyon rám járt a rúd. Augusztusban előjött egy gerincsérvem, ágynak estem és hála a gyors egészségügynek csak októberben műtöttek meg miután már a fájdalom hatására már menni sem tudtam és megettem kb. 5-6 doboznyi kemény gyógyszert. A műtét jól sikerült úgynézett ki, hogy pár hónap alatt fel is épülök de ekkor jött a pech, 10 nappal az első műtét után kijött egy másik sérv ami az előző műtét hatásával együtt porbadöntött újra. Dec. 17 újabb műtét újabb lábadozás. Most már napról - napra jobban vagyok, már a gép elé is idetudtam ma ülni ha nem is egyszerű. Remélem mindenki más jól van, éni alig várom már atavaszt, hogy mégjobban legyek és lógathassak újra.

    Szeretettteljes üdvözlet mindenkinek, és várom soraitokat!


    Csaba
  • Sziasztok !
    Feltételezem, hogy ezekben a hidegekben alaposan befagyott a tó ... legalább nyugta van a halaknak egy időre !
    Üdv mindenfelé !
    Jeszy
  • Mindenkinek boldog újévet kivánok!!
  • Eredeményekben gazdag, Boldog Új évet Kívánok minden kedves Horgásztársamnak.
    Mogyorósi István.
  • Kedves Barátaim !
    Nagyon boldog új esztendőt kívánok magunknak !

    A gyönyörű 19-es novemberi pontyhoz pedig gratulálok !
    Üdv:
    Jeszy
  • Szevasztok!

    Köszi Angler!

    Boldog Uj Évet Kívánok Mindenkinek!

    Misó
  • B.U.É.K Minden fórumos "kollégának"!

    Üdv.
    angler (fr.)
  • Sziasztok!

    Kívánok Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt!

    Misó
  • Kedves Jeszy ! Nagyon örülök a figyelmességednek és a jókívánságaidnak. Csatlakozom hozzád és én is az egyesület nevében Örömökben és fogásokban gazdag Boldog Újévet Kívánok !!! Remélem a 2009-es év meghozza a várva várt kapitális nagyhalat,vagy halakat.

    Üdvözlök minden fórumozót MI.
  • Minden kedves fórumtársamnak, ismerősömnek és mindenkinek, aki Gyékényest szereti, nagyon boldog, szeretetben eltöltött, békés karácsonyt kívánok !
    Jeszy
  • Tisztelt Crack / ISMERETLEN

    Úgy látom nem fogadta meg a vádaskodás alapszabályát és ahogy írta én elmondom önnek az első két nap amire tanúk vannak ki volt ott a mérlegelésnél. Az első nap a Mogyorósi úr a fiával és annak az egyik haverjával egy ideig volt jelen. Én mindkét nap a mérlegnél a Mogyorósi úr és a tótulajdonos között álltam. Minden egyes kg-t mindkét fél részéről egyeztettem. Ezután a Mogyorósi úrral és a tótulajdonossal együttesen az elnökkel egyeztettük az adatokat. Egyben én közöltem a megbízóimmal aznap , azon a kocsin pontosan mennyi hallal indult el.
    A Mogyorósi úr az egyik vezetőségi taggal közölte felháborodottan ,hogy a Belasics az egész telepítésen az ő írását egyeztette, amiért pofon akarta vágni. Igaz ezt csak a helyszínen ,szóban érzékeltette velem. Tudomásomra adta hogy nem vagyok kívánatos. Erre is bizonyítékom van.
    Ha konkrétan bizonyítani szeretné adja meg a nevét, telefonszámát, és ezek után bizonyítsa be nekem hogy a halakat tömöríteni lehet mint a számítógépen a fájlokat.

    És ezúttal elnézést kérek újra minden Gyékényesi és ide látogató vendégtől hogy ezt a fórumot használtuk ,és megkérek én is mindenkit. Az e-mail címem, a nevem ,a telefonszámom a lap alján közlöm. Hogy mindenki becsmérelő vagy éppen dicsérő megjegyzéseit bizonyítékait az én címemre továbbítsa.

