A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Szép Napot Mindenkinek!

    Nekem van már éves engedélyem a gyékényesi tóra, sőt horgásztam már az idén rajta.
    Sőt fogtam halat is, egy 25 cm-es keszeg formályában. Ha lehet a fényképet felraknám egy pár nap elejéig, legalább engem is láthattok. (nagy élmény vagyok, úgy 125-kg) :-))
    A tó eszméletlen szép és nagy a vízfelület. Sötétedéskor láttam már komoly halmozgást is.
    Csabának ha csónakból fárasztasz, elég 20m dobóelőke. Ha partról akkor 30-40 métert javaslok. Én Dinemaxot használok, 30-as főzsinórral.
    Jeszy melyik házban horgászol? Mogyi úr mesélte, hogy elég jó helyen. Hogy ne legyen reklám az e-mail címemre kérném a számát. (kucsera@diego.hu)

    Üdvözletem, Gyékényesi halas kézzel....

    Sebestyén
  • Szia Csaba !

    A kérdésedből nem egyértelmű, de sejtem, hogy nem a horogelőkéről kérdezel, mert az ugye egyértelmű, hanem a dobóelőkéről. Nos, számos vízen, mint például a gyékényesi kavicsbányatón, nagyobb távolságokra lehet és kell horgászni, hogy nagyobb halakat foghass, néhol elég zord fenékviszonyok között. Az előtét a főzsinórod védelmére és a fenéken lévő kagylók, kövek okozta sérülések, lehetőségszerinti kivédésére hivatott. Az előtét zsinór rendszerint fonott vagy erősebb monofil zsinór, hossza klasszikusan a botod hosszának 2-3-4-szerese. Én ezzel szemben javaslom ennél hosszabb előtét kötését. A nagyobb testű amurok, pontyok fárasztás közben rendszerint csak akkor kezdenek aktívan küzdeni, amikor érzik a part közelségét, ismerve a kavicsbányató mederviszonyait a parttól 15-20-25 méterre lévő töréshez vezetve a halat, ez be is következhet. A tavalyi példámon okulva , mikor rengeteg szakítás okozott izgalmakat, az idén kb. 50 méter dobóelőtét zsinórt fogok kötni.
    Főzsinórnak, monofilből javaslom a Berkeley Trilene Big Game 0,35-ösét, vagy a FOX Barbuster 0,36-osát. Fonottnak pedig a Berkeley Fireline-ból a 0,23-ast. Előtétnek valami keményebb monofilt, vagy fonottban a Kryston-tól a Super Mantist, ami 25 lb-t bír.
    Remélem , sikerült kibogozni a kérdésedre a választ.
    Szia :
    Jeszy
  • Csao Mindenki!

    Szeretnék feltenni egy nagyon amatör kérdést, de ez számomra most nagyon fontos. Miért van szükség a fenekezős horgászatnál az előkezsinórra, mekkora hoszban vagy arányban célszerü használni és milyen átmenet javasolt a fözsinórhoz képest?
    Várnám sürgős válaszotokat!!!

    Továbbá még egy kérdés, annak aki ismeri az "A" szektort, bojlizáshoz milyen zsinórt javasol nekem méretben és minőségben. Mivel én eddig kisebb vizekhez voltam szokva, nem akarok verébre ágyúval lőni, de de lebecsülni sem a drága gyékényesi halacskákat.

    Köszönöm a gyors választ!

    Csaba

    Csaba
  • Hello Mindenki!

    Előszöris ha tudok a közeljövöben fogni halat akkor én kipróbálom a receptet.De szerintem jó lesz már most összefut a nyál a számba ha csak rá gondolok.
    Én a hétvégén horgásztam abban a nagy szélben sajnos nem voltam eredményes.Meg a szél is hátráltatot.Amúgy meg ha jó idő lesz akkor ezerrel fogok horgászni ha persze az időm is fogja engedni.Már egész szép a vízpart pedig még a fák nem is zöldülnek.Na ennyit erről.


