A Gyékényes és Vidéke Lokomotiv Horgászegyesület fóruma.
  • 1Horgásznak:

    Igen az A szektor a homokos strand és a vasút közötti öböl.Nagyon imádom,bár szívesen mennék arra feléd is.Most még a közuti I -es nagy amurjai is vonzanak,de nemtudom a csónakom mobilizálni.
    Természetesen fenekezést is űzök,általánan éjszaka.A módszerem egy kissé gyékényesiesitett bojlis végszerelék csúszóra szerelve ,megütköztetve.
    Csalinak a mézes dolgokat favorizálom,de a tigrismogyorót is imádják.
    Etetés:április elejétől október közepéig rendszeresen.Sok búza,kevés kukorica,tigrismogyoró+darakeverék aromásítva gombócba gyúrva.
    Ha valamit kihagytam,szólj!
  • Gumikacsának!

    Természetesen én is megismerkedtem a bojlis horgászattal és próbálkoztam vele még anno.Sajnos az ár-érték arány az A szektorban nem volt meggyőző.Lefordítom:semmivel sem fogtam több halat bojlival,mint kukoricával vagy más csalival.Valószinü,hogy az A szektor túl zsúfolt és zajos a bojlizáshoz.De magát a módszert nagyon jónak tartom és alkalmazom a mai napig,csak éppen mást kínálok fel nekik.A nagy sziget és környéke ideális,de nem tudok eljutni egy hétre oda-időhiány- miatt.Így hát marad az A szektor és ha jön hal akkor meg is van.Ha meg nem akkor kaja ,pia ,pihi.
  • Közben eszembe jutott még v.mi. Gondolom mindenkinek van kedvenc boltja ahonnan a cuccost beszerzi. Nagyon megköszönném ha legközelebb látogatást tesztek a bejáratott horgászboltotokban, rákérdeznétek, hogy Shimano Hyperloop AX Feeder bothoz a harmadik spicc, ami elvileg match vég kapható vagy rendelhető-e, mert sajnos nekem ez kis segítséggel eltünt. Ha külön lehet kapni az lenne az igazi, ha nem akkor megvenném a két feeder spiccel együtt is. Ha valakinek sikerülne, egymás között már a kézhezjuttatást már megoldanánk. Sajnos én 2 hónap óta nem jutottam vele dűlőre itt Fehérvár környékén.

    Köszi Mindenkinek!

    Csaba
  • Hali Mindenki!

    Rablóhalazással kapcsolatossan kérdezném, hogy a tapasztalatok mit mutatnak, az élőhalas úszózás, pergetés/wobler, twister, gumihal/ ami jobban megmozgatja a gyékényesi rablókat? Vagy próbálkozni kell és majd a tapasztalat megmutatja?
    Élőhalas peca esetén lehet-e könnyen a vízben hozzájutni megfelelő csalihalhoz, vagy gyorsabb ha gondoskodik róla más forrásból?

    Csaba
  • Szia Misó!

    Nekem nagyon bejött a kúra, szépen karcsúsodok is......
    :-)))))))
    Jeszy
  • Hali Mindenki!

    Most olvastam végig a fófumot az elmult napokban egy kicsit elhavaztam,gondoltam legalább beköszönök nektek.
    Marpet,bojlival horgászol-e?

    Jeszy,a fogyókúra hibátlan ki fogom probálni.

    Szeva Mindenki!

    Misó
  • 1horgásznak!

    Holnap este válaszolok,jó éjt!
  • Mindenkinek !

    Külön képtárat nem csinálunk, de ha valaki bármilyen használható képet küld e-mailen én nyomban beteszem a képtárba,hogy más is láthassa./A küldő nevével./
    A témaköröket gondolják meg. Jó ötlet a " halfogási módszerek", felszerelések" és még lehetnek más ötletek is.
    Ha kapok ötleteket hétfőre elindítom őket.
    A honlapon lévő e-mail címek mind hozzám jönnek be.

    Üdv:MI
  • Sziasztok!

    Én is jó ötletnek tartom amit írtatok.Szerintem is jó ötlet ha képet lehetne nézegetni evvel leröviditve a helykeresést és így precízebbé téve a horgászást ill. ha valaki nem tudja milyen a felszerelés elég egy kép vagy egy rajz.Egyszóval szerintemis jó ötlet.Nekem is az a bajom ha sokat várok akkor kilép a renszerből és akkor lehet ismét újra bejelentkezni.

    Szia Marpet!Lenne hozzád egy két kérdésem látom ill. gondolom hogy te elég jól ismered az "A" szektort.Az a lényeg hogy meg szeretném ismerni.Az A szektor az amelyik a homokos strandnál van?Ahogy láttam a mélységeket az tényleg sekély viz.Mármint más részeken mélyebb.Felénk 10-15 méter a gyakori.Fenekezni szoktál?Ha igen akkor hogyan és milyen módszerrel?Illetve milyen etetőanyagot használsz?Előre is köszönöm a tanácsaidat.