    Mindenfajta bizonyítékot amivel bizonyítani tudja valaki is a november 10.-ei szállítást , a halak mennyíségét az nyugodtan írja meg. CSAK A NEVÉT ,CÍMÉT,ELÉRHETŐSÉGÉT, ADJA HOZZÁ!

    Belasics János
    info@horgaszto-gyekenyes.hu
    Tel.:06-20-370-8851
  • Sziasztok!
    Csatlakozom Jeszy bácsihoz!
    Jó lenne ha nem menne át ez a fórum durva adok-kapokba!
    Akik szeretik ezt a tavat,meg a horgászatot,esetleg ki akarják próbálni Gyékényest a közeljövőben,legalább ne ezt olvassák már ezen a fúrumon.Kurva cikis,már bocsika,ha igaz ha nem a dolog,akármelyik fél oldaláról nézem.Aki vendéglátóként,stb a tóból él,vagy a tónál él,az asszem jobb ha nem száll bele ilyen témába.Főleg ha egy nagyobb bojlis versenyt akar a társaság összehozni jövőre a vizen,nem ez kéne hogy alap legyen a beszélgetéshez.(Igaz már szerintem ez lesz a téma akárhogy is nézem.)Sajnos!:(
    Hiába írunk jókat,meg keltjük jó hírét a víznek annak ellenére,hogy nem nagyon zsákoltunk még komoly halakat,az emberekben sokszor ne ma sok jó marad meg,hanem az egy-egy kellemetlen szájízű téma.
    Üdv:Szusy
  • Csak megtörténik, amitől tartottam ... itt zajlik a vita , sajnos !
    Már csak annyi kérésem lenne, ha lehetne, hogy legalább ne egyszerre két topicban follyon az adok-kapok, hanem egyben elég lenne, főleg, hogy mindkettőben ugyanazok a kommentek vannak feltöltve !
    reménnyel és köszönettel:
    Jeszy
  • Belasics Úr!

    Én felelősségem tudatában kijelentem hogy Mogyorósi Úr telepítésről írt írása megfelel a valóságnak, ugyanis jelen voltam a halak telepítésénél mindhárom esetben (nem csak két alkalommal!!!) és vettem a fáradságot hogy elmenjek Mogyorósi Úrhoz aki minden dokumentumot a rendelkezésemre bocsátott. A saját szememmel láttam a telepítés összes szállítólevelét és egyéb részletes kimutatásokat,elszámolásokat, melyek mind egytől-egyig precíz munkára adnak tanubizonyságot. Úgy gondolom nem véletlen hogy Mogyorósi Úr immár 30 éve az Egyesület Gazdasági Vezetője. Szerintem jobban tenné Ön is hogyha inkább köszönetet mondana neki, azért az áldozatos munkáért melyet Ő vállal az Egyesület életébe, nem pedig rágalmazni és csalással meggyanusítani!

    Üdv. mindenkinek

    Crack
  • Tisztelt Ismeretlen

    Én olyan emberek jelentkezését kértem akik a Mogyorósi úr telepítésről írt írását felelőségük tudatában kijelentik hogy megfelel a valóságnak.
    Név nélkül engem becsmérelni ,meghazudtolni , a műveltségi fokáról önmagát értékeli.
    Belasics János
  • Ennyit a becsületről!!!

    Kedves Horgásztársak!

