A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Szevasz Misó!

    Mesélj egy kicsit arról, hogy hol pecáltál a hétvégén, amire azt mondtad, hogy jó peca volt. Szerintetek csak a helyi megszokottság dönti -e el, hogy a halak az öreg kukoricára, vagy a csemegeére kapnak inkább. Valamint szoktatok -e csinálni külömböző izesítésű kukoricákat -mint pl. a bojlit- ?

    Jeszy! Most bátorságot gyüjtesz ahhoz, hogy megkérjél arra, hogy látogassak el hozzátok a családi életeteteket egy kicsit fellendíteni, vagy úgy döntöttél, hogy ilyen bunkóval soha többet nem állsz szóba? Bármelyik mellett döntesz jó döntést hozol, mindkét kritériumnak megtudok felelni.


    Csaba
  • Szevasztok Urak!

    Nagy itt a csend.......törjük má meg:-))

    Misó


    egyre csak közeleg.........:-)
  • Jeszy! Én 14 éve vagyok házas és 19 éve koptatjuk egymást, de még mindig nagyon jó, tehát megint csak a fantáziád elég erős létét vonom kétségbe, mert ha ez van, akkor ennyi idő után is nagyon jó tud lenni. Én ezt a szegmenset ismerem! Ennyit a privát szféráról!

    Csaba
  • Szevasztok!

    Ahogy elnézem nem maradtam le semmiről:-)Most értem haza pecábol,nem birtam estig nyomni,mert az éjel nam hagytak aludni a halak,qrva jó peca volt,de ez még mindíg nem Gyékényes.

    Misó


    már csak 44 nap :-)
  • Nem tudom Csaba, hogy Te eljutsz-e ilyen magasságokba, de 18 éves házas vagyok, sőt mi több a nejemet 25 éve rongálom... Hát ne kérje tőlem senki, hogy még reklámozzam is a dolgot... Hány éves házas is vagy ? Majd megtudod ezeket a szegmenseket !!! Lesz idő, amikor kínszenvedés lesz nyomni bármit is, sose tudd meg milyen is ez...:-)))))))))))
    Inkább csendben horgássz, abból nem lehet problémád maximum lesznek sikerélményeid is !
    Jeszy
  • Jeszy!
    Azt gondoltam ennél több fantáziád van, vagy már kialvóban van a házaséleted ezen szegmense!?
    No, de azért ha minden jól megy peca nélkül nem maradok teljesen a hétvégén. Ha minden jól megy, akkor vasárnap megyek egy új helyre ahol ugyan már egyszer jártam, de nem teljes erőbevetéssel.

    Csaba
  • Akkor mit nyomsz vasárnap estig ??
    A sódert ?
    :-)))))
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Én is nyomom vasárnap estig, csak horgászni nem lesz sok időm!

    Csaba
  • Mázlista vagy, 5 betű...
    Gyakorolj, mert augusztusban alulmaradsz !!!
    :-))))
    Jeszy
  • Szép jónapot Mindenkinek!


    Este nélkülem beszélgettek,mert eltiplizek pecázni,még ma,és nyomom vasárnap estig:-)) Bocs Jeszy!:-)))))))

    Misó
  • Jó reggelt!
    Hát na,bocsi Csaba,de ez spontán jött,nem direkt maradt ki belőle senki.
    Amúgy a hétvégén ha lesz vmi folytatása,akkor meg én nem leszek itt,szal adjátok vissza most nekem.:)
    Igaz volt már olyan,hogy 2 napig nem néztem fel,és utána egy marék írást kellett végigolvasnom,mivel pont akkor volt nagy társasági élet.
    Ez az izélek dolog meg nekem már lement tegnap,most inkádd dolgozni kellene,mert megizélnek a főnökeim ha nem csinálok semmit.
    Pápá:Szusy
  • Szia Csaba !
    Láss a pályán, gyere sűrűbben !! Befértél volna a tegnapi csevelybe...
    Na, most megyek az izével megizélni az izét...
    :-)))
    Jeszy
  • Csá Fiúk!