    Görbüljön a bot!
  • Csabinak!

    Jeszinek igaza van ezek a liftező etetőanyagok.Korábban használtam még mézes technoplankton rudakat nagyon jó hatásfokkal.Több cég is gyárt ilyen anyagokat,Mosellat javaslok,nekem bevált.Ha nincs jó más is.

    korábbi: tűzőszúnyoglárváról hallottam,de soha nem használtam,azt hiszem felénk nem is kapható ,tárolása pedig nehézkes.

    Bocsi ,jól emlékszem ,hogy a 35-be jössz április elején?
  • Albi!

    Köszönöm szépen az infót, megfogadom.

    Csaba
  • Bocs előbb írtam, mint a válaszodat olvastam volna.
  • Mondanátok 1-2 példát, hogy bármi jó itt , vagy vannak kedvencnek számító lebegő e.anyagok?

    Csaba
  • Csabinak!

    Hát mondjuk dévér,vörösszárnyú ,kárász ezekből bizony akadnak kilós körüliek is.A lebegős etetőanyag horgászboltban kapható, ugyanúgy kell öszedolgozni mint a másikat csak ez oldódáskor kb 0,5m-1m-ig egy felhőt képezve elemelkedik a talajtól.
    Pontyokkra ajánlom a közuti II -es tót aminek az átlagvizszintje tudomásom szerint még kisebb és mégelőbb melegszik.
  • Valószínűleg a liftező anyagokra gondolt...
    :-))
    Jeszy
  • Szia Albi!

    Lebgős etetőanyagon mit értesz, és ha esetleg szeretnék legalább egy kicsit bepróbálkozni a ponytyoknál, akkor melyik részt javasolnád a kiruccanáshoz az A szektoron kivül?
    A keszegfélék alatt mire gondolsz? Nem ismerem a tavat ezért nem ismerem a tól-ig-ot sem.

    Csaba
  • Csabinak!

    Ha csak az A szektorban szeretnél horgászni,akkor nem szükséges radart vásárolnod.
    Az öböl átlagos mélysége 4,5 m.A mostani vízállás kb 60cm-el kisebb a tavalyinál, tehát valóban 4m körül van.A főuttal párhuzamosan húzódik egy árok a bokrosnál kb 6-8m mély.A szemközti nádas előtt 1-1,5m jelenleg.Mederfenék iszapos kb 10-15cm,ingadozása nagyon minimális,persze a part mentén vannak különbségek.Ilyenkor tiszta, kevés a növényzet,de nyáron hínaras.Kagylókra ajánlott felkészülni!!!Ez a rész melegszik legelőször,Keszegfélékre biztosan számíthatsz ha jössz,ragadozó bármikor bejöhet,érdemes rá bedobni.Tapasztalatom szerint a pontyok később indulnak,de sohasem lehet tudni.Ha bejönnek az öbölbe azt tudatják veled úgyis.Az a lényeg,hogy tartsd nyitva a szemed!!!

    Én tavasszal előnybe részesítem a finom cuccokat.Ilyenkor dolgozik a legtöbbet a feeder és a match botom.Imádok match-el úszózni és közben ha bejön egy nagyobb hal azt is birja.Úgyhogy nyugodt vagyok.

    Tavasszal nagyon egyszerű a csalikészletem ,csonti és csemegekukorica.Etetőanyag is csak minimális,az is lebegős mert ilyenkor általában vizközt esznek és mozognak.Persze azért fenéken is lehet próbálkozni.
    Ha valamit kihagytam csak szólj!
    Üdv Albi
  • Üdvözlet mindenkinek!

    MI-nek: valóban kicsit zavaró, hogy az elején olvasok a végén válaszolok, bár megszokható, ha muszály...
    Csabának: remélem soxor eszedbe jutok a sikerekkor, persze semmi eltévelyedett gondolat ám! :-))))))
    Szusynak: a személyes tárhely szerintem nehezen kivitelezhető, inkább egy külön témakörként működő fórumképtárban látom a megoldás kulcsát, ahova be tudnánk linkelni vagy feltölteni egy-két kisebb terjedelmű fotót, hozzászólásként, amit a modi x nap múlva automatikusan törölne, evvel helyet csinálna a következőknek. Az ötleteid egyébként szuperek.
    Mindenkinek: a témakörök boncolása valóban jó 5let, nem lesz odanemillő hsz egy-egy témában
    Végezetül azt kérem mindenkitől, hogy bár élénkülni látszik a fórum, ne veszítsünka hévből, tartsuk életben !
    Ma egyébként meginvitáltam az első horgászhölgy fórumtársat, remélem hamarosan beregel!
    Várunk Fradicsaj!
    Mindenkit üdvözlök:
    Jeszy
  • Szia Szusy!

    Igaz nem mekem szólt az utolsó leveled, de mint afféle fórumon elolvastam és tényleg nagyon jó ötletnek tartom az ötleted. Ez a fényképes, szerelékes anyag sokat dobhatna a jelenleg is jó fórumon. Mondom én aki a legzöldfülübben issza a szavaitokat. Szóval ha technikailag mehet, akkor hajrá, persze ha én tudok hozzájárulni v.mivel a közjóhoz én is megteszem.

