A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Üdv. Mindenkinek!

    Jeszy!
    Nagyon jó lett a cikked! Mint mindíg... Még jobb volt részese lenni a találkozónak.:-) Hideg téli estéken biztosan elolvasom még párszor... És majd ebből merítek erőt a következő gyékényesi "kalandig"...
    Melyik részt néztétek ki a jövő évi pecához? Ha nem titok...

    fr
  • Kellemes esteket nektek!

    Jelentem, megjelentem:
    http://www.haldorado.hu/forum.php?frid=7608
    Jeszy
  • Értesítem a T. sporttársakat, hogy a "Most (le)Gyékényes c. cikkem előreláthatólag e hó 10-én fog megjelenni a Haldorádón! Már akit érdekel ... ugyanis lesz benne pár ismerős innen!
    Üdv:
    Jeszy
  • Szevasz Csabi!

    Ha már verseny,nézzél csak rá erre légyszives:
    http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2318

    Misó
  • Szevasz Misó!

    Csak kicsiben, arra várok, hogy valami spiller meghívjon valami jó kis versenyre, akár csak nézelődni is. Még soha életemben nem voltam komolyabb versenyen és félek, hogy ezt lassan szegyenlenem kell.

    Csaba
  • Halihó Komák!

    Mi van veletek?
    Horgásztatok mostanában ?
    Elő a farbát!:-)))

    Misó
  • Jeszy!

    Mit gondolsz ?
    Én vagyok az iskolában az 1 etlen horgász.
    Egyépként volt két kapásom a pelletre csak leakadt.

    Kismarpet
  • Szia Angler!

    Tudom, hogy ez nem vigasztal de nekem sem megy a fényképezés, nekem is többször sikerült már úgy lefényképezkednem tizen kilós hallal mintha egy erős 3-as lett volna. De vigasztal a tudat, hogy inkább halat tudjak ekkorát fogni, mint ahogy némelyek csinálják, hogy az 5-6 kilósokból óriásokat fényképeznek. Ha választanom kell inkább fogom a nagyokat. Persze ha az ember beletanul a kettő nem zárja ki egymást. Az utolsó megjegyzésedben pedig én is csak bízni tudok, mert a tapasztalatok egyre rosszabbak. :(

    Csaba
  • Jeszy!

    A képet meglátva én is csalódott voltam. Sajna ez még nagyon nem megy.. Mármint halat fényképezni. És egyszerre nem megy a kamera mögött is állni és közben a halat is fogni... Pedig az annyi volt. Hidd el!:-) Van rá hamis tanum is!:-) Szóval valóban tanulni kell még fogni is és fényképezni is... Remélem lesz hal amin gyakorolhatnuk.:)
  • Szia Marci!
    Hát írd le, hogy mit fogtál mostanában ... mármint halat! Meg azt, hogy a sapkáddal kinek büszkélkedtél? Gondolom, nem soknak van ilyenje?!
    Jeszy
  • Szia Jeszy!

    Én írnák, csak azt nem tudom ,hogy mit?

    Kismarpet
  • Sziasztok!
    De elcsendesült a fórum! Mindenki dolgozik? Vagy horgászik ...
    Ha minden igaz, hamarosan jön a Most (le)Gyékényes című szösszenetem a Haldorádón, majd belinkelem ide!

    Más! Jövő héten jelenik meg az "Amatőr bojlis kupa" elnevezésű versenysorozatunk beharangozója, aminek az idei, első állomása Domoszló lesz és szeretnénk terveink szerint hamarosan, talán jövőre, Gyékényest is beiktatni a lehetséges helyszínek sorába! A kiírást majd ide is beteszem, hátha valakinek innen is megtetszik!

    Más! Anglernek üzenem, hogy nem fotózott elég jól, mert találtam egy 20 dekával kisebb amurról készült fotót a Haldón, ami duplájának tűnik a te haladnak, pedig hát kisebb annál ... a következő böszmét már előnyösebben kellene képre vinni!
    :-))))
    http://www.haldorado.hu/diary.php?todo=showblog&id=4862

    Üdv mindenkinek!
    Jeszy
  • Jeszy!

    Az úgy van, hogy a lepény hal megy elöl a remény hal meg utoljára!

    angler
  • Sziasztok!
    Ne bántsátok reményt, mert akár hogy is lesz, túl fog élni mindnyájunkat! Ismeritek a mondást? A remény hal meg utoljára!
    :-))
    Jeszy
  • Üdv Mindenkinek!