    Tudjátok mit? Izéljétek meg azt amire gondolok, jól elbeszélgettek itt a fórumon engem meg fel sem hívtok! Ha meg direkt nélkülem csináltátok, akkor meg 2x olyan vastag izé izeljen meg benneteket mint amivel ti tudtok izélni! Én hiába próbálkozom időnként, nekem mindig csak utólag válaszoltok, sosem vagyunk online-ban.

    Szóval izéljétek meg az izét!


    Csaba
  • Megyek én is!

    Szevasz Jeszy! Joccakát Neked is!

    Hát dumáljunk holnap is:-)

    Misó
  • Akkor jó éjszakát Szusy, "intézd" a dolgodat !!! Ha érted, amit mondani akarok??
    Misó, Te meg szokjál rá az édes bojlikra, attól még a csajod is visszaszokik rád...
    Mármint csókügyileg !!
    Asszem, én is lépek, mert nem alszom ki magam napok óta... Mindenkinek jó éjszakát !
    Jót csevegtünk ma, sűrűbben kéne ilyent csinálnunk !
    Jeszy
  • ÁÁÁÁÁÁÁÁ már rég nem smárulunk:-))

    Szevasz Szusy joccakát!

    misó
  • Azt el sem hiszem, hogy Te még a gilisztákat is kóstolgatod??? Mert a büdös bojlikat még csak-csak...
    Nem irigylem a csajodat, szokott még smacizni veled ??
    :-)))
    Jeszy
  • Hi!
    Hm..elgondolkodtató...,majd egy két sör mellett miközben dolgoztok a bogyókkal kielemezzük ezt a témát,meg mást is ami eszünkbe jut.
    Asszem most légvonalban lesztek a legközelebb,majd csónakkal vándorolunk hozzátok,ott nem büntetik a jogsit ha sörrel a kezedben kormányzol.:)
    Még az sem kizárt,hogy amúr csorda fog vontatni minket,bizonyítva az eredményeket.:)
    Ti előnyben lesztek,mert mire odaértek már infóval szolgálhatunk hogy van-e valami,meg mire hogyan honnan,szal ilyenek..
    Na asszem elteszem magam a gép elől,mert a nők nem díjazzák ha hanyagoljuk őket...és azért ők is fontosak a horgászaton kívül.
    További szép estét Urak!
    Szusy
  • Ahogy tesomtól hallom valóban nem valami fényes a Tisza:-(
    Van abban valami amit leirtál,gyerekkoromban egyszerü üvegbottal,tárolóorsóval,poprikás kenyérgombóccal,rengeteg halat fogtam(kárász)most meg,néha sikerül egy-két kárászt megfogni "mákosrétes ízű gilisztával",ez van.

    Misó
  • Nem hiszem, hogy ez megnyugtat, de sehol sem működik az idén a Duna, és ha jól értesülök, akkor a Tisza sem !!! De sok egyéb vízen is prüszkölnek... Talán a globális felmelegedés vagy a környezetszennyezés riassza jobban a halakat vagy már váktoztatni kellene a szuper csalijainkon !!! Éppen erről beszéltünk horgászokkal, hogy előfordulhat, hogy visszaterhetünk a kenyérből, pirospaprikából gyúrt csalikra, a régi botokra, orsókra, mert egykor az működött, a mai halgeneráció meg már nem hordozza a génjeiben az akkori dolgoktól való félelmet... Talán, de lehet, hogy tényleg !!!
    Mert már mindenféle olajokkal, aromákkal, adalékokkal ( !!!!) dúsítunk, ki tudja ezt hosszabb távon mennyire értékelik a halak?
    Elgondolkodtató...
    Jeszy
  • Szusy!

