A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • Sziasztok!

    Helló Jeszy!

    Nagyon szépen köszönöm az infót.
    Április elején megyek a dunántúlra horgászni,és onnan már nem lessz túl messze Gyékényes nagy a valószínűsége,hogy elfogok autókázni odáig,és körülnézek.
    Visszatérva a pálinkára:-ha úgy hozza a sors és lessz közös peca, édesapámnak félelmetesen jó házi pálinkája van,szivesen megosztom veletek.


    szevesztok!

    Misó
  • Sziasztok!

    Misó!
    A "B" szektor, mint azt látod is a térképen, az útmentén , a vasúti átjárótól a strandig ( Kastély fogadó) tart. Ez a szakasz a legalkalmasabb a nagy, nyílt víz meghorgászására, amennyiben a nyaralóban lakást választod. Tulajdonképpen innen érhető el a nagy sziget a legegyszerűbben, elég nagy nyílt rész van ahhoz, hogy válogathass a helyek között. Más kérdés, hogy jó néhány etetett hely van rajta, amit tiszteletben kell(ene) tartani! Egyetlen dolog, amire édemes odafigyelni, hogy itt-ott a "B" szektorban vannak nem közvetlen vízparti naralók, erre rá kell egyértelműen kérdezni, mert előszeretettel állítják a 30 méterre lévőre is , hogy közvetlen. Nekem legalábbis vannak ilyen tapasztalataim.
    Csaba, Misó! A reggeli halfárasztás utáni pálinkázás nem mindenkinek kötelező, én be szoktam tartani, legalább több marad nekem , ha egyik másikótok ( ha együtt pecázunk neadjisten ) nem veszi igénybe! :-)))
    Szevasztok!
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Jeszy az a helyzet,hogy nincs még lefixálva pontosan sem a szektor sem az időpont,ami biztos az az,hogy a gyerek nyári szünétében megyünk valamikor a családdal, ez fügvénye annak,hogy mely időpontra tudok szállást intézni.
    Az "A" szektorrol elég sok minden lelett már irva a többiről viszont semmi,tehát úgy
    nagyáltalánosságban,ha összefoglalnád nekem néhány mondotban amit a "B" szektorról tudsz azt megköszönném.
    Egyébként ez a reggeli pálinkázós dolog a vízparton,nem rossz,főként egy szép hallal megvívott csata után.

    Sziasztok!
    Misó
  • Szia Jeszy!

    Én ugyan nem iszom már egy pár éve, no nem azért mert gondjaim lettek volna előtte az alkohollal csak egy ideig gyógyszert kellett szednem és akkor nem lehetet, aztán meg igy maradt. Ettől eltekintve mindennel egyetértek amit elmondtál, szóval úgy legyen!

    Csaba
  • Sziasztok!
    Csaba!Én inkább lennék partner egy párás, hajnali fárasztásos, fotózós reggelen bekapott jó házi páleszben...
    Az ajánlás is megtisztelő, de a remegő lábaknak a kisüsti vagy mézes pálinka nagyobb erőt ad! :-)))))
    Kacsa! A "B" szektorról tudok mesélni de a C-t nem ismerem, csak annyit tudok, hogy szép kérók vannak...
    Ez , gondolom, nem vígasztal!
    Kérdezz, melyik B szektoros ajánlat érdekel, hátha ismerős...
    Üdv mindenkinek!
    Jeszy
  • Hali Mindenki!

    A "B" és "C" szektorrol tudtok irni valamit?
  • Csao Jeszy és Sebestyén!
    Köszönöm szépen a magyarázatokat, nagyon sokat segítettetek.
    Ha eredményes lesz a horgászatom Édesanyám és a rendező mellett Nektek fogom ajánlani a halat amit igy fogok!

    Csaba
  • Sziasztok !

    Látom Sebőce már segített Csabának, a polivinil-amid = PVA leírásban . Ennek a lényege, hogy a bojlit, száraz anyagot ( a dipezést bírja, attól nem oldódik ) kisebb mennyiségben, koncentráltan juttasd a horgászhelyre. bizonyos keretek között dobható is , de a legbiztosabban a behordásnál ajánlom. Én már fogtam úgy amurt
    ( nem Gyékényesen), hogy egy 10cm x 20cm-es PVA zsákba raktam szárazon magokat, granulált nyúltápot, lucernapelletet meg persze a felcsalizott horgot és így dobtam be kb 30-40 méterre egy nádfal közelébe, hamarosan jelentkezett is az amur. Nem sokára újra bevetettem egyet és még az előző amur csapatból sikerült kicsalogatnom mégegyet ugyanevvel a módszerrel !
    A bojlit valóban nem érdemes a fagyizós módon elkészíteni, mert a vízben lefagyasztoitt bojli valószínűleg sokat veszítene értékéből, legalábbis sokkal hamarabb kezdene kiázni az aroma belőle...
    A púpok érdekes jelenségek egy-egy vízen, mert mióta radarral rendelkezem, saját tapasztalataimból tudom, hogy a halak ( főként a nagyobb, rutinosabbak )rendszeresen keresik fel ezeket. Tavaly nyáron Gyékényesen odaérkezésem után kezdtem radarral felmérni a fenékviszonyokat, amikor a víz átlag 9 méter mély volt , akkor a nagy halraj 6-7 méteren vándorolt. A megtalált púp pont azon a szinten volt, ahol akkor jártak a nagyobbak, így sikerült nekik megfelelő helyen felkínálnom a csalit !
    Érdemes, sőt ajánlott keresni ezeket a medertöréseket, én már sokszor tapasztaltam, hogy az "átlag fenéken" nehezen találja meg a hal és a pecás egymást !
    Remélem segítettem !
    Üdv:
    Jeszy
  • Sziasztok!