    Remény!
    Ha megengetsz egy szójátékot, akkor azt mondom, hogy reménykedhetsz, hogy ezt a halat illetve a pontyot is megfogod jövőre. Ugyanis mind a kettő visszakerült a tóba. És, hogy nincs fent a visszengedésről kép az csak azért van, mert már így is sok van belőlem a fotóalbumban.:-)

    angler
  • Csao remény!

    Picit eltévedtél, ez a társaság, nem az a társaság !!!!

    Csaba
  • Szia Remény !

    Természetesen visszaengedi a halat. Biztos vagyok benne, hogy Angler barátunk is ezt tette.

    Üdv: Lacika
  • Szép volt Angler
    Én is csatlakozom a gratulálók sorába. A foto galériába is jól mutat a 18kg amurod. Én csak reménykedem hogy jövőre én is találkozom ezzel a hallat vagy a nagyobb testvéreivel. És ezért hiányolom a vízbe való visszahelyezésről készült fotót. Arra nem is merek gondolni hogy egy horgász a fotózás és az elmaradhatatlan puszin kívül mit csinálhat ekkora hallal?
  • Szia Angler!

    Én is gratulálok a halaidnak!! :)

    Csaba
  • Köszi Srácok!:)
  • Sziasztok !

    Angler, én is gratulálok a halaidhoz.

    Lacika
  • Szevasztok!


    Angler!

    Nagy gratula tőlem is a fogásokhoz!:-)

    Misó
  • Látod Angler, ezt szeretem benned, ezt a szerénységet!!!!

    Csaba
  • Köszi Jeszy!:)

    Csaba!
    Én is betliztem már Gyékényesen, és mondjuk az is igaz, hogy belenyúltam már a tutiba is. Pár dolgot megyfigyeltem, és talán a helyválasztás az amin "eldölhet" a történet. Ezek a lehetőségek, egy kibérelt háznál pedig tudjuk, hogy korlátozottak. Szóval maradjunk a szerencsénél.:) És tényleg nincs titok.:)

    angler
  • Sziasztok!
    Pár gondolat ...
    Anglernek tőlem is gratula, szép példányokat sikerült kiterelni! Természetesen a következő turnénkra való felkészülésből nem maradhat el az ananászos tigrismogyoró elkészítése sem!
    :-))
    Csabinak mondanám, hogy első olvasatra elég alantas az eset, ami veletek történt, én mindenesetre ( lévén igazán tökös gyerek ) ott vertem volna a vasat amíg és ahol tüzes lett, mert így utólag ez már hidd el, csak fingfestés! Nem hiszem, hogy az én karcolatom hitelesnek tűnne, lévén, hogy ott sem voltam, ennél fogva megvádolhatnának hiteltelenséggel és még megvédeni se tudnám magam, mert igazuk lenne, hiszen egy jól irányzott visszakérdésre se tudnék esetleg mit válaszolni! Vagy írd meg magad, annál hitelesebben senki sem fogja tudni leírni az esetet! Annyit javasolnék, hogy jelezd e-mailben a tulajdonosnak a panaszod és jelezd a következtetéseidet is, ha van bennük egy kis emberség és felhasználó barátok, akkor reagálnak rá, ha nem, akkor egyértelmű a képlet, ugye?
    Nálunk, a Haldorádóban is van egy fórum topik, amelyik a Római tóról szól, ehhez nem kell helyet biztosítanom, szabadon beírhatod az esetet, hogy mások is okulhassanak belőle!
    ( http://www.haldorado.hu/forum.php?frid=2212 )
    Üdv mindenkinek!
    Jeszy
  • Akkor miért van az, hogy nekem valamelyik mindig hiányzik, Te meg bárhol vagy megtalálnak az amorék?
  • Csaba!

    Jólesik, köszi! De ne essünk túlzásba! Jókor jóhelyen és egy kis ananászban lubickoló tigrismogyi.:) És sok szerencse... Ennyi. Nem kell ehhez "specialistának" lenni.:-)

    angler
  • Csao Mindenkinek!

    Azt hiszem ezt már bátran kijelenthetjük, hogy a Fórum Team-ból Angler az amur specialista. Ugyan én már élőszóban megtettem, de szivesen teszem írásban is, gratulálok a fogásaidhoz, spiller vagy Angler, ez az igazság!!!

    Csaba
  • Szia Marci!