    Görbüljön a bot!
  • Sziasztok Mindenki!

    Marpetnek köszi természetesen mindenhol alkalmazkodni kell a helyi szokásokhoz,miért
    pont Gyékényes lenne kivétel.Csabának pedig írom a receptet.
    A halat(halakat) kirántjuk.Egy fazékba rétegesen berakjuk,egy sor hal egy
    sor karikára vágott vöröshagyma megint hal megint hagyma arra ügyeljünk hogy a tetejét
    hagymával zárjuk.Közben elkészítjük a levét.Vízbe teszünk egészborsot babérlevelet
    mustármagot kicsi sót és cukrot.Ezeket összeforraljuk,ha megvan hozzáöntjük az ecetet
    mégpedig annyit hogy sem túl édes sem túl savanyú ne legyen.Ez teljesen az izlésre van bízva
    Mikor ez elkészült fel öntjük vele a fazekat úgy hogy az egészet bőven ellepje.
    Számítsunk arra hogy idővel sokat be fog szívni és egy kissé meg is fog az egész dagadni.
    Pontosan ezért érdemes a maradék levet eltenni hogy ha kell másnap utána tudjunk önteni.
    Árnyékos hűvös helyre tenni majd teljes kihűlés után mehet a hűtőbe.Ha ki tudjátok várni
    három nap múlva kész a csemege.Mennél tovább van a lében annál puhább finomabb.
    Lehet készíteni Keszegből kárászból Pontypatkóból amurból busábol is ezeket mind kipróbáltuk
    mind tuti finom.Jó étvágyat!

    Üdv: Gyuri
  • Szevasz Mindenki!

    Gyuri! Nekem leírhatnád a hagymás halacska receptet, ugyan én nem eszem meg, de a feleségem és a fiam nagyon szereti és eddig csak a boltit ették. Továbbá bárki aki tud keszeges receptet azért hálás lennék, mert a többi halra van megoldásunk, de a keszegfélékre kicsit szegényes a felhozatal. Még egy kérdés mindenkinek, bár ezt érintettük már régebben, de szeretném tudni, hogy a gyékényesi keszegeknek mi a gyengéjük április elején, mert azt okvetlenül szeretném kipróbálni. Szóval csaliért, módszerért, helyért, praktikákért, mindenért hálás lennék.


    Köszi! Csaba
  • Elekapa!

    Az attól függ,hogy az ember miért utazik el egy helyre pecálni vagy nyaralni.Ha nyugodtan akarsz pecálni,és mást nem is akarsz csinálni 24 órán keresztül,akkor keress egy másik helyet.

    Én például nappal strandolok és pihenek,éjjel pecálok.Sajnos nyáron sok a nem pecás az öbölben,őket is el kell fogadnunk!

    Üdv:marpet
  • Szusy!

    Igazad lehet Jeszy valóban rólunk írt két éve.Felejthetetlen napokat töltöttünk akkor ott és bizony ott kóstoltattuk meg Jeszy barátunkal az ecetes halat. Felénk ezt mindenhol lehet kapni annyira elterjedt. A lényege hogy a rántott halat hagyma karikák közé elrakva leöntjük ecetes sziruppal és a harmadik nap után lehet fogyasztani.Előnye hogy az ecet a szálkákat teljesen megszelidíti és leírhatatlanul finom íze van.Jómagam a halat csak így tudom elfogyasztani kényes torkú vagyok félek a szálkától.Van egy másik megfizethetetlen tulajdonsága is amit akkor tud meg az ember gyereke mikor "másnap" reggel előveszi a hűtőből.
    Nagyon remélem hogy augusztusban megint lessz ecetes keszeg Gyékényesen!

    Ha valakit érdekel leírhatom a receptet.
    Üdv: Gyuri
  • Marpet!