    Megdöbbentem Belasics ilyen nagyfokú műveletlenségén. Hát ha Ő ott is volt, Ő írta a mérlegelés eredményeit? Vagy csak elkapott néhány hangfoszlányt a több száz mérlegelési eredményből? Honnan tudja Ő, hogy az Ő adatai a jók? Tán belelesett az írásba? De hagyjuk ezt. Én mivel közeli szomszédja vagyok tudom és látom hogy Ő mennyire szolgálja ki a vendégeit. Rendszeresen 6 bottal horgászik, igaz van hozzá három engedélye is a családban.(csak a másik két engedéllyel is Ő horgászik). A horgászhelye a vendég házak közepén helyezkedik el , melyet Ő rendszeresen etet. (persze a többi vendéghelyet nem eteti) Sőt még a vendégházak mellé is rendszeresen lerak egy botot. Hozzáteszem ha a vendége már fogott két halat, Ő már futkoz a parton hogy mi lesz itt, a vendég kifogja előle a halat. Jó példa erre, amikor az egyik házban egy fiatalember 1 hét alatt kb. 10 db 10 kg körüli halakat fogott, meg volt sértődve, hogy mit akar ez az ember?!! Belasics Úr úgy csinál mintha még nem fogott volna ez évben halat. Pedig szerintem jóval 100 kg felett jár. A vendégei mindig azt láthatták, hogy a Belasics Úr halat fáraszt. Én nem akarok senkit pocskondiázni csak felvázoltam egy rövid jellemrajzot Belasics Úrról, akinek saját érdeke többet jelent mint a vendégeié. A mohóságát másra akarja hárítani, de szerintem beletörik a bicskája.

    Üdv.: Egy horgász az A-szektorból!

    UI.: Megjegyzem a halak beleengedésénél Én is jelen voltam a strandnál, ahol Belasics Úr folyamatosan csak azzal volt elfoglalva miért nem az A-szektornál engedik a halakat a tóba. Egyébként nagyon szép egészséges példányok kerültek a vízbe.
  • Köszönöm szépen a kioktató levelet,de higgye el ha 100% -ra nem tudom bizonyítani igazamat,akkor nem kezdtem volna bele ,és nem adtam volna, nevem, címem ehhez az íráshoz. A Mogyorósi Úrról pedig úgy érzem, hogy én jobban ismerem mint ön. A hozzáállását, a rendkívüli munkaképességét, énse gondoltam volna róla,hogy mindezt a tavalyi telepítés után , amikor még nem volt bizonyítékunk újra megmerje tenni. Pedig ő is biztos tisztában volt vele,hogy a telepítéskor én többedmagammal , a horgásztársak közül a telepítéseket figyelemmel kísérjük. A Mogyorósi úr által az ön e-mailcímére küldött bizonyítékai ellen, -igaz ,hogy még nem láttam,-de biztos hogy forint/hal kg biztosan fillérre megegyezik. De én arra kértem ,bizonyítást, magyarázatot,hogy a november 10.-éi halszállításkor , amin ugye én nem vettem részt hogyan lehet kb.5000l azaz ötezer liter befogadására képes tartályokba durván , kb.6000kg halat több mint 50km-es távolságból élve elhozni. Ebbe kérem minden olyan horgásztárs,kívülálló hozzászólását,megerősítését + még a vezetőséget akik bizonyítani tudják az én állításom valótlanságát. Ezek után állok elébe mindennemű feljelentésnek ha valaki bizonyítani tudja az ellenkezőjét, mindenki előtt bocsánatot kérek ,de addig mindenre kiterjedő vádjaimat fenntartom.
    Címem,elérhetőségeim a lap alján közlom.:

    Belasics János
    Tel:06-20-370-8851
    www.horgaszto-gyekenyes.hu info@horgaszto-gyekenyes.hu
  • Jaroslav Stepar látom megint gyönyörű potykákat fogott, ezért gratulálok is neki! Volt valaki mostanában pecázni a tavakon, hogy vannak a ragadozók, mert nem igazán írt mostanában senki semmit róluk?