    Erről beszélek,lessz mit megmutatnod elmagyaráznod,mert lövésem nincs arról hogy kell megállítani az úszót folyóvizen, állóvizen nagyon megy:-)))

    Jeszy!természetesen kirámolom a fagyót,még az "M" zárolt bojlikészletet is viszem:-)))
    Ja a helyszinen meg csinálunk valami ütőset:-) (na nem pálinkát főzünk) :-))))))

    Misó
  • Misó!
    Hát én 2 évig próbálkoztam,mire állóvízi pecásként sikerült megállítanom a cájgot a Dunán.Nem vicc,halálra szereltem és trükköztem magam,de nem tudtam ráérezni a folyóvízi lógatásra.Aztán idén már rutinosan megállítok egy akár 40grammos sűllőző szerkót is,nem kell féltégla a zsinórra.Na persze nem vagyok guru,de már legalább azt tudom mi a különbség az állóvíz,meg a folyók közt.Egyik hosszú másik meg széles.:)
    Majd kielemezzük ezt a tiszai dunai horgászatot,bár idén azért akadt betli bőven ezeken a vizeken,ezért bízunk ennyire Gyékényesben.
    Na asszem jól eltértünk az eredeti Shimi témától,de hát kell mindenről beszélni,ez is peca.
    Csáá:Szusy
  • Az még soká lesz , addig erősen összpontosítsunk az augusztusra ! Legyenek nagyon büdös, nagyon édes , vegyes és keverék bojlik ! Titkos receptúrákból és publikus összetvőkből a helyszínen készítettekből és hozott, készből....
    Majd megmutatjuk....magunkat...
    :-)))
    Jeszy
  • Szégyen,nem szégyen,ez van wazze:-)
    De a Dunán megmutatom:-)
    addigra kitanulom a szakmát:-)) naggyábúl:-)

    Misó
  • Ott lakik a Tisza partján és ámátőr...
    :-))))
    Megvesznék, ha az ablakból rálátnék egy folyóra és hidegen hagyna...
    Csakenni, meg fürdeni járnék a lakásba !
    :-)))
    Majd szeptemberben megtanítjuk a gyerkőcöt a Dunán !!!
    Jeszy
  • Szusy!

    Biztosan nem foglak megkövezni mert nem bojlizol:-)A felszerelés is fontos,de mint ahogy mondtad is tudás nélkül nem sokat ér,kell még hozzá nagy adag szerencse is!:-)
    A Jeszy szerintem tulzott azzal,hogy komolyabb arzenált vonultatnék fel nála:-)
    Mindenesetre szerintem jókat fogúnk beszélgetni a pecárol,pl a folyóvizi pecával kapcsolatban nagyon az alapoknál tartok:-)


    Misó
  • Pontosan erről van szó ! Belenyúltál a lényegbe ! Hiába a csili-vili cucc, ha szerencsétlen vagyok és nem vagyok képes 15 kiló fölé menni a fogásaimban, pedig aztán, ha valaki, én kímélem a halakat, aki meg üti vágja, az fogja a 20 felettieket, és állandóan...
    Szóval a tudás és a szerencse nem feltétlenül párosul a csúcstechnikával. Mondjuk ha már itt járunk, mi sem csak bojlizunk mert a magokkal is bűvészkedünk, talán annyit, ha nem többet, mint pelletekkel, bojlikkal !
    Egyébként meg remélem, hogy nem próbálkozik senki a cuccainkhoz nyúlni, mert új büntit találtunk ki a vétkeseknek !!! Persze, nem olvassák valószínűleg ezt a fórumot a rossz arcok, de nektek elmondom, hogy nem szeretném kipróbálni senkin...
    :-)))
    Jeszy
  • Hi!
    Na akkor sorban.A kereket én sem értettem,de most már leesett.:)
    Szal az az igazság,hogy én nem boljizom,így konkrétan ha belegondolok.:)
    És idén sem fogok erre rácáfolni Gyékényesen sem.Nem ér megkövezni érte,de már korábban is említettem,hogy szerintem természetes csalikkal etetőanyagokkal is lehet erőltetni,néha még eredményesebben is.
    Na most lebuktam.Ez van,Balatonon nevelkedtem,ott nem volt szükség soha rá,meg most pl a Dunán is furán mutatna egy bojlis cucc,főleg ha 140m-re hajítanám a vízbe.:)
    Igazi vadvízi egyszerű pecázást "mívelek" és remélem lassan kijelenthetem már ezt.
    Jeszy:Misónak komolyabb az arzenálja?Na akkor mintha a Fehován lennénk,majd megyünk bután nézni oda is,ha szabad.:)Meg jegyzetelünk,okosodunk,ha nem titkoljátok a cuccost.
    Asszem nekem nem is kell azon aggódni,hogy minket nyúlnak le óvatosan éjszaka a nagy csendben,hisz nálatok egy orsó többet ér mint nekünk a komplett jelen múlt együtt.:)
    Na sebaj,majd összemérjük a tudásunkat...:)
    Üdv:Szusy
  • Hogy Te mikre nem figyelsz, na ezért fogsz nagy halakat állandóan, mert látsz a pályán !!!
    :-)))
    Jeszy
  • Az volt a 400. hsz.:-))) (bocsi de ez így kerek)