    A Csaba kérdéseire a válaszok, remélem nem írok hülyeséget.........
    A púp: a vízben lévő olyan rész, tisztás, mely az ott található egyenletes mélységtől eltér, kiemelkedik. Kereshető mérőbólyával, mérőúszóval de természetesen radarral a legegyszerűbb. A letőrés 6m-ről 14m-re, azt jelenti hogy a púp teteje és alja között, a vízszint változás 8 méter, tehát a szintingadozás elég nagy.
    A PVA zsák és háló olyan anyagból van mely a vízben oldódik, akár 30 másodperc alatt is fel tud oldódni. Az oldódás függ a víz hőmérségletétől is.
    Tudtommal van már kimondottan fagyasztásra készülő bojli is, ám ha a hagyományos, bolti bojlit fagyasztod akkor célszerű a bojlinak megfelelő aromát is használni hozzá, így pótolva a fagyasztás során elvesztett aromát.
    A fagyasztott bojlit, a nagy távolságra dobócsővel etető horgászok használják leginkább, mert nem törik szét a bojli dobás közben.

    Remélem segítettem egy kicsit.........

    Sebestyén
  • Hali mindenki!

    Ez a lafagyasztós módszer tetszik.A bojlival ez nem működne?
    Félő,hogy a vizben míg meg nem fagy, kiadná magábol az aromák,és csalogatóanyag nagy részét?


    Sziasztok!

    Misó
  • Szia Jeszy!

    Nekem lenne kérdésem. Mit jelent a bojlinál írt háló vagy PVA zsák?
    Ez a módszer gondolom csónakos horgászat esetén kivitelezhető!?
    Tudom hülye a kérdés de a zsákban vagy hálóban, hogy fér hozzá a hal a csalihoz?


    Köszi!

    Csaba
  • Hello 1 Horgász!

    "A helyedet úgy válaszd meg hogy minnél nagyobb legyen a púp.Pl keress egy 6m-es púpot és az törjön le 14-re a lényeg hogy minnél meredekebb legyen a törés.Akkor meg keresd meg kb a 10m-ert a lejtőn,és oda rakd le a horgodat mert ott a legjobb. a többi fennmaradó résznél meg hintsd meg etetőanyaggal."

    Most valószinűleg elárulom magamról, hogy mennyire kezdő vagyok, de ezt a részt amit idéztem tőled, nem értem, mi az a púp és hol keressem, csónakkal radarral vagy hol? És mit jelent az, hogy törjön le 14-re? Bocs, hogy ilyen kezdő kérdéseket teszek fel, de szeretnék tanulni Tőled, de ehhez értenem kell.

    Nagyon várom a válaszod!


    Köszi!

    Csaba
  • Sziasztok Mindenki!

    Hozzáteszem az én tapasztalatomat a "nagy kalaphoz" !
    Mivel az itt jelenlévők többsége nem nomád körülmények között horgászik a tavon, így feltételezhető, hogy a nyaralóban van fagyasztó szekrény. Én az utóbbi időkben a "fagyizós" módszert kedveltem meg és azt is erőltetem, ha észrevettétek ! A lényege, hogy az áztatott magokat ( tigrism., csicserib., csillagf., bab, borsó, kukorica stb. 24 órás áztatást követően kb 30-45 perc főzéssel ) beleszedem egy levágott PET-palackba, amibe előtte a közepére belógattam a felcsalizott horgot előkén, majd lefagyasztom és ezt hordom be a helyre! Ennek nagyon nagy előnyei, egyrészt, hogy kevesebb etetés kell, másrészt sokkal koncentráltabb mert kb. 20 x 20-as területen oszlik szét a magmix, közepén a csalival. Ez rendszerint meg is hozza a halat...
    A bojlit PVA zsákban, hálóban érdemes hasonló módszerrel, értelemszerint nem fagyasztva leengedni.
    Remélem segítettem, akinek kellett, ha kérdésetek van, várom tisztelettel!
    Sziasztok:
    Jeszy
  • Helló Csaba!