    Üdvözlettel:
    Maxi
  • Elnézést szertnék kérni minden olyan embertől, akit kommentem felháborított(főleg Jeszyt), nem lett volna szabad egy napijegyes horgásznak ilyeneket írnia, egy olyan vízről ahol ő nem is tag. Szeretnék csatlakozni Jánoshoz, ne itt vitassuk meg az ilyen kérdéseket, egyrészt mi ránk ez nem vonatkozik, másrészt a tagok beszéljék meg ezt egymás között. Megegyszer bocsánatot kérek mindenkitől!
  • Tisztelt fórumozótársaim !
    Tiszteletben tartva mindenkinek a véleményét, de figyelmeztetve arra, hogy mindkét oldal ( mint ahogy minden ember ) tévedhet és az ártatlanság vélelmét szem előtt tartva a következő konklúziókat vontam le a véleményekből !
    Belasics Úr figyelme példás, értékelendő, amit - tisztán látszik - a vendégei érdekében tesz. Ez példás és példaértékű ! De ! Erősen az az érzésem, hogy a beszámolója erősen hemzseg az elméleti matematika és kalkuláció minden elemétől, ami ugye a valóságban nem biztos, hogy a tényekkel merev párhuzamban vagy akár mégcsak átfedésben is lehetne. Feltételezésekre és átlagszámolásokra alapozva nem lehet , pontosabban nem szabad(na) és nem is illik gyanúba keverni senkit sem ! Szerintem, amikor bizonyítékai vannak, amik megdönthetetlenek, akkor azzal álljon elő, de akkor se ide, ahol minden bizonnyal más célt nem ér el, mint Mogyorósi István lejáratásának esélyét ! A megfelelő hatóságok majd úgymond tiszta vizet önthetnek a pohárba , de addig vélt vádakkal vagdalózni ( bár jellemzően mai magyar szokás ) nem illik és remélem a józan gondolkodású és pártatlan ( magamat is ezek közé sorolom ) olvasókban nem keltenek hamis indulatokat !
    Marpet, Téged megfontolt, higgadt gondolkodású, nyílt tiszta szívű embernek ismertelek meg, ne ítélj vakon , erre kérlek Téged is !!
    Maxi ! Te vagy a felháborodásom és az írásom igazi oka ... el sem tudom képzelni, honnan veszed a bátorságot , hogy pálcát törj és ítélkezz olyan emberről, akit nem is ismersz ? A tudatlanságodnak tudható be, hogy azt feltételezed, a befizetett napijegyed ára a kocsmában landolt ! Amennyire ismerem Mogyorósi Istvánt, egyrészt nem jár kocsmába, másrészt nem is iszik alkoholt, ha mégis, akkor sem kereskedelmi, ergo kocsmai mennyiségben, amire elmehetne a napijegyek ára. Továbbá ne legyél naív, pontosabban álnaív, más horgásztavon kapsz rendszeresen Áfa-s számlát ??? Ne csináld már ... majd, ha kérsz egészen biztosan kapsz is ! Biztosan nagy céljaid vannak a napijegyeidről íródott számlákkal, a stílusodból ítélve , ezt el is tudtam képzelni !
    Képzeld el, hogy én az idén agusztusban fogtam ezekből a telepített pontyokból kettőt is és a szomszédom is fogott minden este kisebbeket is !! Ugye milyen érdekes, pedig nem egyszer voltam már Gyékényesen és nem is a húsért járok oda, így mindegy lenne mikor mekkorát fogok ! Csak kicsit kellett volna figyelmesebbnek és tapintatosabbnak ( ha ismered ezeket a fogalmakat egyáltalán ) lenned és elkerülhetted volna, hogy hamis vádakkal illetsz valakit, ezzel több olvasó ellenszenvét kiváltva !