    Csaba
  • Sziasztok Gyékényes fanok!

    M.I. Úr!
    Jó ötlet a több részre bontott fórum,így könnyebb keresgélni,és valóban nem lenne egy témakörön belül akkora mennyiségű bejegyzés.
    Én még javasolnám,hogy ha van rá mód,nem tudom milyen tárhellyel rendelkeznek,lehetne minden felhasználónak egy minimális tárhelye,mondjuk 5-10Mbyte,amit mondjuk képekkel tele rakhatna,persze ez csak ideiglenes opció,ha be akar mutatni egy bevált csalizási vagy szerelési trükköt.Biztos hogy ilyen téren is lehetne tanulni a mesterektől,és manapság már mindenki számára elérhető a digitális fotózás,gyors egy kép a botról meg a szerelésről,és máris tudják a többiek hogy mi a nyerő egyes helyeken.
    Témáknak javasolnám még esetleg:horgászmódszerek Gyékényesen,történetek fogásokról-zsákmányokról...
    Remélem mindenki a kezdő csapatból bedobja az ötleteit ebbe a virtuális ládába,így kedvünkre alakulhat majd kedvenc tavunk honlapja.

    Üdvözlet:
    Szusy
  • Szia Jeszy! Köszönöm az instrukciókat, megfogadom őket és rád fogok gondolni miközben görcsöl a kezem a sok horog kiakasztástól!

    Csaba
  • Marpetnek és Jeszynek.

    A javaslatokat elfogadtam, a sorrend megváltozott igaz a beírást a végén kell csinálni.
    A többi javaslaton a szakértők már dolgoznak.
    Az ö véleményük és az enyém is,hogy mi lenne ha több témakört választanánk,igy egy-egy témakörnél nem halmozódnának fel a beírások. / pl. Felszerelések, etetési módszerek, ismerkedés/ De ez csak az én javaslatom. Kérek mindenkit,hogy tegyenek javaslatot a témakörökre. Igaz én vagyok a moderátor és bele is tudok nyulni a beírásokba/de még nem tettem/ a képeket én rakom fel,de én is jártam már ugy,hogy a hosszabb beírásom elveszett,mert a rendszer nem fogadta be. Már tudom,hogy egy bizonyos karakter mennyiség után a rendszer nem fogadja be az irásokat. Javaslatomat már valaki leírta, hogy külön kell leírni és utánna bemásolni a keretbe,igy ne veszik el a leírás. Örülök,hogy ilyen aktivan történik a levelezés és kérek minden horgászt,hogy segítsenek egymásnak, hiszen valamennyien rendelkezünk hasznosításra alkalmas tudással. /De ha jó ez a rendszer akkor maradhat is igy.! /

    Üdvözlet mindenkinek,további jó levelezést és majd ha eljön az idő jó fogásokat kívánok : MI
  • Szia Csaba!
    Ha úszózni szeretnétek, akkor inkább match, ha a fenekező finomszerelékes megoldás érdekel jobban, akkor feeder bot. A feedernek a gyűrűi kisebbek, amivel az úszózás nehézkesebb...
    A "finomkodáshoz" megfelelőek a Gamakatsu horgai, abból elég nagy a választék, szabad a vásár, saját ízlés szerint!
    A feederhez ajánlott valami kisebb 30-40-es nyeletős orsó és maximum 20-as damil. A matchez szintén 30-40-es orsó és max. 25-ös damil.
    A mélység relatív dolog, de ha nem egyben súlyozod a damilt ( úszózás esetén), akkor mire fenékre ér, szinte biztos, hogy kapásod lesz rajta, de a fenéken minden bizonnyal megtalálják azt. Vízközt inkább csak az apróbb népek vagy az amurok csalhatók horogra...
    Üdv:
    Jeszy
  • Gyékényesen egy finom kis keszegezéshez milyen botot és szerkót javasolnátok?
    Match vagy feeder, az A szektorban kb. 4 m vízmélység esetén milyen mélyen érdemes kutakodni elöször? És horog ügyben van-e valami bevált receptetek?

    Csaba
  • Csaba!

    Ha már van pickere, meg bojlisa, akkor határozottan javaslom a feedert, matchet vagy esetleg a pergető botokat. Ezzel újabb mérföldkövekhez érkezne a gyerek a horgászatban! A picker nagyon jó ugródeszka a finomszerelkében, aki azzal érti a horgászatot, azt nem érheti megepetés már.....
    A bojlis bot, ugye, szívemből szól, jó dolog, mégegyszer , javaslom a fentiek figyelembe vételét is!
    :-)))
    Jeszy
  • Elnézést,nem gondoltam,hogy már ekkora gyermeked van!Kérdésedre holnap este részletesen válaszolok.Jó Éjt!
  • Bocs! Természetesen picker nem picher!
  • Hello Albi!