    Válaszolok a kérdésedre.Az "A" szektort nem nagyon ismerem mert én nem abban az öbölben horgászok de azért mondok egy két tippet.Szóval: Ha bóját raksz le akkor minnél kisseb sújt rakj le mert tuti hogy meg fogja találni a hal.Nem mindegy hogy milyen halra mész ha amurt szeretnél fogni akkor tigrismogyoró minden mennyiségben ( tudom kicsit drága ) , de a ponty is előbb felveszi mint a kukoricát.Szóval ha bojlizni akarsz akkor édes bojlit használj.Ja és sötét színű legyen!Ha bojlizol akkor mással ne etess csak azzal ill esetleg tigrismogyoróval keverheted.A búza meg a kukorica odacsalja a 1-2 kg-os keszegeket.Mindig ugyanakkor etess!Én este szoktam akkor megmarad az etetés mert akkor valamelyest elülnek az apróhalak.Az etetésről még a lényeg amiből kevés van azt hintsd meg kb 5m szélességben hogy a hal keresse a finom csemegét.Ez igazolja majd ha te is megfigyeled hogy a bójádtól kb 10-15 méterre ugrik a hal akkor ott van az etetéseden az biztos.A szerelés:100-150 grammos olom fixen megkötve de csúszós is legyen,forgó,40cm-es fonott előke.01-es horog (a lényeg hogy erős legyen mert el fog törni a horgod) 30-as monofil zsinór.Ezt a módszert csak akkor alkalmazd ha nem partszélben horgászol.Ha partszélneb horgászol nagyhalra akkor használj nagyon könnyű szereléket.A lényeg hogy erős legyen mert el fog törni a horgod.A helyedet úgy válaszd meg hogy minnél nagyobb legyen a púp.Pl keress egy 6m-es púpot és az törjön le 14-re a lényeg hogy minnél meredekebb legyen a törés.Akkor meg keresd meg kb a 10m-ert a lejtőn,és oda rakd le a horgodat mert ott a legjobb. a többi fennmaradó résznél meg hintsd meg etetőanyaggal.Tavasszal keress minnél melegebb vizet 8 foknál a ponty már eszik 14 felett meg az amur.A csuka is annál többet eszik minnél melegebb a víz és élő kishallal igaz én nem vagyok nagy csukás mert annyira nem tud lekötni a legnagyobb nekem csak 4 kg-os úgyhogy sajnos nem nagyon tudok segíteni csuka ügyben én mindig 1-2 méter között szoktam fogni őket.Tavasszal nem is szoktam csukázni inkább november elején.Az hogy jó-e az Április eleje nem tudom hogy ott jó-e felétek mert mindig vándorol a hal és meg van hogy mikor hol van.Csoportosan járnak.Nálam tudom hogy a május közepe az nagyon jó.Akkor 100% a kapás. mert akkor ott vannak a halak.Kérdezd meg aki ott horgászik hogy mikor szokott fogni halat persze olyat kérdezz aki rendszeresen kint van.De szerintem az április az attól is függ majd hogy fog melegedni az idő.Meg persze a víz.Most hirtelen ennyi jutott az eszmbe.Ha valamilyen kérdésed van akkor szívesen válaszolok.

    Görbüljön a bot!
  • Hello Csaba!

    Nem hozzám szólt a kérdés,de válaszolok picit rá én is.
    Szóval az említett 1m az komoly.Értsd úgy,hogy ha a bójától mondjuk 1 méterre teszed le a cájgot,már nem lesz kapásod.Illetve kisebb az esélyed mint közvetlen a bólyán.Nádfal elé dobni szintén nehéz,max ha mesterlövész vagy akkor fogod tudni hajszálra a pontos helyre bevetni a csalidat.
    Ja és az etetés sem úgy megy,ezt majd látni fogod,hogy alaposan meghinted a környéket maggal vagy bármivel,hanem koncentráltan pontosan.Ahogy a kolléga említette,szerintem 2 szó jellemzi az itteni horgászatot.Kitartás,percizitás.
    De azért várom én is mit szólnaka többiek,illetve mit tanácsolnak.
    Üdv:
    Szusy
  • Hello 1 horgász!

    Hálás lennék ha válaszolnál arra a kérdésre, hogy április elején az "A" szektor közepén, milyen módszerrel és csalival mutatkozik a legnagyobb esély csukázni és pontyozni? Említetted, hogy még a méterek is számítanak, ez azt jelenti, hogy ez mindenki csak évek tapasztalatával sajátithatja el, vagy tudsz ebben egy-két tanáccsal segíteni?

    Köszönöm!

    Csaba
  • Helló mindenkinek!

    Most a Gyékényesi nagytóról ill. a kotróról írok egypár gondolatot.Tudok mesélni hisz itt nőttem fel.Szóval ez a tó egy különleges tó az országban egyedüláló egyrészt mert nagyon szép másrészt pedig nem mindegy hogy csalizol mikor hova rakod le a horgodat nagyon számítanak a kis részletek még 1 méter is számít.Aprólékos kis munkák de a munka meghozza gyümölcsét.Egyszóval kitartás!Nagyon szép halak élnek ebben a vízben.Erőt kisugárzóak makk egészségesek és nagyon tudnak küzdeni.Itt megtörténhet az hogy 2 hétig nem fogsz semmit!Régen kb 10 éve önetetőkosárral fogdozztuk a halakat egyszóval rengeteg volt.Egyet azért ne felejtsünk el nem halastó!Tudom ajánlani mindenkinek.Aki valaha egyszer szerencsét próbal a gyékényesi tóban az biztos vagyok benne hogy emlékezni fog rá örök életében.Olvastam a rabsicokról miket írtak.Nekem lenne egy ötletem igaz ahoz pénz kell és tudom hogy az egyesületnek kevés a pénze.Szóval 4 ember kellene 1 a vízen 1 a parton járőrözne a másik kettő pedig lennének a váltások.Ez csak egy ötlet.
    Ha valakinek valamilyen kérdése van szívesen válaszolok neki,ellátom tanácsokkal.

    Görbüljön a bot!
  • Sebőcének !