    Erősen az az érzésem, hogy egy ellenlobbi tagja vagy, akinek a szavaiból süt, hogy van is már elképzelésed, hogy a következő vezető(k) csak jobb(ak) lehet(nek), miután biztosnak veszed, hogy Mogyorósi István lecserélése után a "régi" lesz Gyékényes ! Honnan van neked elképzeléásed és tapoasztalatod arról a "régi" időkről, amikor még nem Mogyorósi István volt a vezető ? Elő a farbával ! Ki a jelölted ?? De inkább ne is írdd meg, nem vagyok rá kíváncsi, mert nekem jó így, ahogy jelenleg is van, több éve sikerül kellemesen eltöltenem 10-12 napokat Gyékényesen és akkor sem picsogok és vádaskodok , amikor nem fogok egy fia nagyobb halat sem. Biztosan nem tudok horgászni ... elismerem, de szarom le ! Nekem így is megéri odautazni és pihenni !
    Summázva a véleményeket, az a sejtésem, néhány embernek fáj és szúrja a szemét Mogyorósi István személye, akár irigységből, akár számításból is ! Ha olyan nagyon szabálytalan lenne a tevékenysége, ami már törvénybe ütköző, feltételezem nem hagynák a pozíciójában ennyi éven keresztül . Nekiis vannak felettesei, akiknek értelmetlen lenne a rizikó bevállalása ! Csodák úgy sincsenek kedves fórumtársaim, ne próbáljunk pont itt kísérletezgetni ilyennel !
    Végezetül annyit szerintem van jogom kérni, mint legintenzívebb itteni fórumozó és kitartó gyékényesi horgásztó fan, hogy a vitás ügyeket ne itt tegyék közkinccsé a fórumban, hanem személyesen, telefonon, vagy privát e-mailben Mogyorósi Úrnak, a felettes szerveknek, mert itt semmi helye ennek a vagdalkozásnak és az igazat megvallva kezdeni sem tudunk vele semmit, csak ki-ki vérmérséklete és szimpátiája alapján besorol mindenkit erre vagy arra az oldalra. Aztán ezzel a besorolással nem biztos, hogy a várt eredményt érik el, úgy meg nehéz lesz visszatérni ehhez a csodálatos tóhoz és mások szemébe nézni !Inkább legyen ez, illetve maradjon meg a tóval kapcsolatos, a pihenéssel, horgászattal, nyaralással kapcsolatos emberek kérdéseinek és az arra adott válaszok a fórumának !
    Köszönettel !
    Jeszenszki János
    Jeszy
  • Tiszteletem az Uraknak!
    Én nyáron voltam először Gyékényesen, viszont én is tapasztaltam, hogy valami nincsen rendben. Elősször is amikor megvettük a hetijegyeket, arról Mogyorósi úr semmilyen számlát vagy akármilyen dolgot nem adott, hogy én azt befizettem, és az az egyesülethez került volna, tehát, nem feltételezem róla de mondjuk az a pénz megállhatott az első kocsmában is. A második a halállomány. Az a víz, ami legendás nagy halairól, még három-négy évvel ezelőtt is több halat fogtak a horgászok, miért nem lehet a telepített halakból fogni, ugyanis véleményem szerint ha Gyékényesen valaki pontyot vagy amúrt fog, 5 kg. alatt nem lesz, mert én még nem láttam olyan sporit, aki fogott volna mondjuk egy 2-es potykát(habár biztos vannak benne olyanok is).
    Mindenesetre szerintem is valami sántít, és biztos, hogy nem elírás sajnos. És még valami. Én személy szerint nem tudom, mi óta van Mogyorósi úr ebben a pozícióban, de ha bele gondolunk, hogy ha 5 évre visszamenőleg, minden évben 25 mázsa hal csak úgy eltűnik, azt megfogja érezni előbb-utóbb a víz. Sajnos ebben az esetben vezetőségválltásnak kellene bekövetkezni, ami remélem meg is fog történni, és a következő években Gyékényes újra a régi lesz.
  • Tiszteletem az Uraknak!