    No most egy kicsit felpezsdült az élet itt a fórumon. A fiamról annyit, hogy Ö 13 éves és nem teljesen kezdő, van már bojlis botja pontyozásra, egy picher finomabb horgászatokhoz, ez csak egy újabb darab lenne a repertoárjában, és szart nem akarok venni, de túl sem szeretnék lőni a célon.

    Csaba
  • Sziasztok!

    Csaba! A Beast Master botok jók, a telós változatot nem ismerem, de el tudom képzelni, hogy a név és az árkategória nem hazudik... Egyébként miért nem próbálod meg a gyerekkel megszerettetni a finomszerelékes módszert? A feederek között is nagyon jók vanak ebben az árkategóriában, és a gyerek is komoly bottal tanulhatna
    A radarról annyit, hogy vannak valóban nagobb látószögű, nagyobb felbontású, oldalfejes, mindenféle kényelmi funkcióval ellátott készülékek, amikben nem hiszek, mert nem avval fogod a halat. Szerintem, ha csak látod a kijelzőn a halat még messze nem a szákodban piheg, sőt.....
    Szusy, látom követed a írásaimat... Ezt a fogyókúrát rendszeresen alkalmazom, de nem igazán válik be, pedig hát a fizika az fizika ! Mindegy, nem adom fel...
    Marpet! Nekem is régebben csinálta, többször is dühös voltam, hogy tele írtam egy oldalt és amikor rányomtam az új hozzászólásra, akkor egyszerűen kiléptetett. Aztán a bosszankodást felváltotta a józanész, amikor megírom a hsz-t, nagyon egyszerűen csak jobb klikk , másolás, akkor "új hozzászólás" és ha kiléptet, akkor is megmaradt a hozzászólásod, amit újra beillesztesz!
    Na, mára ennyi voltam!
    Sziasztok mindenkinek!
    Jeszy
  • Hello Albi!

    Én nekem nem szokott kilépni a gépem igy ebben nem vagyok kompetens, de kérdésem az lenne. Nem tudom mennyire követted a fórumot, de én most április 5-10-ig megyek le horgászni az a szektorba lesz aházunk. Azután érdeklődnék tőled, nyilván időjárás függvénye a dolog, de véleményed szerint milyen hal horgászatára készülhetek jó eséllyel? Vannak -e esetleg olyan helyek melyekre jelemzőbb valamelyik halfajta és milyen módszerrel érdemes élni ezeken a helyeken? A térkép szerint az A szektorban relatíve alacsony a mélység, ebből adódóan érdemes-e halradart használni v.milyen megfontolásból vagy bőven megteszi az ólmos méregetés és halraj keresésnek nem sok értelme van. Egyszóval bármit tudsz és kedved van oszd meg velem, mindenért hálás vagyok.

    Köszi!

    Csaba
  • Sziasztok, várom a kérdéseket!

    Azért vagyok ilyen rövid mert már kb. 3db A4 -es lapnyi hozzászólásom veszett kárba azzal ,hogy irás közben kiléptetett a rendszer.Veletek még nem fordult ilyen elő?

    Mogyinak!Javaslom,hogy a hozzászólásoknál az utolsó jelenjen meg először,és aki akar visszaolvas.Így könnyebb lenne a navigálás.Persze ez csak egy ötlet.

    Csabának:

    Az általad emlitett horgászbotot nem ismerem,én csak egy db teleszkópossal rendelkezem.Nálam a kétrészesek a favoritok.A bot választásánál első helyen nálam a fiam életkora számitott/6 év/,utána a testmagassága,aztán a horgászat jellege,a gyermek érzéke a horgászathoz és a végén már az sem számított,hogy mibe kerül.
    Gondolom nem sokat segitettem,de ha még most ismerkedik a horgászattal,akkor olcsóbb kategóriát javaslok.Persze te döntöd el.
  • Sziasztok!

    Na kezdeném egy kis Jeszy idézettel,erre gondoltam mester,egy másik helyről kiollózva a viccedet.:)
    A termodinamika elvén működő fogyókúrás módszer:

    Mindenki számára ismeretes amit már az iskolában is
    tanultunk, hogy 1 g víz (folyadék) felmelegítése 14,5 fokról
    15,5 fokra 1 kalóriát emészt fel. Tehát egy pohár (2,5 dl) 5
    fokos víz felmelegítése testhőmérsékletünkre 250 x (37-5) =
    8000 kalória. Hát ezt az energiamennyiséget kell testünknek
    felvennie ahhoz, hogy a testhőmérséklet állandó maradjon.
    Ehhez a legkézenfekvőbb rendelkezésre álló energiaforrás a
    test zsírfeleslege. A termodinamika nem hazudik. Amennyiben
    megiszunk egy korsó 5 fokos sört, 16000 kalóriát égetünk el.
    Természetesen nem szabad senkit becsapni, így le kell vonni
    az 500 ml sör kalóriatartalmát, azaz a kb. 1000 kalóriát.
    Gyors számolás: 15000-1000= 14000 kalóriára van szükség a
    felmelegítéshez. Természetesen ez a veszteség annál
    nagyobbb, minél hidegebb a sör és minél nagyobb a
    felmelegítendő sörmennyiség. A kalóriaégetés,
    kalóriafelhasználás ezen módja sokkal hatásosabb, mint a
    testmozgás módszerével végzett kalóriafelhasználás. A fogyás
    így abszolút gyors és szinte automatikus. Egyszerűen nagy
    mennyiségű sört kell magunkba önteni, a többit már elvégzi a
    termodinamika.
    Egyetlen hátránya van a dolognak: ha például egy nagy tányér
    forró pacalt, babgulyást, vagy csülökpörköltet eszik az
    ember, akkor a hőenergiával felesleges kalóriákat viszünk be
    a testbe. Akkor tehát a megoldás: a forró ételeket elegendő
    mennyiségű hideg sörrel kell kiegyenlíteni!
    Na én ezt az elvet követem egy ideje,és erre céloztam hogy meg is látszik.:)
    Más téma:Emlékszem én is,hogy Tóni bá a régi csettegőjével jött tényleg az öbölbe egy kis keszegezésre,mi is csak néztünk,hogy a helyi mágus mit keres szerény környezetünkben....
    Radarról annyit,hogy ha valaki a Balaton déli partján lakozik,kukkantsa meg az alábbi oldalt,merem ajánlani a helyet,ha vki érdeklődik vagy vásárol hivatkozzon rám,Szücs Gábor. www.gpsiofok.hu
    Bérelni is lehet náluk,vásárlásban is segítőkészek,és jók az áraik.
    Én nem vásároltam még,haveri alapon hozzájutok egyhez ha épp nagyon kell,de nem látom értelmét,mert nem horgászok annyit,hogy érdemes legyen beletenni a pénzt.A Jeszy szerintem arra értette a komolyabbat,hogy változóan vannak eltérő látószögű radarok,csak egy példa,nagylátószögűt olyan vegyen,aki kis mélységű vízen pecál,pl Balaton,kislátószögűvel pedig mély vízen érdemes tapogatni.A felbontás képernyő méret ezek amik drágítják a cuccot,hőfokot mérni meg hasonlók mindegyikkel tudsz,ebben nincs különbség.
    Remélem segítettünk valamelyest a témában,de érdemes neten utána olvasni fórumokon és szaklapoknál.

    Üdvözlet:Szusy
  • Hello MIndenkinek!

    Kinek mi a véleménye ha ismeri a Shimano Beast Master Teleszkópos sorozatát?
    A fiamnak kellene v.mi univerzlisabb bot ami 10-15.000,-FT között elérhető és ponytozni ill. könnyebb szerelékkel is tud müködni vele.

    Várom a véleményteket!

    Csaba
  • Hali Jeszy!

    Kérdésem a következő lenne, pontosan azt írtad a radarral kapcsolatban, hogy
    "Nem is ajánlom, hogy csak fenékvizsgálatra ennél sokkal komolyabbat vegyetek"
    Mi az a funkció ami miatt érdemes komolyabbat venni? Halkeresés? Vagy arra a Te általad használt is megfelelő nyilván bizonyos keretek között?

    Csaba
  • Szevasztok Sporttársak!