    A szigeten bármikor lehet horgászni ! A nagyszigeten mindig van hely,de a kis sziget
    nagyon ritkán üres,mindig van rajta horgász. Ki kell fogni a lehetőséget.hogy üres legyen. Igaz többen is elférnek rajta, de legtöbbször csoportok foglalják el.

    A tó körül a sátorozás Tilos ! Az önkormányzat részéről. Mi a kis horgász sátrat javasoljuk azért nem szólnak. /Duna-Dráva nemzeti Park területe miatt/
    Igy is az eldugottabb részeket javasoljuk sátorozásra.
  • Sziasztok,

    Ha lehet én is csatlakoznék a bemutatkozók közé.
    Kucsera Sebestyén a becsületes nevem, január 26-án lettem 31 éves.
    Inárcson élek szeretett feleségemmel, és két roszcsont kutyánkkal.
    Egy kereskedelmi cégnél vagyok vezetői beosztásban, immáron hetedik éve.
    Tíz éve fertőződtem meg a horgászat szenvedélyével, mikor a Duna-Tisza csatorna egyik kis mellék részén, összetalálkoztam, és birokra keltem a pontyokkal.
    Azóta mániákus horgász lettem, és egy Bugyi község környéki horgásztó egyesületi tagja vagyok.
    Az idei évet terveztem a Gyékényesi tó megismerésére, ha időm engedi, többször is szeretnék eljutni a tóhoz.
    Rögtön kérdeznék is:
    A szigeteken bármikor lehet horgászni?
    Lehet-e rajtuk lakni, sátorozni?
    A tó körül bárhol lehet sátorozni?

    Üdv:
    Sebőce
  • Üdvözlet!
    Csaba:Hát szerintem aktualitását vesztette a dolog,miszerint én fogok itt az "A"30 környékéről okosakat mondani,majd a frissen csatlakozott kollégánk kioktat minket,remélem,mert nekem is lesz hozzá bőven kérdésem.
    Annyit azért elmondok,hogy ez a tó elvileg legsekélyebb része,érdemes(látni is fogod majd a helyszínen)a már etetett helyek meghorgászása,amik szépen ki is vannak bólyázva az összes parti ingatlan előtt.Ha jó kolléga volt ott előtted,akkor akár a megfelelő etetésével már az első napokban is eredményes lehetsz.
    A nádfal közel van a parthoz,mármint komoly pecával simán megdobhatod,de érdemes csónakkal pontosan az etetésre csaliznod,ha meg egy keszegezésre vágysz,na az etetésen arra is lehet módod.Erről Jeszy tudna mesélni,ahogy láttam komolyan űzte az ipart talán vmi match bottal.
    A nádfal előtt vízállástól függően olyan 50cm vagy afeletti vízmélység van,nem biztos hogy közvetlen oda érdemes etetni és horgászni,inkább kicsit távolabb ahol bólyázva is vannak a jobb helyek.
    Amúgy a víz kristálytiszta,szóval élmény még az is ha a stégről fárasztasz egy halat,és a fárasztás alatt folyamatosan látod ahogy az átlátszó vízben 3m mélyen jobbra balra vándorol előtted egy komolyabb példány.
    Még éjszaka is láttuk lámpafénynél hogy mi is van a horgon.
    (Ez persze akkor rossz,ha az utolsó pillanatban elmegy,mert akkor lehet bánkódni,hogy már láttuk is,de nincs meg.)
    Ja és remélem szépen folyamatosan bővül a köre a forumozóknak,csatlakozom Jeszyhez, hogy néhány év múlva mint kezdőemberek fogjuk emlegetni egymást ebben a történetben.
    Az igazság,hogy nem is tudom idén mikor is megyek pontosan Gyékényesre,de gyakorlatilag már én is tervezgetem,hogy mit is kéne majd vinni,meg ugyis tudjátok miről beszélek,valahogy máris be van sózva az ember.Csak az éltet,hogy innen néhányan előbb mentek mint én,és remélem megosztjátok velünk az élményeiteket ha visszatértek.
    További jó képzelgést,mivel itt ahogy kinézek hó fedi egyenlőre a tájat.

    Üdv:
    Szusy
  • Hali Mindenki!

    Az a helyzet,hogy számomra ez valahol nem csak hobbi,szemvedély,hanem valamilyen
    szinten szerelem,de tudom,hogy nem csak én vagyok így ezzel.Az első túrát állandó tettestársammal április első hetére tervezzük,de ez még sajna nem Gyékényes.

    Sziasztok!

    Gumikacsa
  • Szia Jeszy!

    Igen ez valóban elgondolkodtató, hogy úttörők vagyunk. Most néztem meg a térképprogramomon, hogy még én vagyok közülünk legközelebb Gyékényeshez, -persze Mogyorósi Úr kivételével- nem gondoltam volna. Eből is látszik, hogy nem csak a azerelem nem ismer határokat, hanem a peca mánia sem. Képesek vagyunk több száz kilométert utazni a számunkra kedves horgászhelyért. Én már nagyon be vagyok sózva a szezonkezdés miatt.

    Hali!

    Csaba
  • Üdv a csapatban mindenkit!

    Ha belegondoltok, néhány év múlva már büszkén hordozhatjuk a "nagy öregek" jelzőt. Nem elsősorban az életkorunk miatt, hanem azért , mert velünk kezdődött ez a "sztori"...
    Mégegyszer üdvözlet:
    Jeszy
  • Sziasztok!