    Köszi a gratulációt!:)
    Amúrt fogtam még 5db-ot, egy és négy kiló között.

    üdv.
    angler
  • Szia Angler!

    Gratulálok a fogáshoz.
    A 6-os ponty és a 18-as amur mellett még fogtál valamit?
    :D

    Kismarpet
  • Csao Mindenki!

    Elmesélek nektek most egy kis történetet, ami olyan kellemes volt, hogy kicsi híján megvertem egy embert, én, aki békés vagyok, mint a ponty.
    Elmentünk a Bencével hétvégére Agostyánra a Római tóra egy kis pecára, és ott ért az inzultus. Két napra mentünk, egy barátom is volt velem a két 10 év körüli gyermekével, akik a szomszédos háznál horgásztak. Egy hölgy fogadott bennünket, nagyon kedves és segítőkész volt. Minden rendben ment, nem volt egy 100 forintos bolt, hisz a Bencének és nekem az egy éjszaka, két nap + a 48 órás horgászjegy nem fért bele 30.000,- Ft-ba, de gondoltam, egyszer élünk, és vettem még egy doboz gyufát is. A másnapi recepciós már nem volt ilyen megnyerő modorú, ugyanis 14 óra környékén felhív, hogy mi vagyunk a 22-es házban? Mondtam, hogy igen, ő erre tegezőre váltott, csak úgy ismeretlenül és közölte: " hogy akkor jó lenne ha ott is horgásznátok, nem a szomszéd ház stégjén!!!!" Mondtam, hogy mi ketten vagyunk, nézzen bele mégegyszer a kukkerba és láthatja, hogy a saját stégünkön horgászgatunk. Erre kitört belőle az állat, hogy ne mondjam, mert látja, hogy a szomszéd stégen is horgásznak a gyerekek, de mire válaszolhattam volna neki, közölte, hogy majd megy a tógazda és elintézi, és már le is rakta a telefont. 2 perc gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem hagyom annyiban ezt a paraszt tempót és megbeszélem vele, hátha nem ismert meg, hogy ki vagyok én, hát a VENDÉG és azzal nem szoktak,- pláne ismeretlenül - így beszélni. Elmondtam neki, hogy előbb kérdezzen, érdeklődjön, mielőtt valakit valamivel alaptalanul meggyanúsít, valamit még hadovált és részéről befejezte a beszélgetést, de volt olyan hülye, hogy azt gondolta, hogy én már leraktam a telefont és elhagyta a száját a bűvös mondat " anyád p......!" No, erre fölkerekedtem - fittyet hányva a távolságokra - és felkerestem a halőrházat, hogy kikérjem magamnak ezt a hangnemet, de ha nem lenne ez elég, nyomatékosítom is a mondanivalómat úgy karonként 100-120 kilóval. Jellemző az összetartásra, hogy mikor személyesen megkerestem, nem mondták meg, hogy ki az és hol találom, azt mondták, hogy valahol a parton van, de nem tudják hol. Gondolhatjátok, milyen feldobódott állapotban voltam. Hiába a szép, halgazdag víz, a szép táj, a kultúrált környezet, ha ilyen bunkó alkalmazottat megtűrnek. Arra nem is merek gondolni, hogy nem az alkalmazott volt. Annyit még el kell mondanom, hogy csodálatos horgászat volt, 2-8 kilós pontyokkal és amurokkal. Nagyon szívesen mennék máskor is a tó miatt, de ilyen helyre úgy menjek vissza, mintha mi sem történt volna?! Nem lett volna semmi gond, ha azt mondja, hogy ha Ti horgásztok a másik stégen, légyszíves menjetek vissza a sajátotokra, ha pedig nem ti, akkor segítsetek, hogy ki horgászik ott, vagy ami még egyszerűbb, szépen két marokra fogja a lottyadt seggét és odavonszolja, hogy megkérje az ott horgászókat, hogy ne tegyék , mert ez itt nem szokás. Arról pedig még nem is szóltam, hogy nem tudom, hogy mi volt a baj azzal, hogy ott horgásztak, hiszen a világon senkit nem zavartak. A történethűség kedvéért hozzáteszem, a szomszédom (barátom) két 10 éves gyereke horgászott ott, két, egyenként kb. 1,5 méteres tescós pálcával, iszonyat írtást végezve a matuzsálemek közt.

    Kiváncsi vagyok a véleményetekre, bennem ezek után még sokkal jobban felértékelődött gyékényesi vendéglátóink szeretete és fogadtatása.