    Hát ez bizony elgondolkodtató,ha így van hova lett 25 mázsa halunk?
    Vagy lehet,hogy víz nélkül hozták a halakat?De akkor sem fér bele 500l-s
    tartályba 500 kg hal!Vagy én vagyok láma?

    Szerintem is csak valami adminisztrációs hiba történhetett,kérjük hogy tájékoztassanak bennünket!

    Csao Marpet!
  • Becsület ennél többet ér

    2008.-as telepítés kívülállóként.
    Sokszor elgondolkoztam ,hogy vajon miért csak egy helyről telepít a Gyékényesi Horgászegyesület. Én már úgy érzem tudom. És úgy gondolom Ti illetve Önök telepítésről írt tapasztalatomat után mások is megértik.
    Október 27.-i telepítésről sokáig egyeztettünk a Mogyorósi Úrral.
    Az ígéretét megtartotta, tájékoztatott. Az A szektor ,horgásztársaknak és a nálam nyaraló üdülőknek megígértem ,hogy mindenáron ott leszek a telepítésen. Az első nap ugyanúgy mint a tavalyi telepítésről a Mogyorósi Úr a mérlegnél a halastó tulajdonosával , a vezetőséget úgy láttam a helyszínen voltak ,de nem a mérleg közelébe,kivéve a horgászegyesület elnökét aki a mérleg és az autója között változtatta helyzetét. Az elnökúr mentségére szól hogy ő már 80év feletti és járókerettel közlekedett. A Mogyorósi úr felháborodva vette tudomásul hogy engem a mérés helyéről semmiféle indokkal elűzni nem tud. Így aztán minden mérés,minden papírra vetett kg pontosan láttam, a 27.-28.-ai telepítésről,pontos mennyiségről az elnökkel és a Mogyorósi úrral egyeztetve pontos számokkal tudok tájékoztatni.
    1 nap: 2 forduló, összesen 6970kg
    2nap: 1 forduló, összesen 2676kg
    Összesen: 9646 kg azaz 96,5q

    A szállításról csak annyit hogy egy nagy teherkocsi amin 3db kb.1200-1500l tartály van amibe most átlagosan tartályonként 9-10q hal fért be. Vagyis 1 nagy autóba kb.30q.
    A nagy kocsi 2 nap alatt 3X fordult Gyékényesre.
    Még a halastónak volt 2db kisteherautója aminek a tartálya kb.500l. Ezek a kisteherautók az első napon 2X fordultak Gyékényesre. Átlagosan 270-290kg halat tudtak egyszerre elvinni. Ha most valaki visszaszámol láthatja hogy a nagy tartályok átlagos halmennyisége 9 - Max 10q. Az első 2 nap még minden rendben ment. Még a halak mérlegelésénél és a szállításnál is. Kivéve persze a vezetőség közömbösségét , mindenben a Mogyorósi úr tejhatalmát. Ezek után ha mindenki úgy gondolja hogy nincs itt semmi baj az ugyanúgy csalódni fog úgy mint én és az A szektor horgászai. Külön kértem hogy értesítsenek hogy mikor lesz a novemberben tervezett telepítés. Az ígéret erre meg is volt. November elején 2 naponta érdeklődtem,mindig ugyanaz a válasz fogadott,majd értesítenek. November 8.-án este az A szektorban Szmolek György társaságában (vezetőségi tag) Tóni bácsitól (halőrtől) kérdeztem hogy mikor lesz a telepítés, és ő azt mondta hogy jövő héten valamikor,de majd mindenképp szol.
    November 10.-én 12óra tájban közölték velem hogy már délelőtt megvolt a telepítés. A sok ígérgetés feledésbe merült, vagy az volt a céljuk hogy én ne tudjak róla. A 10.-eni telepítésről kg pontos adatot nem tudtam és a megbízóim sem tudták kideríteni. Annyit tudtunk meg hogy 1 szokásos nagy kocsi amin 3 tartály volt és 1 vagy 2 ,ez még bizonytalan kiskocsi amibe 500l-es tartály eddigi tapasztalatok alapján 270-300kg közötti halmennyiséget tudott szállítani. Úgy éreztem hogy nem tudtam teljesíteni a megbízást ,ezért felhívtam Szikszai elnökurat hogy számoljon be a 10.-ei telepítésről.
    Pontosan nem tudta kgra,de azt elmondta hogy 1 nagy kocsi 3 tartállyal (átlagosan 9-10q tartályonként) és nem 2 ,hanem csak 1 kiskocsi ,amin kb. 270-300kg hal volt. Ezek után úgy egyeztünk meg a Szikszai úrral hogy kb.130q halat telepítetek a tóba.
    Ha most valaki megnézi erről a Mogyorósi úr beszámolóját rögtön látja hogy 25q hal vízbekerülése előtt eltűnt.
    Nehéz lesz kimagyarázni a november 10.-ei telepítést,de remélem csak elírás történt.
    Igaz hogy ez ellent mond a kg = Ft összesítésén.