    Azthiszem rajtam a sor.

    Harter Mihálynak hivnak ,és betöltöttem néhánynappal ez előtt a 36.
    Szegeden élek a feleségemmel 11 éves fiammal ,és 5 hónapos kislányommal.
    Ami a melót illeti a tesómmal közösen létrehoztúnk egy kis építőipari Bt. ahol
    mindketten aktivan dolgozúnk.

    A horgászatnak gyerekkorom óta rabja vagyok,vóltak kisseb nagyobb megszakítások,
    de 2 évvel ez előtt megfertőzött egy vírus a bojlizás és nálam ez gyógyíthatatlan.
    Igaz nagyon az elején járok,de gyorsan tanulok,és folyamatosan fejlődök.

    MI.Úrnak

    A képtárban lévő fotók önmagukért beszélnek,dícsérik a tavak komoly nagyhal állományát,és természetesen a kifogóik ügyességét is.

    Gumikacsa
  • Csao Mindenkinek!

    Nagyon örülök, hogy meghallgatásra talált az imám és már ketten is csatlakoztak a feldobott ötletemhez. Szusy Tőled még azt kérdezném, hogy milyen emlékkép él még benned az "A" szektor 30-as környéki házakról? Nád távolság, milyen közel lehet dobni a nádhoz stb. Azért érdeklődöm ilyen intenzíven, mert ápr. elejére a 35-ös házra van helyfoglalásunk. Szóval minden infónak örülnék.

    Köszi!

    Csaba
  • Sziasztok!

    Na beszállok én is ebbe az ismerkedésbe,igaz én innen már személyesen is ismerek emberkéket,szerencsére,mert kijelenthetem kellemes figurák kapcsolódnak Gyékényeshez.Valahogy nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak,minden téren.
    Nevem Szücs Gábor,26 éves budapesti lakos vagyok.6 éve lakom pesten,előtte Siófokon éltem,a Balaton volt a mindenem.Pecás múltam is itt kezdődött,hm nem is tudom,még ifi horgászként talán 12-13 éve,tehát régebbóta mint neked Jeszy.:)
    Biztonságtechnikai mérnök vagyok,egy állami szférában sugárzásvédelmi illetve vegyvédelmi műszereket fejlesztő cégnél dolgozom 4 éve.Egyenlőre élettársi viszonyban élek a barátnőmmel,de az említett nőcis dolgok már kezdenek kirajzolódni számomra is.Én viszek mindent a hátamon,felcsalizok,Ő kishalat spiccel,majd leszedhetem a gébet a horgáról.:)
    Kedvenc vizek,ide ált hétvégeken és szabin járok,Balaton(déli part),Duna Szentendre és Leányfalui szakasza,Gyékényes, néha napján Háziréti víztározó,valamint Bánki tó illetve Diósjenő.
    Kedvencem a Balatonon még a sima fenekező szerelékes horgászat volt,valamint a ragadozó halak(elsősorban balatoni fogas)kergetése jött még be számomra.
    Ha állóvizen vagyok,feltalálom magam,spiccel,fenekezővel,úszóval is,de a Dunán annyira nem találom még a helyem,ilyenek hogy mártogatás,meg süllőhordák keresgélése nem sok sikerrel jött eddig össze.
    Egyetlen komolyabb dunai halam egy 2kg-os dévér még fél évvel ezelőtt.
    Ennyi jut eszembe hirtelen,remélem csatlakozik mindenki az ismerkedő rovathoz.
    MI:Még annyi jutott eszembe,hogy köszönöm szépen az infót a szektorokról és ha jól emlékszem az "A" 30 körül voltunk nagyjából.Mivel nincs nagy pecánk,nem is tudnék 300m-re etetni és behordani,így megelégszünk az öböl résszel,max néha csónakkal elvándorlunk más részekre csukanézőbe,meg összevizezni a rapalákat.
    Ui:Mint lehet hogy a legfiatalabb,köszönöm a tegezési lehetőséget.
    (Jeszy veled meg meg is ittuk a pertut!)

    Üdvözlet:
    Szusy
  • Tisztelt Mogyorósi István Úr !

    Néztem a térképüket, tökéletes , nagyon kellett már, azonnal mentettem és tanulmányozom!
    Köszönöm:
    Jeszy
  • Szevasz Csaba!