    Nagyon rendes tőled hogy megosztod velem a tapasztalataidat .Egy kérdés: Aug elején megyünk és félek hogy a stégek környékén sok fürdőző lessz,ez már egyszer máshol nagyon elrontotta a pecát is hangulatot is.Gyékényesen mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

    Köszi. Üdv: Gyuri
  • Sajnálom, hogy nem jön össze a közös peca, legalábbis nem mindenkivel...
    Ma összefutottam Gumikacsával, köszönet Neki a sörért és bocsánat, hogy túl voltam pörögve és nem tudtam vele kellőképpen foglalkozni !
    Jeszy
  • Elekapa!

    A 23 ? Hát tapasztalatom szerint az a sarok nagyon zsúfolt nyáron.Bár őszintén megvallva nagyon jó haltartó hely,úgy június közepéig.Ez nem azt jelenti,hogy nem lehet ott máskor halat fogni.
    Amúgy a csapat meg nagyon jó az A szektorban. Bojlizásra a nagy sziget környékét javaslom,főleg augusztusban.

    Csá Marpet: A szektor szakértő Bocsi!
  • Szia Jeszy és Elekapa!

    Jól emlékszem,hogy 2 éve Gyuriék voltak azok a győriek,akikről meséltél Jeszy?
    Valami keszegféle is rémlik,meg kajálás is,biztos jó kis csapatot lehetne összehozni,ha egyszer hasonló időpontban portyázna mindenki a tavon pár napig.
    Remélem az idei fura időjárás nem bolygat meg mindent,és jó lesz majd az aug vége kapás szempontjából.Jó lenne zsákmányolni szép halakat,meg kipróbálni minden itt halott és olvasott trükköt.Ehhez meg persze halak kellenek.

    További jó hétvégi pihenést!
    Szusy
  • Szia Jeszy!

    Köszönet a sok jótanácsért . Természetesen nem felejtettem el hol voltatok két éve,csak azt nem tudtam biztosan hogy az volt-e az a-23-as.Nekem az a hely nagyon tetszett és megmondom őszintén rettenetesen várom már hogy mehessek.Remélem hogy én nem fogok ki hasonló "szomszédságot" mint ti két éve.Sajnos az időponton rajtam kívül álló okok miatt változtatni nem tudok pedig gondolhatod hogy benne lettem volna egy kis örömpecában!

    Üdv: Gyuri
  • T.Mogyi44

    Nagyon szépen köszönöm a tanácsot,élni fogok vele.

    üdv: Gyuri
  • Szia Gyurikám!!
    Örülök, hogy hallok illetve olvasok felőled !
    Az A23-at ismerheted, mert 2 éve ott voltunk, ha emlékszel még. A vendéglátók nagyon kedvesek, aranyosak, a hely sajnos nekem nem jött be, de erről már olvashattál, hallhattál tőlem. Neked ha kitartó vagy és nem csak a bojlis technikát erőlteted ( márpedig nem ) , akkor lehetnek sikereid. Apropó, nem tudod megoldani az augusztus végét ?? Jó lenne egy örömpecát együtt elsütni!! Nagyon örülnék neki ....
    Írjál, hogy mi van Vele !
    Üdv :
    Jeszy
  • T. elekapa !

    A megadott hellyel kapcsolatban csak telefonon tudok tájékoztatást adni.
    A telefonszámom a honlapon megtalálható.

    Üdv: MI
  • Üdvözlet a T. fórumozóknak!

    Külön baráti üdv Jeszynek ! Két éve voltunk lent gyékényesen és az egy szem pontyomat a Jeszytől kapott spéci csalival fogtam.Köszönet érte! Egyébként győrböl írok és nagyon úgy néz ki hogy aug 5-től egy hétig én is lemegyek gyékényesre. Az A-23 házat béreljük. Az volna a kérésem hogy aki ott illetve a környékén lógatott legyen már olyan kedves és irja meg a tapasztalatait. Köszi


    Gyuri
  • Szia Jeszy!