    Megpróbálom a felpörgött fórumban felvetődött kérdésekől röviden leírni a véleményemet. A diszperzites vödrös etetés még mindig nem lett szimpatikus és ezért elnézést kérek, nem emberekre haragszom érte, hanem nem értek egyet a módszerrel...
    Szerintem hiába porszívózza fel az amurraj egy szempillantás alatt a nagyobb mennyiséget is , akkor is inkább kisebb területen, kevesebb etetéssel, sűrűbben cserélt csalival nagyobb esélyt látok a sikeres horgászatra !
    Mellékesen megjegyzem, hogy meglátásom szerint többen csak azért öntötték vödörszámra a kukoricát a vízbe, hogy a leendő vendégeinek tegyenek "jót", illetve, hogy fenntartsák a hely amúgy is túletetett jellegét....
    Persze, hangsúlyozom, csak nekem nem szimpatikus, mindenkinek szíve joga !
    A radarhasználat vagy a hagyományos mélységmérésől, annak fontosságáról már többször is volt szó itt a fórumban. Enélkül nagyon romlanak az esélyek! Nekem egy egyszerű Bottom Line, csónakból használható radarom van, talán nem volt a legolcsóbb, de mondjuk manapság az ilyen kategóriásakat már kb. 50 ezer körül meg lehet kapni. Nem is ajánlom, hogy csak fenékvizsgálatra ennél sokkal komolyabbat vegyetek, nem beszélve arról, hogy az olcsóbb kisebb látószögű radarok Gyékényesen a nagy vízmélység következtében sokkal tökéletesebben működnek, ellenben a sekélyebb vizekkel...
    A csónakokat, a Gyékényesen bevállt módszer szerint, vasúti vagon fékbetéttel, illetve nagyobb vasdarabokkal, hosszú kötélen, rögzítik, nem túl precíz, de megszokható! Szusy írta, hogy 2 éve csónakból aprítottam a vörösszárnyúkat, hát nehéz volt rögzíteni a 6-6,5 méteres mélység felett a csónakot, de megérte, mert pár marék vegyes magos etetéssel, pár szem csontival rengeteg halat fogtam. Többszöri próbálkozással (3-4 alkalom) kb. 40-50 kiló keszeget, kárászt fogtam össze olyan időszakban, amikor senki semmit nem fogott. ( még a Horváth Tóni is "odakéreckedett", hogy fogjon valamennyit...Szia Tóni!) A szerelésem, match ill. feeder bot, cérnaütközővel rögzített önsúlyos úszó.
    Szusytól kérdezem, hogy emlékeztessen már legyenszíves a fogyókúrás ötletemre, mert sajnos nem ugrik be ! Felhatalmazlak, hogy beszélj a nevemben! :-)))))
    Mogyorósi Istvánnak lenne még egy javaslatom, amennyiben meg tudják oldani: szerintem, mivel kezd rendesen felszaporodni a hozzászólás és egyre többen csevegünk itt, javaslom, hogy a másik fórumokhoz hasonlóan sorszámozzák a hozzászólásokat, és esetleg tegyenek fel válaszadási opciókat is, amivel egyszerűbben tudnánk célirányosan keresni és esetleg személyreszólóan válaszolni azokra...
    Remélem mindenről írtam, amiről akartam, ha nem, hát majd ezután...
    Mindenkit üdvözlök!
    Sziasztok:
    Jeszy
  • Helló Mindenkinek!

    Helló Gumikacsa!Persze szoktam mással is etetni.Búza,Nash bojli,pellet,kukoricadara egyszóval amihez hozzájutok.Nekem könnyű hisz a vizpart mellett lakok.Úgyhogy bármikor kimehetek.
    Helló Csaba!Nem tudom hogy Gyékényesen menő lenne a Tűzőszunyog lárva én nem hallottam még hogy valaki evvel akart volna etetni ill horgászni.De lehet hogy jó lehet.próbáld ki és legyen szerencséd!Nekem az a tippem hogy inkább vegyél tigrismogyorót azt úgyis szeretik az itteni halak (Ponty,amur) de úgy főzd meg hogy abban a vízben főzd meg amelyikben fogsz majd horgászni.Ez azért kell mert a csapivíz klóros.Ha csónakból akarsz horgászni akkor javaslom hogy inkább úszózz.A csónak csakk akkor kell ha messze akarsz horgászni a partól és persze fenekezni akarsz.A halat nem tudom hogy zavarja-e ha zörögsz a csónakban.Ezt onnan tudom mert nekem nem egyszer sem kétszer volt úgy kapásom hogy az etetés felett zörögtem kint meg csak úgy visitott a kapásjelző gondolhatatod hogy evezthettem ki de meg is lett egy 12-es amur volt.Szóval nem tudom ezt a kérdést mert tudok az ellenkezőjét is mondani.Csak vedd például ha a parközelben vannak a halak,és ha még csak az árnyékodat látják már akkor is elhúznak.Úgyhogy nem értem ezt.Ha pecázni akarsz és ha már előző napokban etettél akkor 30 perc alatt megtalálhatja a nagyhal de akár 10 percen belül is az attól függ hogy hol van a halraj.De keszeget bármikor tudsz fogni.Hogy mennyire dobj a csónatól?Én kb 15 méterre szoktam megálni az etetéstől.Most egyenlőre ennyit tudok írni, most mennem kell.

    ÜDV:Mindenkinek!
  • Hello Miso!

    Ugy legyen én nagyon örülnék neki! Most már ne hagyj cserben!


    Hello Jeszy!

    Most jut eszembe, hogy neked van radarod, megosztanád velem, hogy milyen van menyibe kerül és mennyire vagy vele megelégedve?

    Ha gondoljátok megoszthatjuk egymással a mobil számokat és ha már a konkrét találkozások kerülnek szóba, nem leszünk PC-hez kötve /nekem még nincs Lap-top-om/.
    Az én számom: 0630/5453-369 reggel 7-től este 11 ig vagyok elérhető!

    Csao Mindenkinek!
  • Heló Mindenki!

    Szia Csaba,még az sem elképzelhetetlen,hogy nem futúnk össze személyesen.ugyan is mint már korábban irtam szeretnék körülnézni Gyékényesen,eddig úgy nézki,hogy
    április 9.-én megyek.

    Hali4
  • Hello Albi az A szektorból!

    Jó lesz ha ideérsz, mert szeretnélek Téged is kifaggatni az A szektorral kapcsolatban!

    Csaba
  • Holnap talán ideérek,üdv Albi az A szektorból!
  • Hali Mindenkinek!