    Kedves kezdeményezés, csatlakozom is hozzá. Nevem Jeszenszki János, 40 éves vagyok én is, feleségemmel és 15 éves lányommal élünk Soltvadkerten, Bács-Kiskun megyében. Itt egy egyéni cégben vagyok üzlettárs, de azért dolgozok is aktívan. Csomagolástechnikával ( műanyag, karton, üveg, stb. ), műanyag-hulladék reciklálással ( sajnos hírhedt iparág lett , néhány bajkeverő miatt ), Poliolefin alapanyagok forgalmazásával, műanyagipari gépek adás-vételével, flakonfúvással, fröccsöntéssel, és importtal ( élelmiszerek, iparcikkek, egyéb) foglakozunk.
    A horgász múltam rendkívül rövid ( 11 éve), de annál intenzívebb. Azelőtt szószerint kinevettem a horgászokat és felesleges időtöltésnek tartottam, ma meg élek-halok érte!
    Elsősorban finomszerelékes, folyóvzi és a bojlis módszer érdekel. Legtöbbször a feleségem a társam és szégyen ide, szégyen oda, rám is "ver" soxor!
    Persze, mindig én vagyok a logisztikus, ő meg csak készpi..a melegmálé, leül és fogja, amikor én még csak a saját szerelésemmel foglalkozok!
    Aki régóta nős ( én 18. éve), az tudja , hogy működik ez...
    Vizek közül a Duna ( Solttól délre) , Gyékényes, Szelidi tó, Domoszlói tározó, Búzásvölgyi( Szajlai) tó a szerelmem.
    Az esetek többségében a "catch and release" jegyében horgászok, mert szeretném, hogy az utánunk jövők is élvezhessék a természet adta szabadság élményét.
    Pillanatnyilag ennyi t írnék, ha akarjátoik, még fényezem magam más területeken is...
    :-))))))
    Sziasztok, mindenkinek!( ja, a tegeződés mehet a részemől is!)
    Jeszy
  • Hali Mindenkinek! Nekem lenne egy javaslatom, aztán majd mindenki reagál rá valahogy. Én egy kicsit sötétben tapogatózásnak találom azt, hogy levelezünk egymással és én még senkivel nem találkoztam és nem tudok senkiről semmit. /életkor, foglakozás, lakhely, családi állapot, stb./ nem mintha ez lenne a legfontosabb, de ki tudja lehet, hogy nem baj ha egy kicsit többet tudnánk egymásról. Vagy ez a jó benne? Kezdem én és ha van rá igény akkor folytassa aki egyetért vele, aki nem azzal sincs semmi baj. Én 40 éves vagyok, általában a 13 éves fiammal horgászok, ill. idönként jó időben a feleségem is szivesen csatlakozik hozzánk. Egy kis Bt-m van nemzetközi szállítmányozással foglakozom. Aki ezt a tevékenységet nem ismeri annak csak annyit, hogy európa szerte összekötöm az exportör és importör cégeket szállítási igényeit a fuvarózokéval. Nem ismerem a korotokat, de én szívesen venném bárki részéről ha tegezne engem. Pár éve Székesfehérvárról költöztünk ki Seregélyesre /cca.: 10km/ egy családi házba a családommal. Szerintem most ennyi, ha úgy gondoljátok folytassátok a kezdeményezést, ha nem, akkor felejtsétek el.


    Hello Mindenkinek;

    Csaba
  • Csabának és Szusynak !

    Emlékszem az e-mail levélre/még ben van a gépben/ A 35-ös ház az A szektor közepén helyezkedik el. Nagyon jó hely a 2006-os évben indult be a ház kiadása és már a képtárba is van feltéve nagy hal, amit ott fogtak. Ragadozóra is jó hely,hisz mellette fogták a nagy süllőt ami a képtárba fel van téve. Én ugy láttam,hogy Szusy az
    A szektor 30-as házában volt. /a kép alapján/.
    Megjegyzem nagyon ismerem a vízet,de nálam nagyobb mesterek is vannak a kotrón.
    Én az elfoglaltságom miatt már ritkábban tudok horgászni,mert ha kimegyek horgászni,már hivnak is,hogy jöjjek haza,mert várnak a horgászok. Igy az ellenőrzések során szoktam elbeszélgetni a horgászokkal.

    A többit majd személyesen megbeszéljük. / Ui: Örülök a beindult levélváltásoknak /
    Mi a véleményük a képtárba feltett halakról ?
    Üdvözlettel: MI
  • Tisztelt Mogyorósi Úr!
    Simon Csaba vagyok Amennyiben emlékszik még rám én kértem segítséget Öntöl horgászat ügyében e-mail-ben kb 1 hónapja. Mégegyszer köszönöm az akkori segítségét, annyit kérdeznék még, hogy a 35-ös ház a térképen hol helyezhető el?

    Köszönöm!
  • Tisztelt Mogyorósi Úr!
    Köszönjük szépen a rajzot,így már könnyebb lesz a tájékozódás.
    Na most már tudom hogy mi ezek szerint az "A" szektorban szoktunk pecálni,azt viszont nem is tudtam eddig,hogy "C" szektor is van,mármint nem hallottam róla még senkitől eddig.
    Az lenne a kérdésem,ha pl valaki ragadozóra szeretne horgászni(mondjuk csuka,vagy harcsa),melyik részén érdemes a kotrónak?
    Mogyorósi Úr megoszt velünk némi infót erről,mint a víz szakavatott mestere?Vagy ez inkább személyes érdeklődés alapján helyben valósulhat meg?
    Jeszy:Mi is lestük azt a környéket,ahova mész,de valahogy mi mégiscsak inkább az öböl fele maradunk,legalábbis egyenlőre így tűnik.
    Köszönettel előre is mindenkitől a tanácsért...
    SzG
  • A térkép elkészült, a szektorok be vannak jelölve. Az " Egyesület "nél található.
    Kérem a véleményüket a nagy műről !

    MI.
  • Sziasztok!

    Jeszy köszönöm az infót megpróbálom beszerezni a bojlit.
    Nagyon várom már a tavaszt,gondolom ti is,bár ami az eddigi időjárást illeti sok panasz nem lehet,ettől függetlenűl jó lenne már behúzni a bogyót.
    A múlt szombaton elmentűnk a cimborákkal csukázni,nagyon jól sikerűlt,szerencsére
    étvágyuknál voltak a rablók,igaz sok vólt köztük a kölyök,de ettől függetlenűl nagyon jó peca vólt.