    Szép dolog a önbizalom, mégha kincstári optimizmusból ered is, mire Te odaérsz Gyékényesre, annyi esélyed lesz a rekord halra, mint lónak a hátúszásra. Ettől függtelenül azért ne csüggedj és örizd csak az álmaidat!


    Csaba
  • Szia Jeszy!


    Vagy nem.............. :-))



    Üdv:

    Sebestyén
  • Sziasztok!
    Látom mindenki igyekszik lefelé a tóhoz, de sajnos el kell, hogy keserítsek minden horgászt, kár kapkodni! Hiába mentek tavasszal, hiába próbálkoztok mindenféle taktikával, praktikával, a babérokat egy augusztus végi bojlishorgász fogjalearatni, személyszerint, én....
    Persze, azért fogjátok fáradtra magatokat, de hangsúlyozom: a toplistát én fogom meghatározni az idén!!!
    :-))))
    Jeszy
  • Sziasztok!


    Akkor ezek szerint én nyerek....
    Én a jövőhéten, 15-16 leszek lenn Gyékényesen egy kis felderítésen. Nem akartam botot vinni, de hírek után már nem bírom otthon hagyni.....

    Üdv:

    Sebestyén
  • Muszáj zrikálni a szegény embert ?????
    Na, mindenki elmehet a..... gyékényesi kavicsbányatóra !
    Hol van még augusztus, atyaúristen !
    :-)))
    Jeszy
  • Hali Mindenki!
    Szeva Csaba!

    De jó neked nemsoká mész Gyékényesre.
    Á Te szemét eszembe sem jutott az ilyesmi!?:-)))))))))))))

    22 kg.-os amúr nem füst! Gratula hozzá!

    Misó
  • Szevasztok Mindenki!
    Nekem már elkezdődött a visszaszámlálás, április 4.én rajtol az SUPERB
    és meg sem áll Gyékényesig. Ha minden így alakul akkor jó időm és remélem jó fogásom lesz. Az amore engem is meglepett azt hittem ök a melegebb vízben kellnek életre. No de nem baj, csak akadjon a horogra nekem is! KÜLDÖK NEKTEK KÉPET RÓLA!
    JÓ? Ugye nem gondoljátok, hogy szemét vagyok?!

    Hali!

    Csaba
  • Sziasztok!

    Ma munkából kifolyólag jártam Gyékényesen meg Zákány környékén is,ha már arra járok gondoltam körbeszaladom a tavat.
    Na én olyat tapasztaltam,hogy sehol egy lélek,csak kőmüves munkásokat láttam az "A" szektor közepén,mintha épülne szépülne ott valami.Amúgy asszem alacsonyabb a vízállás is,mint amire emlékszem tavalyról,de összességében még mindig nagyon kész voltam,hogy ott lehetek a vízparton.
    Ezzel talán el leszek én is nyárig,bár az még nagyon messze van.
    Na megyek megnézem az ott készült képeimet,azzal nosztalgiázok ha nincs alkalom pecálni.
    Ja és gratula a nagy amúrhoz a szerencsés pecásnak!
    Üdv:Szusy
  • Köszi Marpet...
    Örülök , hogy fel sikerült csigáznod ! Most szétvet az ideg...
    Inkább el se olvastam volna...
    22 kg-os amur....nemsemmi !
    :-))))
    Jeszy
  • Sziasztok!
    Mindenkinek!!!

    Úgy néz ki éledezik a tó.A keszegfélék már beindultak azt tapasztaltam,és hallottam hogy fogtak pontyokat és egy 22kg-os amurt.
    Azt hiszem élesítenem kell a cuccost.

    ui: ez az A szektor helyzetképe,a többiről nem tudok semmit,sok a melóm.


    Üdv mindenkinek MARPET!
  • Szevasz Öcsi!
    Szeva Többiek!