    Jeszy! Ha igazán tökös gyerek vagy, megérhetne neked egy karcolatot az írott vagy
    elektronikus médián, de ha esetleg teret adsz nekem, én is szívesen megírom kicsit moderáltabb formában.

    Csaba
  • Üdvözlet!

    Mi is hazértünk a túránkról...
    Ezúton szeretném én is megköszönni a szervezést és a szíves vendéglátást Mindenkinek aki részt vett a találkozó létrejöttében és a finom kaja előállításában!:)
    Nagyon jól éreztük magunkat és örülök, hogy végre sikerült személyesen is megimerkedni Veletek!
    Nagyon jó kis társaságba csöppentünk!:)

    üdv.
    angler
  • Te Misó!
    Csak nem a halfárasztásban fáradtál el ennyire?!
    :-))
    Jelentem mindenkinek, hogy elkészült a cikk, pár nap, esetleg hét és várható a megjelenése!
    Üdv:
    Jeszy
  • Szevasztok!


    Meg adom én itt Csabikám!:-)
    gumikacsa71@freemail.hu

    Készül Valaki,valamerre horgászni?:-)

    Szép lassan, a hét közepére sikerült kipihennem a gyékényesi túra fáradalmait:-))))))

    Jók legyetek!

    Misó
  • Csao Jeszy!

    Persze megvan eredeti méretben is, mond, hogy melyik kell és küldöm. Voltál már az Agostyán-i Római tavon? Vélemény? Elküldöd a Misó e-mail címét?

    Csaba
  • Szia Csaba,
    átjöttek a képek, de a cikkhez kicsik. Megvannak ezek eredeti méretben is? Mert akkor megírnám, melyiket és kérném eredeti nagyságban, vagy legalább 1024X768-asban!
    Jeszy
  • Csao Jeszy!

    Én küldöm neked amim van, aztán majd válogatsz!

    Csaba
  • Uraim!
    Nem kapok képeket! Pedig sürgős lenne, mert a héten szeretném megírni a cikket!
    Szóval türelmetlenül várom! Például Sebőcééktől, Csabiéktól és még akinek vannak használható fotói!
    Üdv:
    Jeszy
  • Szevasztok!

    Nyah!:-))Hol is kezdjem!?

    Először is Nagyon köszönöm a vendég látást Pista bácsinak!

    Aztán köszönöm a szervezést Andinak,és Jeszynek!

    Aztán köszönöm,hogy veletek lehettem,ehettem,ihattam,petszőzhettem:-)))

    Misó
  • Üdvözlet Mindenkinek !

    Én is csatlakozom Jeszy és Csaba véleményéhez, szerintem is nagyon jó volt a találkozó és a Gyékényesen töltött egy hét. Misónak köszönöm a hasznos tanácsokat, és a nagyon finom "táp"-ot.

    Ne feledkezzünk meg Jeszy halászléjéről se, bár elkészítésében többen részt vettek. Ettől függetlenül nagyon jó volt ! Andinak is hálás vagyok a házigazdáskodásért, és Marpetéknak a szállásért.

    Csaba!
    Köszönöm mégegyszer, hogy elvittetek. Teljesen meghatódtam az írásodon, telefújtam egy százas csomag pzs-ét.


    Lacika
  • Csao Mindenkinek!

    Szeretnék én is csatlakozni Jeszy véleményéhez, szerintem egy nagyon jó hangulatú, laza de még is tanulságos pár napot tölthettünk el Gyékényesen. Igy utólagosan is szeretném megköszönni azoknak az embereknek akik a legtöbbet tették azért, hogy ez ilyen formában megvalósulhasson, konkrétan Mogyorósi Istvánnak a vendégvárásért és a fogadtatáaért, valamint a nagyon segítőkész közreműködésért. Jeszynek, hogy mindenki apukája volt, még ha nem is mindenki ilyen apukáról álmodott, valamint, hogy Andival együtt felvállalták, hogy helyet biztosítanak ennyi embernek és a körülmények ellenére kihozták magukból a lehető legjobb házigazdát. Misónak a fantasztikus pörköltért, ez bármilyen "partyn" megállta volna a helyét, eszméletlen finom volt. Továbbá hálás vagyok neki egy-két újabb trükkért a horgászat útvesztőjében. Én személy szerint szeretném még megköszönni Mariannak, Albertnek, Marcinak és Petinek a szíves vendéglátást és, hogy igyekeztek mindenben a kedvünkben járni. A Többieknek pedig azért, hogy eljöttek és olyan hangulatot tudtunk odavarázsolni, hogy ilyen jól érezhettük magunkat. Továbbá - Oscar díj átadás - köszönöm édesanyámnak aki mindvégig mellettem állt, valamint a csodálatos stábom minden tagjának!!!! Köszönöm! Könnyek, levonulás.