    Sziasztok! Gumikacsa
  • Helló mindenkinek!

    Gumikacsának üzenem, hogy nekem az édes bojlik jöttek be ( elsősorban NASH-BigCarpnál beszerezhető), és ami a legeredményesebb, az a magok ( tigris, csicseri kukorica stb. ).
    Szusynak, a B7 a főút mellett van, ott , ahol a legkisebb a távolság az út és a víz között, a strandtól a vasút felé. Ott csak 1 sor ház van , így mindegyik közvetlen vízparti.
  • Bocs!

    Az új témát nem azért inditottam, mert exibicionista vagyok, hanem mert béna. Nem találtam, hogy a meglévő témákhoz hol tudok hozzászolni. Most mint látjátok megtaláltam. Ügyes vagyok ugye!?

    Csaba
  • Nem kell bejelentkezni a horgászáshoz. Csak a szállást kell előre lefoglalni. A víz nagy ugy, hogy mindenkinek jut hely a vízparton. Csak a saját ház előtt lévő stégen a tulajdonos engedélyével szabad horgászni.

    A honlapon van térkép, hamarosan a szektorok is be lesznek jelőlve rajta./ Az egyesületnél/

    Az engedély váltás nincs időhöz kötve,érkezéskor meg lehet váltani.

    Üdv: mindenkinek MI.
  • Halban gazdag napokat kívánok,

    Szeretnék az idei évben én is eljutni a gyékényesi tóra.
    A fórumot olvasva nagyon sok információhoz jutottam, ám egy-két kérdésem lenne.
    Be kell-e jelentkeznem, ha megyek horgászni?
    Kell-e helyet előre foglalni, vagy az érkezési sorrendben történik a foglalás?

    Válaszukat elöre is megköszönve:

    Sebőce
  • Üdvözlet Mindenkinek,Szia Jeszy!

    Nagyon köszönöm a jó tanácsot,azt hiszem megfogadom.Nagy a valószínűsége annak,hogy a nomád életet választom,ha családdal megyek akkor természetesen házikó.Elolvastam néhány hozzászólásodat,beszámolódat más fórumokon is,ha jól emlékszem ezt a honlap címet tőled kaptam meg egy másik portálon.
    Az eggyik beszámolódat olvasva felmerűlt bennem a kérdés,hogy mennyire piszkálják
    az embert a helyi sporttársak(én bólyám,te bólyád),azért gondolom nem ez a jellemző
    hozzáállás.Ellentétben előbbiekkel nagyon sok szépet is olvastam,néhány írásból még
    némi tanulságot is sikerűlt levonnom,azt viszont megkérdezném,milyen ízesítésű bojlival,bojlikkal érdemes nekivágni?

    Üdv.Mindenkinek,Szia

    Gumikacsa
  • Tisztelt Urak!

    Jeszy:
    Hát örülök hogy sikerült meggyőzni téged,remélem nem látod kárát,vagy legalábbis haszonnal jössz majd ki a későbbi túrából.
    Az a helyzet a közös túrával kapcsolatban,hogy alkalmazkodnom kell még 3 emberkéhez,akiből 2 nőci.
    Na sejtheted,hogy mit tudok így előre.Semmit.:)
    De mindenképp megpróbálom majd megfűzni őket,meg a főnököket,hogy időzítsünk optimálisan aug végére ha megy a dolog.
    Benne lennék én is a közös lógatásban,meg fincsi sült keszeg sörrel talán,szóval élmény lenne megint.Amúgy a pecák most lezsírozva pihennek a botzsákban,elvermeltem én is februárig kb.:)
    Melyik a B7 amit említesz?

    MI úr:
    Az lenne a kérdésem,hogy meg lehet tudni valahonnan,hogy a tó egyes részeinek mi a szektoros elnevezése,vagy netán valami rajzféleség pl?
    Akár egy kézi skicc,vagy felülnézei fotó alapján valami,mert én buta semmi ilyet nem leltem eddig.

    Köszönettel a hozzászólásokért előre is és üdvözlet Jeszy és MI uraknak!
    Szusy
  • Üdvözletem mindenkinek ( MI, Szusy, gumikacsa stb )!

    Elfogadom nyilván a tanácsokat és az első időpont májusban lesz. Ami biztos már az augusztus 21-31-ig. Remélem eredményes lesz az idei gyékényesi nyaram, már nagyon várom! Persze ezt kívánom is mindenkinek!
    Gumikacsának mindenféleképpen a nagy tavat ajánlom, főleg, hogyha kényelmesen szeretnél lakni, horgászni...
    Persze, a vasúti oldalon , vagy a szigeteken sátorban lakva sokkal intenzívebben tudsz hódolni a bojlis technikának, de én már öreg és kényelmesebb vagyok annál, mintsem bevonuljak remeteként. Arról nem is beszélve, hogy családdal megyek, őket meg nem tudnám becuccolni, meg nem is akarom.
    Szusynak üzenem, hogy meg kellene oldani az augusztust, hogy megint egyszerre legyünk, horgásznánk egy oltárit!! Én a B7-es szektorba megyek megint, mert "beleszerettem" ebbe a helybe. Nem is elsősorban a nyaraló komfortja miatt, hanem a horgászhely előnyei miatt.
    Mogyorósi Istvánnak jobbulást kívánok az influenzájából, és a jegyet majd májusban rendezzük, ha megoldható, a telefonon beszéltek szerint !
    Üdvözletem küldöm Soltvadkertről
    Jeszy
  • Üdvözlet mindenkinek!