    Misó
  • """".....Bocsi,de ez így kerek:-)))))))...""""

    Mi ebben a kerek ???
    Ezt nem értem...
    Jeszy
  • Szia Szusy !
    Igazság szerint a Long Castokat csak ilyen helyekre és csak bojlis technikára használom, nekem nagyon bejöttek, a sok zsinór meg nem zavar például Szeliden sem, ahol maximum 150-200 métert kell húzni... A többi stílusú botból is az ember ( szerintem ) a vízparton eltöltött évek folyamán rájön mi a jó neki, ami még a pénztárcájának is elviselhető. Így nekem a többségében ( bolognai, match, feeder ) a Shimanok váltak be, a pergető botom sportex, nem is sajnáltam rájuk a pénzt, inkább mondtam le másról. Vannak még ezenkívül közép és alsó kategóriás botjaim ugyanahoz a módszerekhez, amikkel a nehezebb, kíméletlenebb terepen játszok ( pl. Duna ) , pl Spro feeder, pickerek, teleszkópos Silstar, Balzer stb.
    Azt azért csak megsúgom, hogy Misó nagyobb arzenállal rendelkezik...
    :-)))
    Jeszy
  • Bocsi,de ez így kerek:-)))))))
  • Szia Jeszy, Gumikacsa !

    Kössz a segítséget.
    Szusy! Én egészen 2007-ig feedereztem.Nem valami szuper márkás csak egy egyszerű Moon.De én nagyon szeretem,és rengeteg halat fogtam vele, még többkilós pontyokat is. Te mióta bojlizól ?

    Üdv : Lacika
  • Lacika!

    Nézz körül néhány boltban,és beszélj Keresztapáddal,ha többet vesztek az Lc-ből egyszerre, akkor még akár kedvezményt is kaphattok,pl én 3 darabott megvettem egybe nem egészen 39.000.ért darabját.Ne kapkod el,ha más nem akkor 1 Lc.

    Szeva Szusy!

    Ha horgászni megyek jobbára bojlizom,vagy fűzött magvakkal horgászom,én speciál a bojlis motyómat éleztem ki(Rod Hutchinson Intuition 3 lb 12' botok shimi Lc-el ebből 3 db)persze van feederem,és match botom is,de azok nem ennyire jók.

    Misó
  • Sziasztok!
    Hm gyerekek,én szégyenlem magam totálra.600m zsinórok meg ilyesmi,hát ez nekem még mindig az álom kategória marad asszem.Mondjuk ha vki nem minden nap ilyen vízen pecál,akkor azért erős,hogy minden stílusból ilyen cuccra tegyen szert.Félre értés ne essen,én is vágynék hasonló termékekre,de ki tudjátok használni ezeket a cájgokat?Vagy ha már évente az ember beiktat ilyen jellegű bojlis szabadságot,akkor megtérül?
    Vagy ti csak bojlizni szoktatok?Jeszyről tudok ezt azt,ő mindenben vérprofi,komoly felszereléssel és infrastruktúrával,de érdekelne hogy más hogy áll ezzel.
    Match feeder bolognai,szal mindenből vannak minőségi felszereléseitek?
    Üdv:Szusy
  • Még mindig a LC-ot ajánlom, inkább egyesével, mint sehogy ! A helyzet az, hogy a 30-feletti zsinórokból felmegy rá kb. 600 méter... Tudom, nem kevés megvenni, de ha éppen olyan a szituáció, vannak előnyei a tartalék zsinórnak ! Lehet kapni 1000-1200 méteres spulnikat, azokból szemezgethetsz ízlésed szerint ! Az kb. elég két dobra is, előtéttel...
    Jeszy
  • Szia Mindenki !