    Csaba
  • Üdvözlet mindenkinek!
    Tegnap este szerencsésen hazaértünk az idei gyékényesi túránkból. Először is köszönetem fejezem ki mindenkinek, aki segítette, támogatta, hogy egy laza hetet tölthettünk ott. Halat is sikerült fognunk a végére...
    A találkozó ismét jól sikerült, a hangulatból és a megjelentek létszámából ítélve az eddigi legnépszerűbbre sikeredett. Kora délutántól este későig töretlenül ment a poénkodás, evés-ivás, aminek nagyon örülök!
    Hamarosan egy kis cikket kerekítek az eseményekből, amit majd jelzek, mikor jelenik meg. Akinek van használható fotója, az kérem, küldje el a címemre!
    Köszönöm mégegyszer és üdvözöllek benneteket!
    Jeszy
  • Hi Pecások!

    Na még egyszer köszönet érte,hogy jó alaposan felhívtatok telcsin!
    Azé már nem annyira,hogy magyarázkodnom kellett az éjszakai zaklató telefonálásért mindenféle embereknek.:)
    Na viccet félre téve,jó volt hallani a hangotokat,és kicsit átérezni,hogy milyen lehetett a hangulat lent a találkozón,meg amúgy alapban is.:)
    Tömören:Süti!
    Jeszy!Van titkos infom az egyik ügynöktől,hogy fogtál halat!Megmérgezted magad,vagy betegség okozta ezt?:)
    Misó!Nem kell szégyenkezni,azé mer nem fogsz halat,még mindenki tudja hogy pecázni sem tudsz!:)
    Csaba!Azt sejtettem,hogy ha valami kajáról lesz szó,akkor neked kell zsákmányt szerezni hozzá,de azt nem gondoltam,hogy hagyod is hogy egyenek belőle,amiért megdolgoztál.:)
    Örülök,hogy jól alakult minden,és várjuk a sok beszámolót,fényképet,videót amin esetleg megörökítettétek az esés-kelést a parton,mert gondolom volt belőle!

    Üdv:Szusy
  • Szisztok!

    Jeszynek:Hány órakor kezdődik a találkozó?
    Mindenkinek:Mi csak 3-4 óra fele érünk oda!

    Kismarpet
  • Srácok!
    ( és persze csajok is, mert az a fontosabb nekünk... )
    Ne rémüljetek meg, a találkozó helyszíne halandó ember számára is elérhető!
    A sorompón belül, az első jobbos lehajtónál vagyunk, ha valaki nem találna ide, a telefonszámom 20/ 9236-908.
    Majd navigálok!
    Várunk benneteket, halat még nem fogtunk...
    Üdv.
    Jeszy
  • Bocs Angler!

    De kijavítanálak!
    Kismarpet volt erre kíváncsi

    Kismarpi
  • Rendben. Köszi! Akkor az A szektor felöl próbálkozunk majd.
  • Sziasztok!


    A bánya elérhető az A szektor végén, lévő sorompó útán.
    (Ha emlékezetm nem csal) Én sem vagyok mindennapos vendég 330km távlatából.
    Hivatalossan nem tudom az álláspontot, hogy horgászható-e a bánya területe, de mindig voltak horgászok ott amikor lenn voltunk. "Összetűzés" csak egyik este a felfedezőtúránk végén a kijövetelnél volt a sorompónál, (ha még van sorompó) számonkérték hogy mit keresünk ott.....

    De érkezéskor csörögjetek Jeszyre és majd útbaigazít...

    Sebőce
  • Emberek!

    A találkozó helyszine valami rejtvény?:-)

    Sebőce! Sejtheted, hogy napi szinten járok sátorozni a bánya vasútoldalába, inenn fehérvárról.:-)) Szóval nem kerültem közelebb a megoldáshoz...
    Az A szektor felöl meg lehet közelíteni?
    Igazából szerintem Marpet is erre volt kiváncsi. Pedig aztán neki van helyismerete.:-)
  • Angler!

    Az igaz!

    Sebőce !

    A bányán belül szabad letelepedni?

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!