    Jeszy szavaival élve "érdekes társaság jön itt össze". A bográcsozást én is baromira szeretem, csak hal ne legyen benne. Én rajtam is nagyon meglátszik, hogy nem szorítom háttérbe az efajta élvezeteket.
    Csónakkal kapcsolatos kérdésem lenne. Én eddig csak partról horgásztam, és fogalmam sincs, hogy mi a menete ennek a ténykedésnek. Kérdések: fenekezés esetén is érdemes csónakázni? A csónaktól milyen messze érdemes elhelyezni a horgot? A halakat mennyire zavarja meg mikor elfoglalom csónakkal a horgászhelyet, várni kell-e esetleg valamennyit a peca kezdetével? A csónaktól való távolság érdekelne úszós és fenekezős módszer esetén is. Van v.mi célszerszám amire csónakban a botot támasszam vagy ahogy esik, úgy is jó? Én most már biztosan megyek ápr. 05-10ig. etetőanyaggal csalival felszerelkeztem. Tűzőszunyog lárvát hol lehet beszerezni, mert minden horgászboltban nem kapni, és én még eddig ezzel a csalival nem próbálkoztam, van v.mi tárolási tippetek ezzel az élőlénnyel szemben?
    Még egy kérdésem van, halradart tervezek venni, mit javasoltok amit már érdemes megvenni? Sok pénzem nincs, de szart nem akarok venni. cca.: 50-70.000,-Ft.

    Várom az okosságokat!

    Köszi!

    Csaba
  • Üdv mindenkinek!

    Szia 1 Horgász azt szeretném kérdezni,hogy mással nem is szoktál etetni a kukoricán
    kívűl?De szeretnék én is 200 napot horgászni!Nagyon irigyellek.


    Sziasztok!

    Misó
  • Sziasztok!

    Kedves Jeszy!A Nash bojlit én is ismerem, csak az a baj vele hogy drága.Szóval a diszperzites vödörre visszatérve.Elmondom hogy idén mennyit etettem és hogy mennyi halat fogtam.Van egy szlogenem mégpedig "aki vet az arat" idén ez nem igen jött be de azért nem panaszkodom tavaly sokkal jobb volt.Szóval márciustól novemberig rendszeresen etettem 5 külömböző helyet.Majdnem napi 2 diszperzites vödörrel ment mind az 5 helyre.Összesen fogtam kb 200 kg halat ebből csak 3 db pontyot de az is nyekenyóka volt.A javarész amur volt ami vissza is lett engedve csak akkor nem ha bulit csináltunk belőle mert nagyon ízletes a husa.Na a lényegre visszatérve ennyi etetéssel sokkal több halat kelett volna fognom.Ja azért azt is meg kell hogy jegyezzem hogy sok elment.De az élmény megmaradt.Ennyit tudok mondani az etetésről.Sajnos én nem ismerem a b szektort meg az egyik szektort sem mert nem arra horgászok a kisszigettől egészen a Kéktó kemping öbölig ismerem a terepet.Itt bármikor tudok segíteni.Azért kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet a haljárás a szektorok fele.

    Görbüljön a bot!!!
  • Üdvözlet Urak!

    Az etetésről annyit,hogy mi is diszperzites vödörrel járunk,de azon max ülni szoktunk,meg tök jól elférnek benne a cuccok.
    Igaz ha már van etetőanyag,ebben be is lehet keverni.
    Viszont az tényleg durva,hogy azt valaki bírja maggal,hogy naponta behordjon kb 15-20kg kukoricát,meg búzát.Biztos mindenki tudja mennyibe kerül egy mázsa kukorica pl,hát szép pénz megy el ha belegondoltok.És igaz hogy egy nagytestű amur a nyári melegben rengeteget eszik,de ehhez már bálna kellene.:)
    Mi amúgy tavaly egy kis tarhonyát dobtunk még be,az előkészített búza és némi kukorica mellé,de nyilatkozni nem tudok hogy mennyire ízlett a halaknak.
    A bográcsozás bejön nekem is,kísérhető egy kis itallal akár,de megjegyzem nem vagyok alkesz én sem.
    Sajna meglátszik rajtam is hogy szeretem a hasam,mind kaja mind pia terén,de Jeszy mesternek egy másik oldalon volt erre egy nagyon jópofa fogyokúrás receptje,kérjük meg szépen,hátha megosztja az itteniekkel a dolgot.

    További szép napot mindenkinek!
    Szusy
  • Szia 1horgász!