    A helyzet az,hogy a kérdésedre én sem tudok válaszolni,viszont üdvözöllek közöttűnk!

    Gumikacsa
  • Hello Ocsi!

    Vagy esetleg a " harcos picsákra" gondoltál, csak rövidítettél?
    Na ne ijedj meg nem vagyunk ám ilyen bunkók, csak nagy a jó kedv ezzen az oldalon.
    Én konkrétan a kérdésedre nem tudok válaszolni, de itt az oldalon vannak akik szakavatottak ebben a kérdésben, csak ki kell várni Őket.

    Hali!

    Csaba
  • Szia Öcsi!


    " Megindultak-e már a hacsák? "

    A harcsákra vagy a kacsákra gondoltál!
    :-))))))))))))))))))))))))
    Üdv a fórumban!
    Jeszy
  • Üdv mindenkinek!

    Új vagyok az oldalon, de a tóra többször ellátogattam már. Az "A" szektorban (régi öbölben) szoktam horgászni.
    Tervezem, hogy pénteken (9-én) lejövök a hétvégére. Esetleg tudtok valamilyen tanácsot adni, mire érdemes készülni? Megindultak-e már a hacsák?

    Előre is köszönöm, üdv!
  • Szia Sebőce!

    Én ápr. 4-10-ig leszek lenn, az általad említett időpont nekem utazással együtt rövid. De egy előzetes látogatást terveztem én is, - mivel még soha nem jártam Gyékényesen - lehet, hogy ezt az időpontot célzom meg, és akkor lehet, hogy összefutunk.


    Csaba
  • Sziasztok!


    Esetleg lesz lenn valaki március 15-16-án? Én akkor ismerkednék a tóval, hogy hol lenne érdemes júniusban horgásznom?

    Szép napokat kívánva

    Sebestyén
  • Szia Csaba!
    Látom itt is ugyanaz a kérdésed. Hogy nehogy valamelyiket ne vedd észre, itt is leírom:
    Állóvízen nem nagyon szoktam variálni, egyszerűen valami fajtaspecifikus könnyen oldódó anyagot keverek. Folyóvízen már variálom ! Általában valami alapetetőanyaggal kezdem a keverést. Például Tímár folyóvizi, vagy Top Mix basicmix, Ha komolyabbat keverek, akkor mondjuk Mosella explosiv. Ezekből a horgászat módszerétől, hosszától függően fejenként kb. 1-1,5-2 kg, ahhoz 1 kg sajtliszt
    ( márnákra), 1 tasak crysalis-báb liszt ( dévérre, jászra ), 1 kg PVA, 0,5 kg pastonchino ( piros vagy sárga ), csemege kukorica, főttbúza, élőanyag ( csonti, darabolt giliszta ).
    Nehezíteni szoktam agyaggal ( évszaktól függően világossal vagy barnával ), sóderrel.
    Gombócolás előtt megszórom a tetejét poraromával.
    Feederezésnél jóformán csak a kosárba rakok, néha alapozok, bolózásnál mindig dobok alapozásnak 5-6 tenyeres gombócot, aztán ha megindul a kapás, óránként még 2-3 gombócot.
    Egyszerre ennyit tudtam leírni, ha kérdésed van állok rendelkezésedre !
    Üdv:
    Jeszy
  • Hali Mindenki!

    Fiúk, kellene egy kis segítség, mert az etetőanyagok tekintetében megzavarodtam, mint postás a kutyakiállításon. Az igazság az, hogy én eddig csak úgy használtam az etetőanyagot, hogy megvettem az adott halfajtának ajánlott etetőanyagot készen és ezt szórtam nekik mint a jó gyerek. Azt vettem még figyelembe, hogy meleg vagy hideg vizhez ajánlják. Szeretném kérni, hogy írjátok meg, amilyen részleteséggel csak tudjátok, hogy milyen módon kevertek ki saját magatok, miket vesztek figyelembe az összetételnél, és pontosan milyen anyagokat használtok, és milyen arányban. Nekem már nagyon közeledik a túra Gyékényesre, és szeretnék minnél jobb élményekkel hazatérni. Segítségeteket köszönöm! Annak különösen örülnék ha többen is reagálnátok, így nekem is több lehetőségem lenne. Köszi!