    Ezúton kérek elnézést minden nálam megszállt vendégemtől és minden Gyékényesre látogató horgásztárstól hogy nem tudtam teljesíteni a rám bízott feladatot.
    Belasics János www.horgaszto-gyekenyes.hu Tel.:06-20-370-8851
  • Ejj, de nagy a csend !!!
    Sziasztok !
    Látom, ismét remekelt 1horgász/Kápolna László, gratula neki, szépek a potyekok ! A compó is mutatós darab ...
    Üdv mindenkinek:
    Jeszy
  • Most néztem a galériában Kápolna László/ 1horgász képeit... gratulálok a szép pontyhoz ! Na, meg persze ahhoz is, hogy gondolva ránk is, visszahelyezte a vízbe !
    Gratulálok mégegyszer !
    Még egy fontos, de legalább is érdekes információt szeretnék megosztani veletek, a múltkori kék oldalon megjelent cikkemre a statisztika szerint tegnap délig 5671-en kattintottak ! Remélem, sikerült jóhírét kelteni Gyékényesnek...
    Jeszy
  • Jeszy!

    Köszönöm a választ! így már ok.:-)
    Sajna most jönnek a szürke héköznapok, de legalább van ami motiválja az embert tavaszig.:-)

    Fr.
  • Természetesen a tavaszi pecát csak fórumtalálkozó jelleggel fogjuk ( szeretnénk ) megcsinálni, ahol veletek, kedves fórumtársak és a vezetőséggel egyeztetve eldöntjük, hogy kívánunk-e közösen egy nagyszabású gyékényesi pontyfogó és/vagy bojlis verseny szervezésébe belevágni. Ezzel természetesen magunknak előjogokat biztosítva sok mindenre !
    Na, majd azt promotálom a kéken. A tavasziról csak egy beszámolót tervezek, utólagosan...
    Üdv:
    Jeszy
  • Jeszy!

    Te ekkora terveget szövögetsz, hogy a kék oldalon is fogod promótálni? Mert akkor kicsi lesz a sziget.:-) Azt hittem az itteni fórumtalálkozóhoz hasonló méretű sátorozós pecát terveztek.:-)

    Üdv.
    Fr.
  • Köszönöm srácok !
    Természetesen a tavaszi , pontosabban jövő évi terveket szövögetjük, ha kész formában lesznek, akkor a kék oldalon (is) promotálni fogom... mind ahogy az eredményekről is beszámolok majd ! Remélem, a közeljövőben keretet kap a dolog és már mint konkrétum tudunk majd beszámolni nektek ! Addig is éljünk takarékosan, mert ez a Feri elvesz tőlünk mindent , ami megmaradt.:.
    Üdv és kitartás:
    Jeszy
  • Jeszy!

    Gratula a cikkhez!

    Hosszú téli estéken majd párszor még elolvassuk.:-)) Aztán csak idér az a fránya tavasz és újult erővel megvallatjuk ezt a szépséges, de igen szeszélyes vizet.

    Remélem lesz valami a szervezés, tervezés alatt álló pecából..
  • Hi Jeszy!

    Elég kacat írás,aki ismer Téged tudja is rólad,hogy nem lehet más,ezért nem is akartam itt reklámozni.:)))Ja meg hát a képek,legalább egy polót felvehetnél néha,lehet így riogatod a halakat?:)
    Na jó baromságot félretéve,szerint marha jó reklám.Aki eddig valami oknál fogva(mondjuk tegnap született) nem ismerné Gyékényest,az ebből tuti megismeri,kedvet kap hozzá.Ezt a szép szokást meg lehetne tartani,akár a tervezett bojlis versenyről is,stb lehetne majd ilyen kis írásokat összehozni.
    Kaja pia peca Gyékényesen,ezek semmiképp ne maradjanak el a jövő évben sem senkinél!

    Üdv:Szusy(aki nagyon jót nosztalgiázott olvasás közben)
  • Szia Andrea !
    Az alábbi linkre kattintva, vagy bemásolva elolvashatod, megnézegetheted :
    http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1937
    Örülök, hogy újabb rajongója van ennek a helynek...
    Üdv:
    Jeszy

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!