    Csaba ! Párba veszed az orsót,vagy csak egyet ?Én kettőt szeretnék de még csak egyre van keretem.
    Tisztelt Mindenki ! Ti hány méter zsinórt használtok a Long Castról ? 200 ? 300?
    Székesfehérváron az Alba Fish-be ajánlottak nekem Shimano Super Baitrunnert 35.000 Ft-ért.Erre még tudnék pénzt gyűjteni ,hogy kettőt vegyek. Az a kérdésem, hogy kettő ilyet vagy egy Long Castot vegyek. Esetleg egy Long Castot és majd ha lesz keretem még egyre akkor mégegyre beruházzak ?

    Üdv: Lacika
  • Ja, tehát köszönettel tartozok , nem ???
    A zsinór valami koreai volt, talán chuk ghadji vagymi... vagy a róka, hogy is mondják angolul? Ja, fox, a másik, amit segítettél letekerni az meg valami breki, vagy berkli, nem emlékszem...
    :-))))))))))))))))))
    Jeszy
  • Te!Neked ilyen idióta barátaid vannak?:-)Ahogy hallottam nem a legszarabb volt a zsinor(Aranyteknős vagy mi):-)))),de Gyékényes előtt úgyis ledobtad volna, csak lehúztam a naggyát!:-)

    Misó
  • Igen, de nekem is van botom, bár, néha nincs rá szükségem, mert fogy a damilom a Long Castokról, hal nélkül is ...
    Elég, ha a barátom behúzza a szerkót és a hajócsavarral megviccel... Hallottad már ezt a sztorit ?
    :-))))
    Jeszy
  • Szevasz Jeszy!

    Hát persze hogy értem:-)))Ebből arra következtetek,hogy a Csabának feltétlenűl botot kell vennie:-))


    Misó
  • Szia Misó !
    Ez az orsó annyira profi, hogy már bot sem kell hozzá... Persze, csak egy profi kezében, mint például...
    :-)))
    Érted, ugye?
    Jeszy
  • Szia Csaba!

    Ezt a döntést sosem fogod megbánni,egy nagon profi orsót választottál:-)és a bot?:-)

    Szia Szevasztok!

    Misó
  • Szia Lacika !
    Shimano Big Baitrunner Long Cast, az orsók koronázatlan hercege, vagy királya...
    Nem fogod megbánni...
    Jeszy
  • Lacika!

    Annyi pénzért akcióban a Shimano Big Baitrunnert is megkapod, én is azt fogok venni, már döntöttem.


    Csaba
  • Szia Marpet !

    Segítettél a választásban,valószínű,hogy Shimanot veszek.
    Melyik kerül 42.000 Ft-ba ?

    Lacika
  • Szevasztok!

    Szia 1Horgász!

    Igazán szép halak!Gratula a fogásokhoz!:-)

    Szia,Szevasztok!

    Misó

    már csak 47 nap :-)
  • 1 horgásznak !
    Te Laci !
    Gratulálok a halaidhoz, nagyon szépek ! De nem bírom ki, hogy ne tegyem szóvá az alábbiakat:
    Nem szeretnélek cseszegetni, de ekkora halakhoz már bőven elférne egy pontymatrac !!! Nem kényszerülnél a betonon fényképezni szegényeket, meg egy másik pontyzsákot is szerezhetnél, hogy ne egyben legyen már az a rengeteg, titkos csalival fogott halacska !!!
    Szerintem...
    Jeszy
  • Lacika!

    Daiwa vagy Shimano.Ezeknek tökéletes a fékrendszere még egy év állás után is .Rendszeres karbantartással életed végéig használhatod,utána még a gyermekeid is tekerhetik ki vele a halakat.
    Egyszer kell megvenni a tökéletest.Tudom nem olcsó,de hidd el megéri.cc.42000 ft a shimano.
    Remélem segítettem a választásban.
    Csao Marpet!

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!