    Csaba
  • Szia !
    Én kiabálok, de nem hallja senki...
    :-))))
    Jeszy
  • Sziasztok Urak!

    Mi ez a nagy csönd?

    Misó
  • Sziasztok!


    Hali Csaba!

    Igen ezeket a bojlikat készen meglehet vásárolni,viszont én a (M3) Quest Base mixet
    vásároltam meg ami tulajdonképpen egy teljesen kész bojlimix ehez márcsak némi aroma,ízfokozó,vitamin,étványfokozó,kevéske betain,olaj,tojás szükséges ,és lehet gyúrni,főzni.Nem tudom mit rontottam el,de azt tudom nem igazán működött.
  • Lehet kapni horgászboltban is ilyen kb 1 cm vastag polifoam lapot, amiből kivágsz egy kis karikát és a bojli elé fűzöd ( vagy mögé is, ahogy tetszik) !
    A VDE termékekben létezik bojli is??? Nem emlékszem. A pelletjeik jók, de drágák...A folyóvízi pecában nagyon nívósak a VDE kaják, de pl a Dunán a bedobált kaja mennyisége és a VDE árai sajnos ütik egymást...
    Jeszy
  • Csao Jeszy!

    Én meg a polifom szeletet nem ismerem, csak simán levágsz egy szeletet a habszivacsból vagy ezt is venni lehet? Én pelletben a Van den Eynde portékáit favorizálom az árban elérhető kategoriájuak közül. De ez az SBS piszkálja nagyon a fantáziámat.

    Csaba
  • Csaba, Te valószínűleg a bojlie-punchra gondolsz... Hát nekem van kisebb is nagyobb is, de még nem sikerült épkézláb átfúrt és épségben bejuttatható lebegős bojlit csinálnom ezek segítségével. Többnyire szétnyomják, repesztik a bojlit...
    Akkor inkább a polifoam-szelettel sokkal nagyobb a siker reménye !
    De szíved joga...
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Szégyen nem szégyen, még nem próbáltam az SBS termékeket ( bocsáss meg Kovács Zoli ) ! A véleményem ezekről az, hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy csúcskategóriás termékek !
    Első bojlis éveimben a Top Secret bojlijait fogyasztottam zsák számra, majd miután túlságosan "nokedlinek" ( liszt, víz ) találtam kezdtem fejlődni. A Pelzer bojlijaiból nagyon sokat eldobáltam, majd miután evvel a márkával jöttek az első igazi sikereim, a saját bojlijaimat is több évig túlnyomórészt Pelzer és Mosella adalékokból készítettem . Ezután jöttek a Big Carp termékek, az általuk forgalmazott NASH golyók és pelletek, de ezen kívül nagyon sok közép és felső kategóriás bojlit próbáltam, de az SBS-t még nem.
    A lebegtetés nekem még nem hozott átütő sikereket, talán a domoszlói törpés vízben megoldást jelentett ...
    Az idén feltétlenül nagyobb hangsúlyt fektetek a lebegtetésbe !
    Üdv:
    Jeszy
  • Hello Miso!

    Én egy dvd-n néztem, hogy hogyan készítik házilag a lebegő bojlit. Nem egy ördöngőség csak kell hozzá bojli szivacs meg a bojlitű és a bojlifúró. Azt írtad, hogy lehet, hogy nem jól készítetted el a SBS bojlit a szerelékre gondolsz, vagy pedig valami más elkészítésre gondolsz amiről én nem tudok. Elvileg ezt teljesen készen kapod az üzletben! Vagy nem?