    Ez év nyarán szeretnék néhány napot a Gyékényesi tavaknál tölteni,mivel nem ismerem a vízterületet ,csak igen felületesen,azt szeretném kérdezni Önöktől,Tőletek,hogy bojlival a három tó közül melyiken a legeredményesebb a horgászat?
  • Tisztelt Mogyorósi Úr!

    Konkrét példa ami így beugrik,az a Balaton,ott mind éves mind más jegyre érvényes az üdülési csekk.Elvileg szabadidős tevékenységre és szállásbiztosításra lehet üdülési csekket felhasználni,de ennél jobban nem vagyok képben ezen a területen,hogy ki válhat elfogadóvá.

    Üdv:Szücs G.
  • T. Szusy !

    Az üdülési csekket most még nem tudjuk elfogadni . Most léptünk át az Áfa körbe és a területi engedély Áfa köteles. Lehet, hogy van megoldás erre is, majd tájékozódunk.
    Nem tudom,hogy van e olyan horgászhely ahol az üdülési csekket elfogadják. Ha tud ilyen helyet, ugy kérem tájékoztasson.

    Üdv:MI
  • Üdv Jeszy és mindenki!

    Fix már az áprilisi horgászatod?Mert ha még nem rögzítetted totálra,inkább told el májusra és annak is a végefele.
    Lehet hogy most nincs nagy telünk,eddig,de ahogy Mogyorósi Úr is írta,az korainak tűnik.
    Hát még akkor ha a február bekeményedik.
    Én lent voltam tavaly májusban,még halott volt a víz,pedig szépen sütkéreztünk már a napon,de még a keszeg sem nagyon mozgott.A vízállásra is készülj,mi első napokon csak a sekély vízben,a part mellett úszkáló pontyokat láttuk.Ja és össz vissz ennyi kapcsolatunk volt akkor halakkal.Még harcsát sem hallottam mocorogni,ahogy azt előtte minden éjszaka megfigyelhettük.
    Azért ha mész sok jó fogást és fogast neked,igaz nem biztos hogy az lesz az elsődleges célod.
    Mogyorósi Úrtól kérdezném továbbá,hogy lehet furcsa a kérdés,de üdülési csekket nem fogadnak el területi jegyre,akár évesre akár hetijegyre?Csak felmerült bennem a kérdés,nem tudom pontosan mi a menete az elfogadó helyek közé történő felvételnek,de esetleg érdemes lehetne még ezzel bővíteni a lehetőségeket.
    Elképzelhető,hogy sok társunk tudna ellátogatni még Önökhöz ezzel a plussz szolgáltatással.
    Én is benevezek valamikor egy hétre idén is,vagy tíz napra,de én csak augusztus környékén ha sikerül szállást és szabadságot egyeztetnem.
    Köszönettel előre is a válaszért

    Üdvözlettel:Szücs Gábor
  • Tisztelt jeszy !

    Az éves jegyet bármikor kilehet váltani nálunk, igy az áprilisi időpont nagyon jó.
    De lesz e jóidő áprilisban, reméljük igen. Kicsit korai az időpont, de minden az időtől függ. Az éves területi engedély ára 18000 Ft . Lehet hetijegyet is venni az 12000.-Ft
    A jegyváltást ne kapkodjuk el, majd nálam megbeszéljük.

    Üdvözlettel: MI
  • Megtisztelő számomra az elismerés, köszönöm és tisztelettel kívánok minden jót!
    Egyúttal megragadnám az alkalmat, hogy elkezdjem szervezni a tavaszi terveimet. Mindenekelőtt az éves területi jeggyel kapcsolatos dolgokat tisztázzuk! Szükségem lenne rá! Hamarosan időt szakítok és a tagságit elintézem az idei évre, aztán rátérek területi jegyekre. Sajnos a fehérjegy, mint tapasztaltam, nem érvényes a gyékényesi vízekre, ezért kellene az Önök által kiadott területi éves. Kérem, írja meg, hogy ráér-e , ha a tavaszi érkezésünkkor veszem meg azt? Vagy esetleg nem kell-e félretetetnem?
    Előreláthatólag áprilisban érkezünk.
    Várom válaszát!
    Üdvözlettel:
    Jeszy
  • T. jeszy !

    Ne vegye sértésnek, de Ön megnyerte a leghűségesebb levelezőnk díját, igy ha találkozunk a díjat valamilyen formában átadom.

    Továbbá kívánom, hogy legyen nagyon nagy szerencséje a horgászásban,különösen a
    gyékényesi tavon. /és egyéb területeken is/

    Tisztelettel Mogyorósi István
  • T. gilmat !

    A tagdíj 7400 Ft + állami jegy 1000 Ft = 8400 Ft Hozzá a területi engedély, ha kell ?
    9600 Ft. Igy összesen 18000 Ft . / a területi engedélyben 20 %-o Áfa is van/
    /a naplót beküldötnek veszem/

    T.
  • Mindenkinek boldog új évet kívánok:
    Jeszenszki János Soltvadkertről

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!