    Valószínűleg ismered a sárga diszperzites vödröt, amiben a flfestéket szokták árulni. Ez kb 15 literes űrtartalmú. Nos ilyenben láttam több helyen is az etetést végrehajtani. Az A szektorban tavalyelőtt több spori is rendszeresen ebből szórta a helyeket, nem kis mennyiséget hordtak be...
    Aztán tavaly nyáron a B szektorban is találtam 2 "diszperzitest", megítélésem szerint csak az etetés fenntarására törekedtek, mert horgászni nem láttam őket...
    Rendesen a vödörből, Kőműves fándlival merte az "úr" a kukoricát, és fordult többet is !
    Tulajdonképpen semmi közöm hozzá, mert a tavalyi dolog nem a közvetlen közelemben történt, így nem zavart, remélhetőleg...
    Mindenesetre ne tartom normálisnak ....
    Én az utóbbi időjben csak gyári bojlit használok, tesztelek. A elmúlt évben a NASH bojlijait és pelleteit használtam és be is jöttek! A különféle magokat ( ésszerű mennyiségben) is előszeretettel kínálom fel, de erről már írtam így nem ismétlem magam ! Mindenféleképpen a B szektor lett a kedvencem annak is az út felőli része. A B szektort már több irányból horgásztam, de ez a B7 része jött be. Idén is ide foglaltam le a helyemet augusztus hónap utolsó 10 napjára és májusban is szerenék lejutni, de ez még képlékeny!
    Irigyellek, hogy évente 200-250 napot tudsz horgászással tölteni, nem beszélve arról, hogy mindezt egy olyan szuper helyen, mint Gyékényes!
    A bográcsozás nekem is kedvencem, ez sajnos, látszik is rajtam...
    :-)))))
    Mindenkinek üdvözletem küldöm:
    Jeszy
  • Helló mindenkinek!

    Előszöris kedves Csaba!Látom a kérdésedet megkaptad.Sebőce mintaszerűen leírta.
    A lényeg kitapogathatod a helyet olómal vagy radarral.
    Jeszitől kérdezném mit ért a diszperzites vödrön?Mennyit etetnek?Mit látot?Kiváncsi vagyok a véleményére.Utánna majd én is elmondom hogy mennyit etetek.Olvastam hogyki mit szeret hát én inkább mindegyiket kihagynám.Ahelytt inkább ennék egy jó kis bokrácsos kaját.Inni lehet bármikor. :-)
    Jeszy te hol szoktál horgászni?És mikor mármint melyik hónapban?Én az én kb 250 napját horgászok de lehet hogy 200 (csak tippeltem)
    Érdeklődni szeretnék hogy ki tud olyan bojlit ill bojlireceptről amivel amurt lehet fogni?


    Görbüljön a bot!
  • Sziasztok!

    Érdekes csapat születik itt, úgy látom... Én meg nem dohányzok, igaz a piát is csak mértékletesen ( évente kb. 1-1,5 liter pálesz ) iszom, nem szeretném, ha véletlenül az alkesz benyomását kelteném valakiben ! :-))))
    Szusynak nagyon igaza van , radar nélkül nehezebb a B szektort becserkészni, persze a rég bevállt ólmos-letapogatós szisztéma sem rossz, maximum hosszadalmasabb és nem annyira precíz...
    Én az első évben sajnos ebbe futottam bele, mert leraktam vagy 6 bóját, és egyik sem bizonyult jónak !
    Manapság annyi előny van , hogy a helyiek kibójázták a helyeket, maximum az etetés milyensége határozhatja meg, melyikre horgássz. A helyieknek, némelyiknek elég érdekes elképzelése van az etetésről ( diszperzites vödör, 2 is, kukorica és oszd be) !
    Én augusztus végén már biztos, hogy megyek 10 napot, a tavaszi még nem 100-as, de erről még addig 1000-szer beszélünk. Hátha összefutunk...
    Sziasztok:
    Jeszy
  • Sziasztok! Na úgy láton én jól elvágtam magam mert nem iszom. Azért bízon benne, hogy szóba álltok velem, ha ásványvizes üveg van a kezemben akkor is. Ha már eddig olyan jól elvoltam az ital nélkül most már erre a hátralévő 35-40 évre nem akarok változtatni rajta. Viszont egy jó evés utáni cigire szivesen meghívom bármelyőtöket, mert sajnos ennek a szenvedélynek viszont még mindig hódolok.

    Csao!
  • Üdv!
    Köszönöm neked is Szusy. Gondolom itt is a platókat,hirtelen töréseket érdemes keresni? Radarom van,viszont a vizet nem ismerem,emiatt is szeretnék peca előtt
    elmenni legalább néhány órát ott tölteni,beszélni a helyiekkel.

    Sziasztok!

    Misó
  • Üdv mindenkinek!

    Még "B" szektorhoz hozzátenném én is,hogy itt a legnagyobb hely a pecálásra,viszont ha nincs radarod és nem ismered a vizet,szerintem itt lehet az egyik legnagyobbat betlizni.Akkora vízfelületet látsz,hogy ember legyen aki tudja,hogy hova ejtse le a csalit,meg egyáltalán bírja felszereléssel a távolságot.
    Asszem a piálás része az nekem is bejön,de ha épp nincs kéznél pálesz,valami söricilin is megteszi,amolyan pertuként a hirtelen jött ijedtségre.
    Igaz ezt peca nélkül is lehet.

    Csácsá:
    Szusy

Kedves lárogató!

Úgy tűnik, új vagy itt. Kattints az egyik gombra, a belépéshez!