    Csaba
  • Üdvözletem az Uraknak!

    Szia CSaba!

    Mindíg gyári lebegő bojlit használok,nem készítettem még házilag lebegőt.
    Az SBS bogyóval kapcsolatban az M1-et már több vizen kipróbáltam,szinte minden vizen adott néhány szép halat,évszaktól függetlenűl.Az M3 már annyira nem jött be,persze könnyen lehet hogy nem megfelelően készítettem el,az M2 még nem próbáltam.
    Ennyit tudtam segíteni.

    Szia

    Misó
  • Hello Mindenki!

    Elfogyott a lendület vagy mindenki a horgokat feni a szezonra? Vagy tán mindenki mindent tud, és nincs több kérdés?! Én kérdeznék. Annak alapján válasszátok a lebegtetős bojlit, hogy iszapos -e a fenék vagy van más ismérv is? Próbálta már valaki a készített lebegtetős bojlit vagy csak gyárival ügyeskedtek? Az SBS bojlit tesztelte -e már valaki a gyakorlatban és mit mutat a teszt M1, M2, M3 tekintetében? Baromi drága de egyszer ki szeretném próbálni.
    Szóval ne hagyjatok cserben!


    Csaba
  • Szia Csaba!
    Húúúúú...
    Megnyugodtam ! Már kezdett a víz kiverni...
    Már nős vagyok és erősen hetero...
    :-)))))
    Sajnos, csak este lesz időm csevegni, most ebéd és megyek melózni !
    Hello:
    Jeszy
  • Hello Jeszy!

    Te nagyon korán kelsz, ha mi házastársak lennénk nem sokat találkoznánk, mert én későn fekszem és későn kelek, te viszont úgy látom fordítva élsz mint én. Csevegni van kedvem, ha ott vagy még!? Most gondolkodom, hogy amit írtam, ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket, mert én is csak a nőket szeretem -abból sem mindet-,tehát ez a házastársi dolog nem szó szerint értendő!

    Csaba
  • Jó reggelt !

    Úgy látom mindenki dolgozik, elfoglalt és nem ér rá csevegni...
    Sajnálom! Én kész vagyok, ha valaki mégis...
    Sziasztok:
    Jeszy
  • Üdv mindenkinek!

    Sajnos én is lemaradtam a képekről.De el tudom képzelni hogy milyen szépek lehettek.
    Ahogy irtátok nagyon sokat kell megérnie egy kb 20 kilós pontynak vannak ellenfelek, a rabsicok a buvárok stb és persze a természet is közrejátszik.Szóval azért nem lennék a halak helyében.Én tudomásom szerint a tó kb 80 éves.Előte erdő volt és az erdő közepefele volt ott egy kis tó és akkor már ebben a tóban is voltak halak.Szóval el lehet képzelni hogyha csak 1 ponty maradt meg...
    Én nem tudok olyan régre visszaemlékezni mert még nem léptem bele az idősek táborába de azért már kb 20 évet horgásztam már a kotrón.Régebben szerintem sokkal szebb volt.De ez a romlás sokmindennek köszönhető volt.
    Na de azért nem kell csüggedni a vonzerejéből nem vesztett cseppet sem.Én személy szerint rosszul vagyok ha nem láthatom egy nap a vizet.Ez olyan megszokás.
    Na egyenlőre ennyit szerttem volna hozzáfűzni amit írtatok.

    Görbüljön a bot!
  • Szia Csaba!
    Sajnos ebben a túl elektronializálódott világban előfordul, hogy lebénulunk, ha valami kényelmi eszköz nem működik...
    A fotók csak a hétvégén voltak fennt, már levette őket MI.
    Nagyon szép pontyok voltak szörnyű helyzetben ( pányván).
    A bojli mixes téma folyamatban van , még nem veszítettél semmit sem!
    Üdv:
    Jeszy

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!